Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Er 5 dages drukferie o.k?"

Min kæreste vil på fem dages ­drengetur til Prag – kan jeg tillade mig at brokke mig? Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
27. feb. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Min kæreste og jeg har været sammen i tre år. Vi er begge i starten af 30'erne og har et dejligt forhold. Min kæreste har en flok gymnasievenner, som han mødes med et par gange om året til middag og øl. Det er fint med mig. Jeg kender flere af dem, og det er nogle søde og sjove drenge. De har nu fået den ide at tage til Prag i fem dage. Min kæreste vil selvfølgelig gerne på tur med sine kammerater, og det kan jeg godt forstå, men jeg er alligevel lidt usikker. Fem dage er jo meget. Vi har ­ikke børn eller andre store forpligtelser, det er mere tanken om fem dages druk, fest og farver. Hvad kan der ikke ske på sådan en tur? Jeg er ellers ikke jaloux, men lige her er jeg lidt ­bekymret. Jeg vil ikke være den "sure kæreste", der forbyder ham at tage af sted, men jeg må indrømme, at jeg har lyst til at sige, at jeg synes, fem dage er i overkanten.
Hvad synes du, kære Robak, at jeg skal gøre?
Kærlig hilsen Marlene

Kære Marlene,
Fedt for din kæreste. Det lyder som en dejlig tur, der venter ­forude. Jeg var selv på sådan en rejse for et par år siden. ­Fire dage i Berlin med gamle venner, hvor vi lå i sprit, skreg af grin og genoplevede vores fælles ungdom på Grenå Gymnasium for 1.000 år siden. Jeg er ikke sikker på, at vores kærester ville synes, det ville være videre fornøjeligt at se en imaginær dokumentarfilm fra den tur, men på trods af et voldsomt alkoholindtag foregik der INTET, der ikke tålte dagens lys. Ingen kluntede slagsmål med jævnaldrende tyske mænd. Ingen kokain sniffet på et svagt oplyst herretoilet. Ingen ludere, ingen strippere, ingen fremmede damer. Kun sjov og sprut og sightseeing.
Nok om mig. Jeg synes – selvfølgelig – at din kæreste skal af sted i alle fem dage. Du bliver lige præcis det, du ikke gider at være: "Den ­Sure Kæreste," hvis du går i gang at sætte begrænsninger op for Prag-turen. Jeg synes, du skal tale med en veninde eller en ­anden om din usikkerhed, hvis du først sætter det på dagsordenen derhjemme, så kommer du til at tage en del af fornøjelsen ved kærestens helt rimelige ret til at glæde sig til at komme af sted. Nogle ting skal man ikke belemre sin kæreste med. Dem må man klare selv. Til gengæld synes jeg, at du skal overveje at tage en tur med en veninde i samme periode. Det kan sikkert dulme den værste bekymring og lysten til at sms'e din kæreste døgnet rundt.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: Min kæreste og jeg er ikke enige om børnenes filmkiggeri

LÆS OGSÅ: Kære Robak: Vi vil helst ikke invitere min fars nye kæreste

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand vil gerne flytte til USA”