Natterodderi: 11 situationer kun småbørnsforældre kender
Der kan ske mange mærkværdige ting om natten. Illustration: Lotte Andkilde

Natterodderi: 11 situationer kun småbørnsforældre kender

Nogle af de ting, småbørnsforældre oplever om natten, tåler egentlig ikke dagens lys. Men her er 11 historier om, hvad der sker mellem kl. 22 og 6, når søvnunderskud nulstiller fornuften.

Tomme trusler
Ærlig talt har jeg truet min søn med at aflevere ham på kirketrappen (og værre ting end det, men kan ikke få mig selv til at skrive det) for så om morgenen at tudbrøle af dårlig samvittighed. Jeg stoppede, da min søde mand efter noget tid fortalte, at han faktisk blev ret ked af det, når jeg sagde disse ting.
Rikke Berthelsen

Er dynen sulten?
Jeg har mange gange forsøgt at amme min dyne i søvne – jeg krøllede den sammen som en lille baby. Jeg er også vågnet en morgen og har fundet en sut i min bh, som jeg går ud fra, at jeg har stoppet derned sammen med ammeindlægget.
Diana Kaas

Den kunne nok ikke drikkes
En nat bad jeg min mand varme en flaske. Han kom med opladeren til computeren.
Stine Bundgaard Pedersen

Landede han blødt?
Den ældste søn faldt ud af dobbeltsengen efter natteamning. Mor her vågnede ikke af det, og det gjorde barnet heller ikke, men faren var fortørnet!
Line Halskov

Godt ingen så mig
Da lillemanden var to et halvt år, vågnede jeg en nat, ved at han kastede op på mig, og jeg løb med ham i armene op på badeværelset, så han kunne kaste færdigt op og blive gjort ren. Jeg gik i gang med at vaske gulvet og trapperne, da han var faldet i søvn for at indse, at jeg stod med bare babser og bræk i håret og en skide skrubbe kl. 3.30 om natten.
Hilma Sofía Ungagarđ Skarđheim

Sit … sov!
Min mand knipsede en nat hver gang, vores søn græd. Det skal lige siges, at når han knipser af hunden, så lægger den sig i kurven.
Majbrit Sørensen

Mens han sov …
Det værste har været, når manden om morgenen frisk og udhvilet spurgte, om vores søn slet ikke havde været vågen i nat. Hvortil jeg meget træt kunne svare, at jeg cirka en gang i timen havde været inde ved ham.
Kikki Ingebrit Henssel

To i en?
Har tvillinger og kom en nat til at proppe to sutter i munden på den ene, mens den anden jo bare græd videre.
Bitten Bülow-Resting

Tung baby
Det seneste års tid er jeg ofte blevet vækket af min mand, der forvirret famler rundt i sengen og febrilsk spørger ‘hvor er babyen?’ Selvom den lille har ligget i sin seng hele natten. Derudover er jeg også vågnet ved, at han pludselig har løftet mit hoved i sengen og har sagt ‘kom her, lille skat. Åh, du er så tung’. Og for nyligt blev jeg mærket i numsen, om bleen var stor.
Louise Hoff Byrnak

Hvor blev barnet af?
Få dage efter vi kom hjem fra sygehuset, begyndte sønnen en nat at blive urolig, fordi han var sulten. I mørke tager jeg ham op i mine arme og stiger ud ad sengen, hvor jeg så tænder natlampen. Jeg stikker i et skrig og smider så katten på gulvet – hun havde lagt sig ved siden af mig, efter jeg havde lagt sønnen over i vuggen.
Charlotte Lunde Pedersen

En halv nat på toilettet
Jeg havde ammet og skiftet ble og skulle lige på toilettet, inden jeg lagde mig til at sove igen. Et øjeblik senere kalder den lille, så jeg skynder mig at trække bukserne op går ind på værelset igen. Det viser sig, at dette ‘øjeblik’ var fire timer senere – jeg var faldet i søvn på toilettet.
Zaxe Yildiz Korkmaz

Se, hvad vi ellers skriver om: Børns søvn, Baby, Familieliv og Aktiviteter for børn