Julefilm for børn
SPONSORERET indhold

Her er 16 danske julefilm, dit barn vil elske

Der er intet som danske julefilm om nisser, julemænd, sne og magi på en kold vinterdag. Vi har fundet de 16 bedste danske julefilm og julefilm med dansk tale, som hele familien kan hygge sig med. Flere af dem kan I streame helt gratis.

Af:: Redaktionen Foto: Getty Images
01. okt. 2022 | Børn | Vores Børn

Ah, december måned, jul og juleferie med familien - det kan altså noget! Der er tid til sneboldskampe, gåture i den vinterprægede natur og risengrød, der koger sig selv færdig under dynen. Lyder hyggeligt, ikke?

Og hvis I mangler lidt inspiration til, hvad dagene ellers skal gå med, kan en af de mange danske julefilm måske være et bud. Hiv dynerne ind på sofaen, pop popkornene og kryb sammen i mørket med en af de mange fine danske julefilm, der med garanti kan få alle ned i gear og op i julestemning.

Vi har fundet både de hyggelige danske juleklassikere til børn, som du måske selv husker fra din egen barndom. På listen finder du fx "Krummerne 2 - Stakkels Krumme", hvor vi endnu engang møder den farverige familie, der højt råber "TIMBER", når det højeste juletræ i skoven fældes og fragtes hjem på Skodaens tag, og hvor den vegetariske jul bliver afblæst, da søde Krumme-mor falder og brækker benet, mens Krumme-fars hjemmelavede juletræ går amok inde i stuen. Et varmt gensyn for de fleste.

Det kan også være, I leder efter en af de danske julefilm for hele familien, som er endnu ældre. I det tilfælde kan I hoppe med om bord, når Lille Per og familien inviterer til julebal i nisseland i filmen "Far til Fire i Byen" fra 1956.

Vi kan også anbefale et gensyn med Pyrus i filmen "Pyrus på Pletten" fra 2020, hvor vi følger den nysgerrige og lettere uheldige ungdomsnisse Pyrus på nye eventyr i Rigsarkivet.

Foruden de danske juleklassikere finder du en række andre fine danske julefilm så som Malous Jul for de lidt større børn og "Cirkeline - Højt fra træets grønne top" for familiens mindste. Vi har også givet et bud på andre julefilm med dansk tale. Du kan møde de kæreste karaktere fra Astrid Lindsgrens magiske univers og du kan hilse på både Peter Pedal og Rensdyret Elliot.

Hvis I mere er til at se eller gense de bedste julekalendere fra enten i år eller igennem tiden, så kan de fleste streames på enten TV 2 PLAY eller DR.dk. Her finder du blandt andet årets store nye familiejulekalendere, nemlig "Julehjertets hemmelighed" fra DR og "Tinka og Sjælens spejl" fra TV 2. Du kan også finde alt fra Nissebanden og Jullerup Færgeby til Pyrus og The Julekalender. Der er altså noget for hele familien, både små og store børn - og deres forældre! I kan I få det samlede et overblik over julekalendere her.

Her er 16 skønne danske julefilm for børn

Den lille julemand (fra 3 år)

Julemanden skal finde sin afløser, men den kommende julemand skal leve op til tre regler: Afløseren skal hedde Nicholas, han være forældreløs og han skal have et rent hjerte! På et børnehjem finder han den perfekte afløser.

“Den lille julemand” kan ses gratis på filmstriben.dk

Mumitroldenes vinter - bliver det jul i år? (fra 4 år)

Mumitroldene gør sig klar til deres årlige dvale, men Mumi er nysgerrig efter at opleve Mumidalen om vinteren. Han vælger derfor at blive oppe for at møde den mystiske gæst Julen, som han har hørt så meget om. 

"Mumitroldenes vinter - bliver det jul i år?" kan ses gratis på filmstriben.dk

Krummerne 2 - stakkels krumme (fra 4 år)

En af de bedste danske julefilm er "Krummerne 2 - Stakkels Krumme", hvor vi følger den vidunderlige familie, mens Krumme-mor får træningskuller, og Mads "Krumme" Krumborg opdager sit talent for at ride galopløb på hesten "Wut-shi". Julestemningen når nye højder, når Krumme-mors vegetariske menu bliver skifte ud med juleand, og Krumme med møge og besvær får givet en julegave til sin store kærlighed, Yrsa.

"Krummerne 2 -Stakkels Krumme" kan blandt andet streames på TV 2 PLAY, Viaplay og Netflix.

Pingu på snowboard (fra 0 år)

Pingu skal lære at stå på snowboard og en masse andre ting frem til jul. Det foregår altsammen på pingvinsk med hans søde familie.

