Tinder opdatering
SPONSORERET indhold

Tinder: Nu er det slut med ”mand eller kvinde”

Datingappen Tinder introducerer nu hele 37 nye kønsdefinitioner.

Foto: Bloomberg / Contributor / Getty Images
18. nov. 2016 | Livsstil | Eurowoman

Siden datingappen Tinders fødsel har du kunne oplyse, om du er enten mand eller kvinde – og hvilket af de to køn, du er interesseret i at møde. Men den tid er nu forbi.
I en ny opdatering introducerer folkene bag appen nemlig hele 37 nye kønsdefinitioner, der skal gøre det nemmere for de brugere, som ikke definerer sig indenfor en binær kønsforståelse at bruge appen. Det skriver Tinder på deres blog.

Opdateringen er et forsøg på at løse nogle af de problemer som blandt andre transpersoner møder, når de skal udtrykke deres køn overfor potentielle matches, udtaler Tinders administrerende direktør Sean Rad ifølge usatoday.com.

LÆS OGSÅ: Instagram får ny og uventet funktion

– For seks måneder siden opdagede vi, at transmiljøet på Tinder oplevede chikane på vores platform, siger Rad.

– Da vi hørte om det, blev vi selvfølgelig meget vrede.

Sådan ser den nye funktion ud. Foto: Tinder.

Derfor igangsatte Tinder et samarbejde med en gruppe af de chikanerede brugere og repræsentanter fra NGO'en GLAAD (tidligere Gay & Lesbian Alliance Against Defamation, red.), og de nåede frem til en måde at gøre det lettere for brugerne at udtrykke deres køn mere præcist. Det blev til de 37 nye kønsdefinitioner, som blandt andet tæller muligheder som Transkønnet mand, Transseksuel kvinde, Kvinde til mand og Akønnet. Der vil også være en mulighed for selv at skrive en definition ind, hvis ikke man kan identificere sig med nogen af de 37 muligheder.

Tinder har selv lagt denne video ud på Youtube, der promoverer opdateringen:

Opdatering får ros
Den nye opdatering får ros fra flere sider. Forperson for LGBT Danmark, Søren Laursen, udtaler blandt andet til Berlingske i dag:

– Jeg er meget glad for, at platformen tager det her højtideligt. Der er vigtigt for os som mennesker at få lov til at identificere os med det køn, vi ønsker. Derfor bliver vi nødt til hele tiden at gøre opmærksom på, at verden faktisk udvikler sig, og at vi i dag udlever vores køn på andre måder, end man gjorde i gamle dage.

LÆS OGSÅ: Nu kommer der nye emojis! Her er de bedste

På Twitter udtrykker brugerne desuden deres tilfredshed under hashtagget #alltypesallswipes:

 

Det er ikke uden betydning, at det netop er Tinder, fremfor andre datingsites, som opdateringen kommer ud på. Appen bliver nemlig brugt i hele 196 lande og måler 1,4 millarder "swipes" (når brugerne trykker ja eller nej til andre profiler, red.) om dagen.  

Opdateringen bliver i begyndelsen kun lanceret i USA, Canada og England. Der er endnu ikke offentliggjort en lanceringsdato for opdateringen til de europæiske brugere.

LÆS OGSÅ: Ny Instagram-knap skal redde dig, dine venner og dem, du følger

LÆS OGSÅ: Her er den nye veninde-Tinder

LÆS OGSÅ: Bliver du 'phubbet' af din partner?