Polterabend for kvinder

Foto: Jesper Ingemann, Alamy

Polterabend for kvinder

Polterabend for kvinder: Det laver vi i 2013

Ingen Gøg uden Gokke. Ingen Ross uden Rachel. Og intet bryllup uden en polterabend. Sommeren er lige om hjørnet, og det betyder højsæson for bryllupper og tid til at arrangere polterabends.Vi tager temperaturen på polterabends anno 2013 med hjælp fra livstilseksperten, eventbureauerne og bruden Zina.

Er det stadig et hit at klæde sig ud og tigge om kys på Strøget? Hvad med glaspustning eller faldskærmsudspring? Her er de hotteste tendenser indenfor polterabender for kvinder netop nu. 

Før i tiden var der stor forskel på kvinder og mænds polterabends. Mændenes var meget actionpacked, mens kvindernes var... knap så vilde. Det forklarer Helle Lundsgaard, der er kommunikationsrådgiver, livsstilsekspert og bl.a. medlem af ekspertpanelet i iværksætterprogrammet "De 6 Hatte" på Radio24syv.


- Før i tiden var der rimelig stor forskel på, hvad pigeren og drengene gjorde til polterabend. Pigerne var de pæne, som mødtes på café, gik til en makeup-artist og ud og spiste en god middag. For nogle endte det selvfølgelig også med, at de blev fulde og rendte rundt i mærkeligt tøj i byen senere. Men generelt må pigerne have siddet og været rimeligt misundelige, når de hørte, hvad mændene havde været med til. Her var der nærmest altid tale om fart og tempo, halsbrækkende eksperimenter, som nogle meldte fra på, og det evige diskussionsemne (blandt konerne) om det er i orden at bestille en stripper.

Men det var den gang. Kvindernes polterabends er stadigvæk i langt de fleste tilfælde, mindre vilde end mændenes, men der er alligevel blevet skruet op for aktivitetsniveauet.

-I de senere år er pigerne blevet mere kreative, ikke mindst takket være nettet, som de jo er eksperter i at udforske, når det gælder shopping. Her finder de inspiration til nye spændende ting, hvor der også klart er kommet mere fart over feltet for pigerne. Det er f.eks. populært at give bruden en helikoptertur, ligesom det er populært, at hele holdet prøver den nye dille "Bodyflight", hvor man svæver i vægtløs tilstand i en vindtunnel, siger Helle Lundsgaard.

Kvinder vil have noget for pengene

Selvom ordet "multitasking" er lidt fy-fy, og det er blevet moderne at fokusere på én ting af gangen, så er vi vilde med at tidsoptimere.Selv når vi er til polterabend, er vi fans af at nå det hele på den halve tid.

- Kvindernes evne til at multitaske og oplevelsesstedernes evne til at lave pakketilbud har også vist sig at gå fint op. Et populært valg er således at starte dagen med en wellness-brunch. Det er noget kvinderne kan lide. De får klaret både morgenbadet og morgenmaden samtidig med det sociale og er klar til dagens oplevelser. Et andet pakketilbud kan være mellem en makeup-artist og en fotograf, så alle pigerne får et "beautyshot" med hjem, samtidig med, at de bliver gjort smækre til at gå i byen senere. I det hele taget kan kvinderne godt lide at få noget for pengene ud over oplevelsen, og ikke mindst hvis de samtidig klarer dagens praktiske ting på en hyggelig måde, forklarer Helle Lundsgaard. 

På den næste side kan du se, hvilken type aktiviteter, der især hitter hos kvinderne!
En af de helt store tendenser inden for polterabends er, at man henvender sig til et eventfirma, der kan tilbyde sjove og unikke oplevelser på den særlige dag.

Palle Davidsen er Event Manager og arbejder hos firmaet SuperEvent, der bl.a. arrangerer polterabends. I forhold til en typisk mande-polterabend, så er der skruet ned for action-niveauet og pengebudgettet, når kvinderne besøger eventcenteret. Kvinderne vælger færre aktiviteter, så der er også plads til andre ting senere på dagen.

-Mange kvinder vil gerne have noget hyggeligt med bruden i centrum. De booker ofte vores QuizShow med Brud/Gom-quiz, CD-indspilning eller "Total Blackout", hvor deltageren kommer ind i et fuldstændig mørklagt lokale og skal igennem forskellige uforudsigelige og udfordrende opgaver, som skal udføres i mørke. Lokalet er infrarødt oplyst og hele seancen bliver optaget af 4 specialkameraer, som kan optage i mørke. 

