Måske er det dig selv, der står i vejen for dit kærlighedslivs udvikling
Foto: Alamy Måske er det dig selv, der står i vejen for dit kærlighedslivs udvikling

Sådan får du meget mere kærlighed

Kører du i ring med de negative tanker i dit kærlighedsliv? Så tag et rigtigt kærligt kig på dig selv i stedet for ham, og undersøg, hvad du gerne vil. Du får det, du ser efter. I hvert fald af dig selv.

Det kan jeg ikke være med til. Det fungerer ikke for mig. Det vil jeg da ikke lade mig byde. Det har jeg bare slet, slet ikke lyst til. Det har jeg overhovedet ikke brug for..."

Kender du den her monolog med dig selv. Eventuelt som dialog med en veninde? Om en mand, naturligvis. Kunne også være om en chef, kollega, søster, svigerinde, fortsæt selv. Men lad os bare sige, at det handler om en mand. Ham, du har. Eller gerne vil have. Alene forestillingen om, hvordan en kommende kæreste skal være eller ikke være, kan føre til en del "påbud". Hvad vil det give dig? Alt det, du har fokus på.

Det hedder sig, at hjernen ikke opfatter ordet "ikke". Prøv at fjerne ordet "ikke" i alle besværgelser omkring det, som du ikke vil stå model til i din relation. Nu bliver de til: "Det kan jeg være med til. Det fungerer for mig. Det vil jeg lade mig byde". Og så videre.
Nej, det er ikke det, du siger. Men måske er det faktisk, hvad du gør. Når den type jeg-vil-ikke-tankesæt kører i båndsløjfe, er det ofte, fordi vi netop kæmper hårdt for at stoppe os selv i en adfærd, vi gentager om og om igen. Der er en meget nemmere vej til at bremse den dynamik og få det, du gerne vil have i dit kærlighedsforhold. Eller hvilken som helst anden relation. Den er værd at undersøge, for det gør ondt i hjertet at være optaget af det, vi ikke vil. Men det gør godt i sjælen at være optaget af det, vi gerne vil.

Flyt dit fokus fra ham. Ham, du har eller drømmer om. Ret det mod dig selv. Du ved allerede, hvad du ikke vil. Prøv at gå på opdagelse i, hvad du gerne vil. Flyt din energi fra, hvordan han skal være. Ret den mod, hvordan du gerne vil være. Det kunne for eksempel være glad, tryg, flirtende, sjov, klog, energisk, nysgerrig, kærlig, lidenskabelig. Hvilken energi vil du gerne kunne mærke i dig selv? Hvad har du lyst til at udstråle? Hvem har du i virkeligheden lyst til at være? Og kan det være, at du helt har glemt det, mens du var optaget af ham? et vi ser efter, er præcis det, vi får øje på. Positivt eller negativt.

Det, vi bruger energi på, vokser. Positivt eller negativt. Du får det, du retter blikket mod. Nogle gange af andre. Men altid af dig selv.


Skab positiv kærlighedsdynamik
1 / Du kan havne i et mønster, hvor du har alt for stort fokus på det, du ikke vil have. Hvilket er præcis, hvad du så får. Prøv at skifte perspektivet 180 grader, og spørg i stedet dig selv: Hvad vil jeg gerne have, og hvad vil det give mig?

2 / Hvis du er meget optaget af, hvordan han skal være eller ikke være, for at du føler dig elsket, så prøv igen at skifte perspektiv. Væk fra ham, over til dig selv. Og spørg: Hvordan vil jeg gerne være? Hvilken energi vil jeg mærke inde i mig selv? Hvad vil jeg gerne udstråle? Du får det, du har fokus på. Måske af ham. Altid af dig selv.

Se mere på Annehermansen.dk

LÆS OGSÅ: Jennifer Anistion - Jeg har stadig værdi, selvom jeg ikke får børn

Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi og Kærlighed