Glad mor
SPONSORERET indhold

5 ting der gør mig til en gladere (og bedre) mor

Nogle gange slår det mig, at jeg ikke har kysset min mand sådan rigtig inderligt i meget lang tid. Hvorfor gør jeg det ikke oftere?, spørger journalist, Amalie Nebelong, der er gået på jagt efter sin indre livsnyder.

Af: Amalie Nebelong Foto: Alamy.
18. mar. 2016 | Børn | Vores Børn

Hvor blev livsnyderen i mig af? For når mor er glad, er børnene det også, ikke?! Her er 5 situationer som var vigtige for mig, før jeg fik børn, men som er svære at indfri nu. Og det er ærgerligt, for mit behov for dem er næsten større nu, end før to blev til fire.

1. At få et glas

Før i tiden elskede min mand og jeg at gå på bar. Da vi var studerende, kunne vi godt finde på gå på bodega en tirsdag formiddag. Bare fordi vi kunne.

LÆS OGSÅ: Kærlighed: Plej parforholdet, mor!

Vi har altid elsket at sludre over et glas. Vi hverken sludrer eller drikker så meget mere. Vi bliver konstant afbrudt af ungerne, og vinen smager ikke lige så godt til dunsten af en lorteble eller over en femårigs fortællinger om, hvordan rørsystemet i vores opgang fungerer.

Min mand og jeg prioriterer alligevel at få et glas indimellem, når vi alle fire er samlet om eftermiddagen, for jeg har fundet ud af, at når jeg er træt og (bare lidt) irritabel efter en lang dag, så bliver jeg faktisk en mere løssluppen og sjovere mor af at drikke lidt drue, og det elsker mine børn: ”Jubii mor fjoller!”

2. At kysse min mand

Nogle gange slår det mig, at jeg ikke har kysset min mand i meget lang tid. Et dejligt kys kan virkelig kickstarte romantikken – så hvorfor gør jeg det ikke oftere? Jeg ved det virkelig ikke. Til gengæld kysser jeg mine børn hele tiden, hvilket endnu engang bekræfter, hvor min indsats som kvinde er placeret, efter jeg er blevet mor.

3. At barbere ben

Da jeg havde fået mit første barn, kan jeg tydeligt huske, hvordan jeg gjorde en virkelig aktiv indsats for at holde fast i at være attraktiv som kvinde. Det betød, at jeg barberede ben hver anden dag. For jeg følte mig bare ikke helt ”ren”, hvis jeg havde stikkende ben, der ville være et pindsvin værdigt.Indtil jeg fik jeg barn nummer to. Herefter blev det nærmest umuligt at bruge tid på et langt bad med barbering. Nu får mine ben kun opmærksomhed, når jeg vasker hår, og det sker ikke så ofte. Når jeg endelig tager mig tiden, føler jeg mig til gengæld så dejlig ”ny” og frisk – med helt glatte og bløde ben. Dén følelse er altså værd at kæmpe for – selvom det lange bad akkompagneres af råb og skrig på den anden side af badeværelsesdøren.

4. At sige ja til det søde

Jeg har altid haft en meget sød tand. At tømme en slikskål giver mig af og til dårlig samvittighed. Før jeg fik børn var jeg god til at slukke for den dårlige samvittighed og give los med chokoladen. For nogle gange må man altså godt.Efter min anden fødsel, har det imidlertid ikke været nemt at holde vægten. Derfor har jeg heller ikke kunne synde med god samvittighed. Alligevel har jeg kastet mig over sukker mange gange om ugen, så du kan måske regne ud, hvordan min samvittighed har det sådan all together?Det må jeg droppe. Jeg synes, det er vigtigt at give mig selv lov til – uden dårlig samvittighed – at tømme hele slikposen, for helt ærligt: jeg spenderer stort set hver aften på sofaen. Så er der altså nødt til at være en lille belønning, ellers bliver livet lidt for kedeligt.LÆS OGSÅ: Parforhold: Sådan overlever I det første år med barn

5. At drømme mig væk

Instagram, skønlitteratur, Netflix og magasiner. Alle er for mig steder, hvor jeg kan drømme mig lidt væk fra hverdagens trummerum som mor. Det var var egentlig det samme, før jeg fik børn; jeg havde af og til brug for at forestille mig et andet liv end det, jeg levede.

At komme væk fra min rolle som mor – blot for en stund – er vigtigt for mig, for mine børn og min status som mor er ikke altid verdens navle. Den kendsgerning tager lidt af presset væk, når jeg forfalder til mine egne forventninger om, hvor perfekt mit familieliv skal være. Livet er andet en moderrollen, heldigvis. Mere af det, tak!

LÆS OGSÅ: Mor-rollen: “Hvor god en mor er jeg, hvis jeg aldrig tager en pause"

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Trænger dit parforhold til et boost?

LÆS OGSÅ: Parforhold: Sådan overlever I kriserne