-Pigernes budget til polterabend er ofte noget lavere end drengenes, de bruger sandsynligvis flere penge på tøj til brylluppet, hvor drengene giver den mere "gas" på deres polterabend! Pigerne booker lidt mindre hos os, formodentlig pga. budgettet, og så laver de ofte noget privat hygge efter dagens aktiviteter, hvor drengene ofte tager videre i byen, siger Palle Davidsen.


Sjov i stedet for ydmygelse

Hos Polterabendevent er det helt tydelige billede, at en polterabend ikke skal være en ydmygelse for bruden. Claus Beelen, der er stifter af eventfirmaet , forklarer, at de pinlige og ydmygende oplevelser ikke længere er til stede, når folk arrangerer polterabend.  

- Den perfekte polterabend skal primært være en sjov oplevelse for alle. En af de klart nyere tendenser i polterabends er, at pinlige ritualer er skiftet ud med sjove og underholdende events. De fleste piger booker en polterabend aktivitet, som både indeholder socialt samvær og som er sjov for både kommende brud og resten af pigerne.

Den helt store sællert hos Polterabendevent er CD-inspildning: 

- Det er altid et hit til en polterabend, fordi det er en god "ryste sammen"-oplevelse, hvor den kommende brud kan blive sangstjerne for en dag i et professionelt lydstudie. Og fordi det er god underholdning til det kommende bryllup! Indspilningen starter med, at alle indspiller kor og dernæst synger kommende brud solo. Det er ikke alle, der er fødte sangstjerner, men det gør kun oplevelsen endnu sjovere og hovedpersonen får ofte grineflip, når hun hører sin egen stemme bagefter. Gode solister foretrækker en mere seriøs indspilning og tit overraskes veninderne, når de hører, hvor god den kommende brud egentlig er, fortæller Claus Beelen

Hvis du klikker videre, kan du læse om Zinas polterabend. Den helt perfekte dag, hvor god stemning, booty-dans og Stripper-Daniel var en del af ingredienserne.Zinas polterabend

Zina Kring Schjørring fik en fantastisk sjov polterabend arrangeret af hendes nærmeste veninder og en enkelt ven. Læs hendes historie her:


Jeg blev overrasket ved årets fællesarbejdsdag i andelsforeningen.
Min forlovede og jeg, sad begge i vores halvsnuskede arbejdstøj og havde ikke været i bad, da 15-20 damer (og én herre) kom ind. Alle iført Zina-masker.
Det var overvældende. Jeg fnes helt vildt, samtidig med at jeg faktisk fik en smule tårer i øjnene.
Inden afgang fik jeg lov til lige at pakke et survival kit til dagen med make up, tøj og bling til senere.

Første punkt på dagsordnen var morgenmad hos min søster, der boede lige om hjørnet. Det var som behørigt, med pandekager (som jeg elsker) og champagne (som jeg elsker endnu mere).
Herfra blev jeg sat i en ballonpyntet cykelvogn og så cyklede holdet ellers gennem byen. Vi skulle sejle kanalrundfart.
Desværre regnede det så meget at vi kun nåede fra Højbro plads til Nyhavn. Så hoppede vi af og gik på Hviids vinstue i stedet.Her var der arrangeret quiz og shots. "Hvem kender Zina bedst" quizzen, opbygget omkring alle de sjove/kiksede/groteske/pinlige episoder jeg nu engang har oplevet med de forskellige venner. En dejlig tur ned af memory lane!

Der efter var der frokost, skønt øllene fyldte så godt i maven, at jeg helt havde glemt at jeg var sulten.

Så dansede vi en times tid, med en danselærer, der skulle undervise os i MTV booty dans inden vi cyklede hjem hos min veninde Nathalie på Bryggen.

Her dullede vi os op i stor stil inden aftensmaden og bagefter var der shots,drinks og cocktails.

Og så kom han. Stripper-Daniel. Jeg husker ærligt talt ikke episoden i detaljer, men jeg har hørt mange sjove historier efterfølgende. Jeg blevet revet rundt – op og bæres, ned og ligge, rundt i manegen og tilbage igen. Det var sjovt og virkeligt underholdende, om end jeg var noget... genert?!

Den perfekte dag sluttede med karaoke på Cosy Bar og fest på hhv. Natbar og Bakken.
Derfra gik jeg lykkelig hjem, med min forlovede, en seriøs promille og en stor pose fedtede forsyninger fra den altid trofaste Isted Grill.

Se, hvad vi ellers skriver om: Polterabend

610x200_woordy_knap2.jpeg