Boller i karry med ris
Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.
Til 2 voksne og 2 børn
Alder: Fra 1 år
Ingredienser:
200 g hakket kalv og flæsk
1 tsk salt
Lidt peber
1 spsk mel
1 æg
0,5 dl sødmælk
0,5 l vand
2 spsk olie
0,5 løg
0,5 æble
2-3 tsk karry (afhængigt af typen)
2 spsk mel
4 dl bouillon fra kødbollerne
Sådan gør du:
Det hakkede kød røres godt sammen med saltet. Tilsæt derefter lidt peber og mel. Når melet er rørt ud, tilsættes ægget, der også røres godt ud i farsen.Tilsæt til sidst mælken lidt efter lidt. Rækkefølgen er vigtig.
Sæt farsen i køleskabet en lille 0,5 time, mens ingredienserne til sovsen gøres klar og risene sættes over.
Det halve løg finthakkes og sauteres i olie uden at tage farve. Karry drysses i og ristes let af ved svag varme. Tilsæt herefter det halve æble i små tern. Rør sammen og kom mel i gryden. Rør godt rundt.
Sæt gryden til side og bring den 0,5 l vand i kog. Tag farsen ud af køleskabet og sæt små runde boller af i vandet med en lille spiseske eller en teske. Lad bollerne simrer et par min i vandet. De stiger op til overfladen når de er færdige.
Sigt vandet fra kødbollerne over i en skål og hæld lidt efter lidt 4 dl af det i karryblandingen under omrøring. Kog sovsen let igennem og smag den til. Anret kødbollerne i et fad og hæld sovsen over. Servér med kogte ris.