Ruben Søltoft
SPONSORERET indhold

Ruben Søltoft: "Det var en kæmpe forløsning! Jeg græd og græd og græd"

Komiker og skuespiller Ruben Søltoft om aldrig at blive rigtigt vred, om at have svært ved at tage beslutninger og om økologiske vandmeloner.

Af: Simone Vedel H. Laursen Foto: Seth Nicolas / TV2
01. nov. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad ville du aldrig give penge for?

– Den økologiske vandmelon i Fakta. Den koster 40 kroner. 40!!! Den ikke økologiske koster en 20’er. Der er i øvrigt kun prismærker på den økologiske. En veninde har fortalt mig, at hun nogle gange tager prismærket af den økologiske og sætter det over på en ikke økologisk vandmelon. Og på den måde får hun en økologisk vandmelon med hjem til 20 kroner, og en anden random kunde får en ikke økologisk vandmelon med hjem til 40. Det kunne jeg selvfølgelig aldrig finde på.

LÆS OGSÅ: Lars Hjortshøj: "Oven på sådan en nærdødsoplevelse trænger man virkelig til ferie"

Hvornår har du nydt dit arbejde mest?

– Jamen, hver gang der går løn ind. Haha, nej. Det er helt klart, når jeg står på scenen og har et fedt show, og publikum bare er enige.

Hvilken anden mand har inspireret dig mest?

– Thomas Warberg. Han gav mig lysten til at lære at stå på en scene og lære at skrive jokes. Og bildte mig ind, at jeg havde talent for det.

Hvor ser du dig selv om 20 år?

– Stadigvæk i et spejl, tror jeg.

Færdiggør sætningen: Jeg kunne aldrig finde på, at …

– Gøre det der med vandmelonerne. Det kunne jeg altså ikke!

Hvordan håndterer du vrede?

– Det gør jeg ikke. Jeg bliver ikke rigtigt vred. Jeg ville ønske, at jeg var bedre til at blive vred. Men hvis jeg bliver frustreret eller irritabel, så går jeg på netbank. Det plejer at hjælpe.

Hvad er din største last?

– Ubeslutsomhed. Jeg har SÅ SVÆRT ved at tage beslutninger. Og sige fra. Bare spørg mine fire kærester. Og når jeg har taget en beslutning, dvæler jeg alt for meget ved, om det nu var den rigtige. Det koster alt for mange ressourcer. Og det er virkelig noget, jeg arbejder på. Det er i hvert fald noget, jeg har taget en beslutning om.

Hvad er det sjoveste kompliment, du har fået?

– Jeg får tit at vide, at jeg er pænere i virkeligheden. Det er et underligt kompliment. Det må betyde, at jeg er lidt grim på skærmen.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: "Når jeg kigger på kvinden, jeg bor med, er der en ting, hun udmærker sig ved"

Hvis du var en filmkarakter, hvilken ville du så være?

– Ham der som løber rundt med en ”Scream”-maske på. Fordi jeg har noget med masker.

Hvad skulle titlen på din selvbiografi være?

– ”Sandheden om vandmelonerne”. Fordi jeg altid har været meget betaget af bryster.

Hvilket træk holder du mest af hos dig selv?

– Det er et modbydeligt spørgsmål. Jeg har en slags kløft midt i ansigtet, som betyder, at mine øjne sidder ret langt inde i hovedet, hvilket betyder, at jeg har indbygget kasket i kraniet, så der således altid er skygge rundt omkring mine øjne, når solen skinner. Det er jeg glad for.

Hvornår har du sidst grædt af grin?

– Det var i går, da jeg sagde til min veninde: ”Jeg skal lige fortælle dig noget, og du må love du ikke siger det til nogen!”. Hvortil hun midt i verdens største gab fremstammede: “Min mund er lukket!”.

Hvilken dag har betydet mest i dit liv?

– Det var, da jeg vandt DM i stand-up i 2010. Jeg havde sat et år af til at satse på stand-up, og det skulle så helst kulminere til DM. Hvis jeg ikke fik en top 3-placering, havde jeg besluttet mig for at genoptage mine studier. Så det var en kæmpe forløsning! Jeg græd og græd og græd. Også fordi tilrettelæggeren sagde, at det var godt tv.

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?

– At jeg er meget flot. Det er jeg faktisk ikke. Det er bare alle andre komikere, der er sindssygt grimme. Jeg trækker bare gennemsnittet en smule op. Men egentlig er jeg ekstremt gennemsnitlig.

Anbefalet til dig