Et dansk stykke TV-historie er tilbage: Nye afsnit med Kaj & Andrea på vej

Foto: DR presse Skal du også se med, når Kaj og Andrea vender tilbage på DR?

Et dansk stykke TV-historie er tilbage: Nye afsnit med Kaj & Andrea på vej

Der er gået 50 år siden den ikoniske duo for første gang tonede frem på fjernsynsskærmen, men nu er den rapkæftede papegøje og den jazzglade frø tilbage. Denne gang i 10 nye afsnit, som du kan se på Minisjang.

I de nye programmer, der lander i Minisjang-universet den 3. september, kaster Kaj og Andrea sig blandt andet over et hamrebræt, en iPad, et klodstårn, de får cykelhjelm på, og så bliver de irriterede, når Oles telefon ringer og forstyrrer dem i legen.

"Vi glæder os til at invitere børnene ind i Kaj og Andreas univers, måske for allerførste gang, men også til at give forældre og bedsteforældre et nostalgisk gensyn med egne barndomsminder. I Danmark har vi en stolt tradition, når det gælder børneindhold, og her er ’Kaj og Andrea’ et tydeligt eksempel på en del af den kultur og arv, dansk børne-tv stadig står på skuldrene af i dag."
Marlene Boel, chef for DR B&U

Der bliver naturligvis også sunget sange, for det er svært at sige ’Kaj og Andrea’ uden at bakke snagvendt, altså snakke bagvendt. For Kajs og Andreas’ sange er klassikere med en smittende barnlig glæde, og de fleste forældre og bedsteforældre kan huske selv at have sunget med på ’Vennesangen’ og ’Bakke snagvendt’. Det er i følge Marlene Boel et meget fint arvestykke, der er bragt til live og som nu gives videre til næste generation.

Hvis du vil se med, er det fra 3. september, at de nye afsnit af Kaj og Andrea lander på Minisjang.

OM KAJ OG ANDREA

  • ’Kaj og Andrea’ var første gang på skærmen i 1971.
  • ’Kaj og Andrea’ er sendt i 183 afsnit fra 1971-2007.
  • De 10 nye afsnit af ’Kaj og Andrea’ markerer deres 50 års jubilæum.
  • Bag ’Kaj og Andrea’ står Hanne Willumsen, Katrine Hauch-Fausbøll og Kjeld Nørgaard.
  • ’Kaj og Andrea’ har markeret sig i dansk kultur, og det er blandt andet muligt at nyde Kaj-kager og Andrea-kager.

Kilde: DR.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier