13 underholdende podcasts

Foto: Getty Images Vi anbefaler 13 fede podcasts, du kan lytte til, mens du ligger på stranden...

13 underholdende podcasts til din sommer

Det er endelig sommer, og måske du er en af dem, der har set frem til at slappe af på stranden med en god podcast i ørene? Her er 13 af slagsen, der kan få dig til at grine, græde og gruble.

Lund & Løkke

Lars Løkke Rasmussen og Anders Lund Madsen er gamle studiekammerater fra jura 1983. Siden da har livet ført dem i vidt forskellige retninger, men nu mødes de igen på en tur rundt i Danmark for at vise hinanden – og lytterne – det land, vi allesammen er rundet af. Undervejs falder snakken på alt fra ungdomskærester til politik, utilstrækkelighed, fjumreår og Tour de France. En ting er sikkert: Det går aldrig stille for sig, når de to gamle studiekammerater er samlet.

Lyt til "Lund og Løkke" her

Velkommen i mørket

Knud Romer er ved at blive blind, og lige om lidt bliver alting mørkt som natten. Grøn stær har ædt synet på hans højre øje, og synet på det venstre er stærkt nedsat. Nu slukker han selv lyset før tid i et talkshow, som foregår i totalt mørke foran et live publikum. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden – kommer vi tættere på, er det mere intimt, åbner vi os mere og taler om andre ting? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk – men bare lytter til, hvad der bliver sagt og forholder os til det... umiddelbart og fordomsfrit? Velkommen i mørket.

Lyt til "Velkommen i mørket" her

Manden, der drog ud i verden for at blive bange

Anders Lund Madsen kan ikke blive bange. Hverken højder, edderkopper eller små, lukkede rum kan få svedens angst til at pible frem. Men det skal der laves om på nu. For Anders er nået frem til, at det farligste i verden er IKKE at være bange for noget som helst. Men hvor starter man så? I ”Manden, der drog ud i verden for at blive bange” besøger Anders Lund Madsen hjemsøgte kroer, teatre og slotte i håb om at møde et vaskeægte spøgelse og blive skræmt fra vid og sans.

Lyt til "Manden, der drog ud i verden for at blive bange" her

Kærlighedseksperimentet

Luise bor i ét hus med to mænd: Ægtefællen Jesper og ”kærlighedsrelationen” Mads. Det er der mange, der har svært ved at forstå. For hvad med børnene? Er det ikke egoistisk af Luise? Er Jesper virkelig ok med det? Er Mads? Nu fortæller Luise og de to mænd deres kærlighedshistorie i podcastserien ”Kærlighedseksperimentet”, hvor de fra hvert deres perspektiv forklarer, hvorfor de har valgt at leve på en helt anden måde end den traditionelle kernefamilie.

Lyt til "Kærlighedseksperimentet" her

Knud Romer på Sikringsanstalten

En skizofren, der spiser af sin kæreste i stedet for at slå op, og psykopater blottet for empati. Chefpsykiater Bjørn Kalden har oplevet lidt af hvert i sit arbejde med kriminelle sindssyge fra Herstedvester til Sikringsanstalten. I podcasten "Knud Romer på Sikringsanstalten" dykker de to sammen ned i sindets allerdybeste afkroge – også Knud Romers eget. Da forfatteren for få år tilbage blev indlagt på Skovhus Privathospital med et mentalt sammenbrud, var det Bjørn, der hjalp ham på ret køl igen.

Lyt til "Knud Romer på Sikringsanstalten" her

Jeg er lige død

Hvad skal der stå på rapperen L.O.C’s gravsten? Hvilken sang vil håndboldspiller Jesper Nøddesbo gerne stedes til hvile til? Og tror komiker Melvin Kakooza på et liv efter døden? I en ny samtalepodcast giver Daniel Hoff en række kendte danske mænd muligheden for at skrive deres egen nekrolog. Det udvikler sig til samtaler om døden, livet og det vi efterlader, når vi en dag ikke er her længere. En podcast, der af og til får det til at nive lidt i øjenkrogen.

Lyt til "Jeg er lige død" her

I stjernernes tegn

En stenbuk er stædig, og en tvilling et værre sludrechatol. I hvert fald hvis man skal tro stjernerne. 12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn – og måske også sig selv – i podcasten ”I stjernernes tegn”. Astrolog Eva Ganvig giver os et indblik i, hvad man siger om de forskellige tegn og lægger et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst, men altid uden at kende gæstens navn på forhånd.

Lyt til "I stjernernes tegn" her

Politiske dynastier

Ellemann-Jensen, Krarup, Auken, Møller, Helveg. Vi kender dem alle sammen. De politiske familiedynastier her til lands. I denne podcast møder politisk reporter Knud Brix sønnerne og døtrene, der har en tung familiearv at løfte. Er det overhovedet muligt at vriste sig fri af familienavnets skygge? Hør politikerne fortælle om at vokse op med livlig debat og spydige spisesedler.

Lyt til "Politiske dynastier" her

Min historie

Anne Mette blev pludselig – helt uden varsel – forladt af sin ægtemand. Heidi blev steriliseret, fordi hun ikke ville have børn. Og Pernille har taget en pause midt i livet. I podcasten ”Min historie” kan du møde en række modige kvinder, der fortæller helt åbent og ærligt om at være i centrum for alt fra hævnporno til skilsmisse og sterilisering.

Lyt til "Min historie" her

Møbelmestrene

Er du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Vi dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.

Lyt til "Møbelmestrene" her

DNA

DNA kan løfte sløret for alt fra etnisk ophav til alvorlige, arvelige sygdomme. I denne podcast dykker professor Eske Willerslev og BA. i arkæologi Nanna Winther ned i forskningen for at gøre os klogere på det største mysterium af dem alle: hvem er vi mennesker egentlig, og hvor stammer vi fra?

Lyt til "DNA" her

Stærke portrætter

De bedste fortællinger rører os, provokerer os, overrasker os, inspirerer os og sætter livet i perspektiv. I ”Stærke portrætter” kommer vi hele følelsesregisteret igennem, når kendte og ukendte danskere deler ud af deres egne historier om forlist og forløst kærlighed. Vi har været en tur i ALT for damernes omfattende artikelarkiv og udvalgt ti af de mest populære portrætter, som nu er blevet indtalt som podcast.

Lyt til "Stærke portrætter" her

Hele vejen rundt

Der findes omveje, afveje, lige veje og genveje. Der findes kommandoveje og veje, der går lige i hjertet. I ”Hele vejen rundt” spørger vi en række kendte mennesker om deres veje rundt i livet. Hvornår har livet været lige ud af landevejen, og hvornår har de for alvor mistet vejgrebet? Hør bl.a. makeupartist Dennis Knudsen fortælle, hvordan han nær var blevet snydt af en rugemor, og forfatter Leonora Christina Skov fortælle om at gå i parterapi med sin 22 år ældre kæreste, fordi de skændtes som sindssyge.

Lyt til "Hele vejen rundt" her

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast og Lister