Sådan kom jeg over min skilsmisse
SPONSORERET indhold

Skilt som 26-årig: Sådan kom jeg over min skilsmisse

Simon Linde har oplevet kærligheden på godt og ondt. To års ægteskab endte for nylig i en skilsmisse - siden har han gennemgået fem trin, der kan hjælpe på vej til at hele det knuste hjerte.

Foto: Alamy
07. jul. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Simon Linde blev skilt som 26-årig efter knap to års ægteskab. Her deler han, hvordan han kom videre. 

KLUMME
: Det siges, at man lærer mest af modgang. Jeg er hverken psykolog, terapeut eller coach, men har lært at vende det ultimative nederlag til noget positivt. Her er de 5 vigtige punkter i min helingsproces.

1// Din energikilde
Vi sørger forskelligt. Nogle heler sig selv bedst ved at ligge alene i fosterstilling i deres seng. Nogle trøstespiser, og andre knepper smerten væk (det er selvfølgelig ikke så simpelt opstillet, men du fangede pointen, ikk?). Mit vigtigste råd er, at du finder frem til din energikilde. Dér, hvor du optanker mest glæde og overskud til resten af ugen. Det er bestemt ikke alene i min seng for mit vedkommende. Der hvor jeg optanker mest energi og glæde er helt klar i samvær med mine venner og familie. Derfor har det været vitalt for mig at kunne læne mig op ad dem, mens jeg forsøgte at komme på benene igen.

LÆS OGSÅ: "Man skal helst ikke have nogen følelser, hvis man er single" 

2// Tankens kraft
Min mor har altid sagt, når noget ikke går den vej, vi havde forventet "at det må være fordi, der venter noget bedre forude". Den tankegang kan jeg gode lide, så jeg har gjort den til min egen.

Faktisk har jeg erfaret, at en positiv tankegang kan gøre underværker. Jeg fortæller mig selv, at det ikke var nytteløst – at jeg blev gift og skilt igen knap to år senere - men et nødvendigt skridt på vejen. Livets vej. Og jeg ser mit ægteskab som erfaringer, jeg har gjort mig for at kunne overkomme fremtidige udfordringer. Så jeg kan blive en endnu bedre mand.

Jeg prøver i enhver situation at finde noget positivt og holde fast i det. Det er selvfølgelig ikke altid det nemmeste, men det virker bare. Optimistiske mennesker er gladere – og det smitter : )

LÆS OGSÅ: 6 serier, du skal se, hvis du har kærestesorg


Privatfoto fra Simons bryllup. 

3// Åbn op

Tårer har det bedst med at komme ud. Det samme gælder for den sorg, der kan befinde sig inden i os. Det er ikke let. Det ved jeg. Men jeg blev inspireret af min bror, der efter et hårdt breakup fortalte åbent og ærligt til alle, som ville lægge øre til. Han banede vejen for mig og lærte mig, hvordan man (også) kan tackle det.

Da mine forældre blev skilt, havde jeg ikke lyst til at snakke med nogen om det. Jeg holdt min smerte for mig selv. Jeg kan se i dag, at jeg kunne have bearbejdet det anderledes – og bedre – hvis jeg havde haft mere mod til at snakke med folk om det. Jeg har nu oplevet, at det bliver lettere og lettere for hver gang, jeg fortæller om skilsmissen. Både at fortælle om den, men også at leve med den.

4// Rutinerne
Da jeg blev efterladt alene, var det mest oplagte i en kort periode bare at give op. Hive stikket ud. Trække følehornene til sig. Men nej. Det skulle ikke få lov til at ødelægge mig.

Faktisk fandt jeg stor glæde i at fortsætte i mine vante rutiner. Skolen, jobbet og fodbolden. Det kan også være gode måder at komme lidt væk på. Jeg bagravede mig i min bachelor, og det var dejligt at tænke på noget andet. Jeg holdt mig generelt meget beskæftiget efter bruddet. Det er nok ikke lige sundt for alle, men for mig virkede det fantastisk. I hvert fald var det givtigt for mig at komme ud i andre kontekster end den, der blot handlede om skilsmisse og breakup.

LÆS OGSÅ: Her er 11 typer mænd, du møder i byen

5// Elsk på ny
Dette er nok det sværeste punkt for de fleste. At starte på ny. At elske igen. Jeg har dog aldrig været bange for at elske, og det har generelt altid været nemt for mig. Nogle gange måske for nemt. Allerede som helt lille blev jeg forelsket i Pocahontas. Og Ariel. Og alle de andre Disneyprinsessetyper. Jeg blev også forelsket i min nabo som 5-årig, og i de to sødeste piger i klassen, da jeg startede i børnehaveklassen. Anyway... Jeg har altid ment, at de personlige egenskaber burde fylde mere end den fysiske tiltrækning. Paradoksalt nok er det første jeg går efter udseendet. Sådan har det altid været. Jeg finder det helt vitalt, at man i et parforhold er tiltrukket af hinanden. Det kan jeg om nogen understrege vigtigheden af, for er den der ikke, så smuldrer det hele fra hinanden.

Sådan nogle som os har jo brug for en kæreste - men er Tinder det rette sted at starte? Man kan jo være heldig at finde kærligheden. Da jeg følte mig klar, købte jeg en billet til Tinder-tombolaen, og søreme om ikke der var gevinst i første hug. Om det blot var et lucky punch er svært at sige, men det er ikke umuligt. Tro på kærligheden – også på Tinder.

LÆS OGSÅ: Her er de 5 break-up faser 

LÆS OGSÅ: Gift, skilt og gift igen


LÆS OGSÅ: Mascha Vang: "Det var en hård skilsmisse"