"Kære forældre, så gør dog oprør! Lad være med at være så autoritetstro!"

Foto: Alamy

"Kære forældre, så gør dog oprør! Lad være med at være så autoritetstro!"

Her er min mening om en rystende fortælling fra det virkelige liv.

Det skriver efterlønner Birthe Christiansen som en reaktion på debatindlægget: "Jeg efterlader 18 børn til de to medhjælpere. Jeg efterlader også et indtryk af, at intet er, som det burde være". I indlægget fortalte Anne B. Jensen, at hun har sagt sit job som pædagog op, fordi hun ikke kan stå inde for de forhold, som børnene bydes. 

DEBAT: Jeg er en gammel kone på 64 år og har været dagplejer i knap 31 år - af lyst! Så jeg mener, jeg ved en del om hvad børn har brug for.

Det er ikke uden en stor frustration og sorg, at jeg læser indlægget fra en modig og kompetent pædagog. Det er dybt sørgeligt, at vi tillader os at byde vores små de forhold. Tryghed, nærvær, rytme, ro, læring, kendte rammer, udfordringer der passer til alderen er nogle af de ting vi alle ved børn har brug for, men de har ikke en jordisk chance for at kræve det. Og hvem hjælper dem?

LÆS OGSÅ: Børnehavebørn, stimulerende eller svigtende

Jeg bliver så ked af at se alle de forældre, der med dårlig samvittighed må aflevere det bedste de har - deres børn - til ophold på et sted, som de reelt ikke kan stå inde for. Men forældre gør det alligevel... Så gør dog oprør! Lad være med at være så autoritetstro! Jeg ved, I har travlt, men har I "råd til" at lade være med at kræve ordentlige forhold for jeres børn? De kan ikke selv kræve det, og I betaler for noget I reelt ikke får!

Vi har mange rodløse og frustrerede unge, som ikke har så let ved at finde fodfæste i tilværelsen. Jeg har slet ikke belæg for at postulere noget, men min mavefornemmelse og sunde fornuft siger mig, at hvis du bliver svigtet som barn, hvor fundamentet til dit liv opbygges, så har du ikke noget at bygge på. Vi kan heller ikke bygge fine huse uden fundament.  

Derfor lyder mit hjertesuk til jer forældre: når jeres børn er små, op til de er 8-9 år, så prøv at få jeres arbejdsliv stillet ind på, I har børn der har BRUG for jer. Gå ned i tid, arbejd forskudt, udnyt din fritid og alle feriedage sammen med dine børn. Den tid kommer aldrig igen. Og de ekstra penge du evt. kan tjene ved at arbejde mere, kan godt spares i dagligdagen, hvis du vil. Det fine arkitekttegnede hus kan godt vente 10 år, hvis du hellere vil have børn. Husk de er ikke samfundets børn, men dine.

LÆS OGSÅ: "Vi vil se vores børn, mens det er lyst"

Fra min tid på arbejdsmarkedet, kan jeg huske, at flere forældre syntes det var deres ret at aflevere deres børn i institution selvom de havde fri eller ferie. HALLO! Måske det er din juridiske ret, men hvad med dine børn? Hvem spørger dem og hvem taler deres sag....det gør mig ked af det!

Når dit barn afleveres i institution, er det som at gå på arbejde. De har bare ikke valgt arbejdet eller stedet. De kan ikke gøre andet, end prøve at indordne sig. Og de har mere brug for fridage, ferie og fred end voksne. Og jeg ved at voksne ser frem til ferie! Bare I ville love mig ikke at glemme det.

Det er ikke et must, at ferier skal holdes i udlandet. Dine børn er ligeglade. De værdsætter nærvær med forældre og familie, og at der er tid til snakke. Alle gode oplevelser behøver ikke at koste mange penge. 

Gå på med krum hals og prøv at forandre din hverdag, hvis du er i tvivl om dit barn har en god dagligdag. Kæmp for det bedste du har. '

LÆS OGSÅ: Børnefamilie: 7 trin til det gode farvel

LÆS OGSÅ: Hvorfor er det nu et problem, at pigerne klarer sig godt?

LÆS OGSÅ: Børneklar Astrid: Derfor venter jeg med at få børn

610x200_woordy_knap2.jpeg