Tag på kaffe-ferie i Wien
Tag på kaffe-ferie i Wien

Ferie i Wien

5 tip: Tag på kaffe-ferie i Wien

Wien er en by med stolte kaffetraditioner. Byen fik sit første "Kaffeehaus" i 1685. I dag er der både klassikere og mere moderne alternativer at vælge imellem. Og så er der kagerne...!

Den gammeldags
Café Sperl er virkelig old school. Cafeen blev åbnet i 1880, og sporene af 132 års kaffeslabberads hænger i de tobaksbrune vægge med mørke paneler og båse, hvor sofaerne er betrukket med bordeauxfarvet velour. Dagens aviser hænger selvfølgelig på de dertil indrettede træstænger. Det er her, du skal gå ind, hvis du elsker en Verlängerter (sort kaffe) og et stykke helt klassisk Apfelstrudel med Schlagsahne.

Cafesperl.at


Den finurlige
Mere moderne caféhygge finder du på Café Diglas, hvor det gammeldags interiør er tilsat nye, finurlige detaljer. Diglas ligger to steder i byen. Hyggeligst er den på Am Fleischmarkt 16, hvor man sidder under lave loftsbuer. Væglamperne og lysekronen i loftet er lavet af små, fine kaffekopper i mange farver – de kan i øvrigt også købes med hjem. Kageudvalget er overvældende. Hvis du har svært ved at vælge, så prøv dagens kage.

Diglas.at


Den stilfulde
Hvis du besøger Wien i sommerhalvåret, er Palmenhaus i Burggarten et must. Her kan du sidde under hvide solsejl og betragte den stadige strøm af lokale og turister, der promererer forbi eller nyder solen på plænen foran slottet Hofburg. Bygningen blev opført i 1822 som orangeri og blev efter mange års forfald genåbnet for publikum i 1998. Prøv deres cafe latte og et af de mange lækkerier fra kagemontren.

Palmenhaus.at


Den cool
Museumsquartier er et fantastisk kompleks af museer, gamle og helt nye, der er bygget sammen omkring en række indre gårde. Den største gård er om sommeren indrettet som en kæmpe, udendørs lounge med flydemøbler, hvor man kan ligge/sidde henslængt, mens man lytter til cool musik (i weekenden) og kigger på alle de andre. Stop op og drik en kop kaffe – især for den fantastiske stemnings skyld.

Mqw.at


Den lillebitte
Man kommer gående fra den imponerende domkirke, Stephansdom, ad de små hyggelige, lidt labyrintiske gader i Wiens midte, og pludselig falder man over en malerisk plads med en café, der må være blandt verdens mindste: Kleines Café. Man må lige kigge en ekstra gang for at være sikker på, at der virkelig gemmer sig en café bag den smalle, mintgrønne facade. På sommerdage er det skønt at drikke kaffen udenfor på pladsen.

Franziskanerplatz 1, Wien

LÆS OGSÅ: Tag Skotland rundt på B&B

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide

610x200_woordy_dmjpg.jpg