“Pingu på snowboard” kan ses gratis på filmstriben.dk

Astrid Lindgrens jul (3 år)

Her er de bedste juleklip fra Astrid Lindgrens univers og der er garanteret julestemning efter et møde med Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter, Lotte fra Rabalderstræde, Madicken og Emil fra Lønneberg.

“Astrid Lindgrens jul” kan ses gratis på filmstriben.dk

Malous jul (fra 7 år)

Malou kommer i familiepleje hos Bibi og Leif på den lille ø, Lunø. Parret elsker jul, men stemningen er presset, og tingene bliver ikke nemmere, da Malou opdager den temperamentsfulde gårdnisse Nils, som vil gøre alt for at få Malou smidt væk fra øen igen.

“Malous jul" kan ses gratis på filmstriben.dk

Jul i Bakkekøbing (fra 3 år)

Julen nærmer sig i Bakkekøbing, men hvor er sneen? En snekanon kan måske redde julen i de norske fjelde, men tiden er knap.

“Jul i Bakkekøbing” kan købes eller lejes hos blockbuster.dk

Peddersen og Findus 3 - Nissemaskinen (fra 0 år)

Peddersen og Findus julehygger men Findus vil så gerne have at gaverne kommer med en nisse. Peddersen går i gang med at opfinde en nissemaskine, men pludselig dukker der nisser op.

“Peddersen og Findus 3 – Nissemaskinen” kan ses gratis på filmstriben.dk

Mini-rensdyret Elliot (fra 4 år)

På Nordpolen har Julemanden problemer: Et af hans rensdyr går på pension og der er ikke lang tid til Juleaften. I mellemtiden, møder vi hesten Elliot, der har ambitioner om at blive et rensdyr! Kan Elliot redde julen?

"Mini-rensdyret Elliot" kan ses gratis på Filmstriben.dk

Pyrus på pletten (fra 3 år)

Der er fuld fart på Rigsarkivet i denne danske julefilm, som naturligvis har selveste Pyrus i hovedrollen. Pyrus opdager ved et tilfælde Gyldengrøds gamle laboratorium, der har stået aflåst i mange år. I et forsøg på at kurere Rigsarkivarens svigersøns forkølelse, kommer han til at trylle mennesket ned i nissestørrelse. Og så er der ballade!

"Pyrus på Pletten" kan købes eller lejes på Google Play.

Niko og de flyvende rensdyr (7 år)

Niko drømmer om at flyve for julemanden ligesom sin far, der er bare et problem, han har højdeskræk. Se den prisvindende og anmelderroste film sammen med hele familien.

“Niko og de flyvende rensdyr” kan købes eller lejes på viaplay.dk

Cirkeline - Højt fra træet grønne top (fra 0 år)

Cirkeline og vennerne gør klar til juleaften med julebag, juleklip og sang. De er lige ved at fare vild, men får hjælp at en rar nissealf.

“Cirkeline – Højt fra træet grønne top” kan ses gratis på filmstriben.dk

Far til Fire i byen (fra 4 år)

På listen over danske julefilm skal vi naturligvis også runde juleklassikeren "Far til fire i byen". Nuvel, vi følger Lille Per og familien fra første skoledag om sommeren og et år rundt, men den ikoniske scene, hvor Lille Per vækkes og smutter med Bodil Kjær og nisserne med til julebal i nisseland er nok til at denne film kan kaldes en vaskeægte juleklassiker.

"Far til Fire i byen" kan lejes på Blockbuster.

Mickeys Magiske Jul (fra 0 år)

Mickey har inviteret alle vennerne til sjov jul – det bliver ikke kedeligt.

“Mickeys Magiske Jul” kan købes eller lejes på viaplay.dk

Emma & julemanden: Jagten på elverdronningens hjerte (fra 7 år)

11-årige Emma er en fantasifuld pige. der elsker eventyrlige væsner, men hun føler sig glemt af sin store familie. Da Emma møder selveste Julemanden Nicolas og hans kone Julie, bliver det begyndelsen på en hæsblæsende rejse ind i Elverriget.

"Emma & julemanden: Jagten på elverdronningens hjerte" kan ses gratis på Filmstriben.dk

Peter Pedal: En abeskøn jul (fra 0 år)

Peter og manden med den gule hat julehygger. De har bare det problem, at de ikke ved, hvad de skal give hinanden i julegave, mon de når det inden juleaften?

“Peter Pedal: En abeskøn jul” kan lejes eller købes på blockbuster.dk.

Anbefalet til dig