Skrækscenarier for mødre
SPONSORERET indhold

Mor-angst: Her er 4 skrækscenarier, jeg virkelig frygter

Det kan være ret uhyggeligt at være løvemor. Journalist Amalie Nebelong ser ofte disse skrækscenarier for sig, efter hun har fået ansvaret for et kuld unger.

Af: Amalie Nebelong Foto: Privat
03. mar. 2016 | Børn | Vores Børn

KLUMME: Jeg er god til at forestille mig skrækscenarier. Det ligger til min familie at frygte alverdens ulykker. Min mor nægter for eksempel at køre i mørke, for hun er bange for alt det, der kan gå galt. Siden jeg selv blev mor har jeg kopieret mine forældres forestillinger om død og ødelæggelse, for den dag jeg blev nogens mor, fødte jeg ikke bare et barn, men jeg blev en løvemor, der vil gøre alt i verden for at beskytte mit barn. Det ligger i kvinders natur, tror jeg.

LÆS OGSÅ: Nybagt mor: Vær stolt af din indre løvemor!

Måske er mine frygtelige forestillinger et produkt af den verden, vi lever i i dag. Der er så meget, der er ude af menig mands (og mors) hænder omkring terrorangreb og naturkatastrofer for eksempel. Selv om min fornuft forsøger at lukke af for skræksceneriarne, løber min forestillingsevne alligevel løbsk af og til. Der er tale om helt bestemte og tilbagevendende worst case scenarios.

1. Terrorangreb

Terrorangreb er noget af det, jeg frygter allermest som mor. Flere gange har jeg forestillet mig, hvordan jeg hører en bombe eksplodere, mens jeg sidder og arbejder. Jeg vil smide alt, hvad jeg har i hænderne, og skynde mig ned i mine børns institution, der ligger lige rundt om hjørnet. Når mine børn er inden for min rækkevidde, vil jeg være i tvivl om, hvorvidt det vil være sikkert at tage dem med hjem, for tænk hvis terroristerne venter lige rundt om hjørnet?

2. Skyderi i institutionen

Mit værste mareridt, som jeg næsten ikke tør skrive ned, er, at der skulle trænge en sindssyg person ind i daginstitutionen og skyde løs. Vores samfund er simpelthen så sårbart, når sindssyge mennesker er på fri fod. Tænk, at udøve vold mod børn, der i sagens natur er uskylden selv. Det, jeg næsten frygter mest, er, at jeg ikke selv vil være til stede for at kunne beskytte mine børn, for når det virkelig gælder, vil pædagogerne jo ikke kunne beskytte lige mine børn.

3. Oversvømmelse

Mere end én gang har jeg taget mig selv i at være glad for, at vi bor i en lejlighed på fjerde sal, for tænk, hvis vandstanden pludselig stiger i uhyggelig grad, eller der kommer en flodbølge og skyller ind over byen. Man ved aldrig med klimaforandringerne, vel!? I det mindste drukner vi ikke her på fjerde.

4. Den stille søvn eller leg

Indimellem går jeg stadig i panik, hvis mine børn er lidt for stille om natten, eller jeg pludselig ikke kan høre dem i lejligheden midt på dagen. Er de blevet kvalt? Ligger de helt blå i hovedet et sted, mens jeg helt egoistisk har siddet i stuen med et magasin i hånden og frydet mig over en stille stund?

LÆS OGSÅ: 5 klassiske udfordringer ved søvn – sådan gør du

Jeg tror, jeg forestiller mig alle de her forfærdelige ting, fordi det er min måde at takle det faktum, at jeg ikke kan være der altid. Det ved jeg godt, at jeg heller ikke skal. Dét at blive mor er at gøre sig selv uendeligt skrøbelig, da så meget kan gå galt. Selvfølgelig er det også tusind andre helt fantastiske ting, men sårbarheden er altid inden for rækkevidde. Og min forestillingsevne kan jeg ikke slukke for ligegyldigt, hvor meget jeg gerne ville være den care free mor-type.