gravid kvalme
SPONSORERET indhold

Gravid? Her er 7 sunde snacks, som lindrer din kvalme

Hvad må jeg spise som gravid? Næsten alt er det lette svar. Her serverer vi syv sunde snacks, du kan spise i rigelige mængder. Og som bonus bekæmper disse godbidder både kvalme og træthed. Win!

Af:: Mette Seimann Simensen Foto: Getty Images
31. aug. 2023 | Børn | Vores Børn

1. Blåbær

kvalme-graviditet-blaabaer2.jpgDet er guf for din gravide krop. De små blå er rige på antioxidanter, der virker som en slags forsvarsværk for vores celler. De kan virke både opkvikkende og kvalmedæmpende.

Tip! Spis endelig masser af blåbær, for de kan sænke blodtrykket. For højt blodtryk kan i værste fald ende med svangerskabsforgiftning.

2. Fiberrige mellemmåltider

kvalme-graviditet-knaekbroed.jpgEr kvalmen så slem, at du har svært ved at tygge dig igennem frokosten eller aftenmåltidet? Prøv med mindre mellemmåltider, så du får lidt næring; et knækbrød om morgenen, et par gulerødder som formiddagssnacks, en skive rugbrød eller en grovbolle lige inden sengetid. Fiberrige snacks holder fordøjelsen i gang og dit blodsukker stabilt.

Tip! Brug for ekstra hjælp til at holde fordøjelsen i gang? Prøv mælkesyrebakterier, som du kan købe i tabletform.

3. Mandelgave

kvalme-graviditet-mandler.jpg

En håndfuld mandler i ny og næ virker dulmende mod kvalmen for nogle gravide, så hav en pose i tasken, hvis kvalmen skulle overfalde dig. Mandlernes indhold af omega-3-fedtsyrer er gode for udviklingen af barnets hjerne. Med mandler i maven får din baby også calcium til opbygning af knoglerne plus E-vitamin, der beskytter og styrker dine og barnets celler.

4. Frisk som pebermynte

kvalme-graviditet-pebermynte.jpgTrænger du til en opfrisker? Eller noget, der tager toppen af kvalmen? Prøv med pebermynte. For eksempel ved at lægge friske blade i din salat eller frugt, i vand eller i yoghurten om morgenen. Der findes også te, pastiller og tandpasta med pebermynte, som er værd at teste.

Som gravid har du ekstra behov for C-vitaminer, og det giver pebermynten dig – udover jern og også magnesium og calcium til at opbygge knoglerne. Yay!

5. Smooth operator

kvalme-graviditet-smoothie.jpgTrænger du til et skud energi, men kaffe er helt udelukket, for den brune væske gør dig pludselig kvalm? Snup en smoothie! Du får hurtigt energi fra frugtsukkeret, og en smoothie mætter faktisk ganske fint til den lille sult. Sørg for, at smoothien er kold og frisk – så glider den lettere ned. Orker du ikke at blende din egen, kan du finde et godt udvalg i supermarkedet.

6. C for citrus

kvalme-graviditet-appelsin.jpgMmmm, sådan en frisk appelsin kan gøre underværker for kvalmen. Eller et skvæt citron i dit vand, hvis ikke du kan få frugt i dig. Juice er også godt. Uanset om det er grape, appelsin eller citron, flydende eller i frugtbåde, så booster C-vitamin dit immunsystem.

Tip! Snit rød og grøn peber til grøntsagsstave, hvis du ikke er til citrusfrugter. En nem snack sprængfyldt med C-vitamin.

7. Nemt au natural

natural-yoghurt.jpgLet og syrligt, ja tak! Yoghurt naturel indeholder kalk, som styrker knoglerne, og proteiner, som er vigtige for opbygningen af muskler. Win for både dig og din lille baby i maven. Du får også B1- og B2-vitaminer, som hjælper kroppen med at optage næringsstoffer fra din kost. Top gerne yoghurten med eksempel fiberrig mysli og frisk frugt.

Anbefalet til dig