rejseguide Tokyo
SPONSORERET indhold

9 grunde til at se Tokyo: Uniqlo's Lotte Skovgaard fortæller om den magiske storby

Du skal selvfølgelig spise masser af sushi og tage på karaokebar, når du er i Tokyo, men et af Lotte Skovgaards bedste insidertips er at starte en god aften med et måltid autentisk japansk mad på ”Kill Bill”-restauranten Gonpachi.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Privat
08. apr. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad er det helt særlige ved Japan?

"Det er svært at forklare konkret, for det er egentlig diffust: Japan er bare magisk. Et land hvor der på en og samme tid er en dyb respekt for historien og en vanvittig moderne hverdag. Og så er Japan meget andet og mere end det, som du oplever i Tokyo. Det kræver kun få timers rejse ud af byen, for at du føler, du er komme til et andet land."

Hvad burde alle danskere vide om Tokyo?

"Selvom Tokyo er kæmpestor, så føles byen virkelig tryg. Den er faktisk tidligere blevet kåret som verdens tryggeste by, og alle vegne oplever man en stor respekt for andre – i metroen står man ligefrem i kø for at komme ind, og ingen kunne finde på at mase sig hen til døren. Derudover så kom jeg selv til Tokyo første gang med en ide om, at alle kunne engelsk. Dét er langt fra tilfældet, så husk adresser ikke kun på engelsk, men også japansk. Taxaer er billige, men metroen er helt uundværlig. Den kan virke uoverskuelig første gang, men den er faktisk ret enkel at bruge, og den vil spare dig meget tid i bilkøer."

LÆS OGSÅ: Rejseguide til Melbourne: Få de bedste tips til den australske storby

Hvorfor er byen den lange rejse værd, og hvornår på året skal man tage afsted?

"Af alle de grunde jeg netop har sagt, og fordi japanerne er det rareste folkefærd, du kan tænke dig. Jeg vil anbefale at tage til Tokyo fra slut marts og i april, hvor kirsebærtræerne blomstrer."

Hvilket butiksområde er dit foretrukne – og har du et godt insidertip til shopping?

"Hvert område byder på noget forskelligt, men jeg elsker stemningen i Shibuya. Jeg skal altid forbi Itoya i Ginza, der er en hobbybutik i 8 etager og byder på alt, hvad hjertet kan begære af papir, klistermærker, tape, kort, kalendere, osv. Tokyo Hands (vælg den i Hibuya), der har samme udvalg, er også fantastisk, men sæt god tid af. Sidst brugte jeg 2,5 time i Tokyo Hands, og jeg kom på ingen måde igennem de 12 etager, som jeg ville ønske. Jeg køber altid et lager af Pilot Frixon-kuglepenne, der er de bedste, der findes, og er mega billigere i Japan."

"Er du på besøg ved Meijiihellig-dommen, så planlæg at gå rundt i Shibuya også. Der er sjove (og lidt ulækre) kattecafeer, Daiso’s 100 yen butikker (alt koster 6 kr.) og masser af vintage. Jeg skal også altid forbi Momota Touen Flagship store i Palace Hotel. De sælger det hypede Arita 1616-porcelæn til ingen penge sammenlignet med herhjemme. I den forbindelse snupper jeg altid et glas vin i Palace Hotel’s hotelbar, hvor jeg kan bruge timer på at observere. Og så er der Kittyland, den mest fantastisk legetøjsbutik i 6 etager, den er mindblowing, og du finder alt fra Hello Kitty til Pokemon, Mumitroldene, Marvel og Harry Potter. Endelig skal jeg altid forbi Uniqlos flagshipstore i Ginza. 12 etager med Uniqlo-herligheder, og det er noget billigere end i Europa. De har også en glimrende børnetøjsafdeling."

Hvor finder man de bedste vintagefund?

"Amore Vintage i Aoyama, det er ikke billigt, men de har det smukkeste vintage fra Hermès, Goyard, Dior, Chanel, Celine, you name it. Sidst jeg var der, så jeg den smukkeste Goyard-clutch, som jeg stadig fortryder, jeg ikke købte. Generelt er der virkelig mange gode vintagebutikker i Tokyo, så lav din research inden afgang."

LÆS OGSÅ: Trendforsker: "De danske øer bliver eksotiske"

Hvor har de den bedste kaffe eller te?

"Det sted mangler jeg stadig at finde, men jeg vil altid anbefale, at man booker tid til en te-ceromoni. Det er næsten en religiøs oplevelse og meget beroligende for sjælen. Der findes både traditionelle eller mere moderne af slagsen, men de kræver ro og tid."

Hvilken restaurant er et must?

"Der er mange, men 35 Steps Bistro Izakaya er et godt bud. Du skal ned i en kælder, og det ser ikke ud af meget udefra, men det er en virkelig god restaurant. Med virkelig gode priser. Shabu Shabu er også godt, traditionelt og lækkert. Hvis du rejser med tanken om at du skal spise god sushi fra morgen til aften, bliver du bestemt ikke skuffet. Du vil opleve smagseksplosioner, det er lækkert, men også voldsomt, hvis du er vant til cream cheese og avocado."

Hvordan ville den perfekte ”night on the town” se ud?

"To af de sjoveste aftener, jeg har haft i Tokyo, er begge startet på Gonpachi, den ikoniske Tokyo-restaurant fra Quentin Tarantinos ”Kill Bill”-film, der serverer autentisk japansk mad. Den er sjov og højlydt  og ikke stedet for en romantisk date, du finder billeder i indgangen med ejeren og Kim Kardashian, Kanye West og Sylvester Stallone. Derefter vil jeg anbefale en tur på karaokebar. De er overalt i Tokyo. Du får dit eget rum, og drinks kan bestilles på bedste ”keep them coming”-style."

Hvor kan man opleve det autentiske Tokyo bedst?

"Du skal researche og vide, hvad du går efter, ellers risikerer du at gå rundt i blinde. Husk altid at bestille pocket wifi, så du har et map lige ved hånden til at guide dig i den rette retning."

Anbefalet til dig