Shopping
SPONSORERET indhold

Blog: Hjælp, industrien æder min baby!

Når man er gravid sætter redebyggergenet for alvor ind og babyudstyrsindustrien står klar til at sælge de vordende forældre alverdens dimser.

Af:: Pernille Høyrup Foto: Colourbox
07. nov. 2016 | Børn | Vores Børn

Når man bliver gravid og venter barn, sætter reddebyggergenet ind med en hastighed, der løber hurtigere end hormonerne i ens krop. For mit vedkommende var det babysko og bodystockings, der hobede sig op på hylderne, uden at jeg på noget tidspunkt overvejede, hvor anvendelige bodyer uden ærmer er for en nyfødt i oktober måned. Og så er det også begrænset, hvor mange sko babyer bruger, før de lærer at gå. Men de små impulskøb var hyggelige, og det var en del af reddebyggeriet.

En veninde havde fortalt om et vennepar i hendes omgangskreds, hvis baby kom to måneder for tidligt til verden, og de havde stort set ingenting købt. Mens mor og baby lå på neonatalafdelingen lovede far at stå for redebygningen. Han tog i Babysam og allierede sig med en såkaldt ”gratis rådgiver”, der gav råd efter devisen: Better safe than sorry. 

LÆS OGSÅ: Guide: Dit første babyudstyr

Da baby og mor kom hjem fra hospitalet, stod han kampklar i reden med det obligatoriske hovedhalefad og var 31.500 kr. fattigere.

  Plukket til skindet efter køb af seng, barnevogn, tøj, sutter, stofbleer og et hovedhalefad, hvor det er fuldstændig umuligt at kende forskel på hoved og røv allerede efter første søvnløse nat med kolikbaby.

Forberedelse i god tid er smart, sluttede jeg derfor, og jeg forvandlede mig over nat til en Liste Lis, der skrev lange lister om alt det, jeg skulle huske. ”Find barnevogn” stod der for eksempel, selvom jeg havde ligget søvnløs i dagevis over, om det nu skulle være en Emmaljunga, Odder eller Brio vogn.

LÆS OGSÅ: Pakkeliste: Det skal du huske til tasken, når du skal føde på hospitalet

Som en neurotisk detektiv googlede jeg mig gennem samtlige faldgruber inden for sikkerhed og barnevogne, herunder horden af amerikanske mødre, hvis børn havde mistet lemmer i køretøjer, der ikke var sikkerhedsgodkendte. Da Google var udtømt fra skrækscenarier, endte jeg med at købe en brugt Odder vogn på DBA, for sådan en havde jeg selv som barn, og jeg klarede samtlige køreture med alle lemmer i god behold.

Og netop lemmer bragte helt andre bekymringer på banen, for stamceller var et hot emne på det tidspunkt, og det lå ligesom i kortene, at ens barn kom skidt fra start, hvis ikke forældrene sørgede for at nedfryse stamcellerne fra det nyfødte barns navlesnor.

– Stamceller er fremtidens måde at behandle og kurere blodrelaterede sygdomme på, slog sælgeren fra Stemcare fast.

– F.eks. vil stamceller med 25 % sikkerhed kunne kurere leukæmi hos søskende.

Denne form for fagre nye verden (der endnu ikke for alvor har vundet indpas i Danmark) beløb sig på godt og vel 20.000 kr. inkl. opsamling og opbevaring af stamceller i 18 år. Jeg måtte konstatere, at jeg ikke havde luft i min økonomi til også at nurse de reservedele fra min baby, som normalt skrottes efter en fødsel.

Senere kom jagten på babyalarmen med mindst mulig stråling, bedst i test autostolen til bilen, det sikre barnesæde til cyklen, cykelhjelmen med den gode pasform, ulykkesforsikring, livsforsikring … og alle de valg og fravalg, som man bliver tvunget til at tage stilling til, når man har børn.

Et god råd til vordende forældre bør være, at de skal starte med at købe sig selv et par gode skridsikre sko, for man skal kunne stå godt fast, når babyindustrien forsøger at tage en bid af ens baby.

LÆS OGSÅ: Blog: Hvorfor er det forkert at vise overskud?

LÆS OGSÅ: Mor-rollen: Brug dine instinkter

LÆS OGSÅ: Redaktionen: Vores børn har uglet hår og lange negle