Sundt børnehavebarn
SPONSORERET indhold

Madpakke til børnehavebarnet

Børnehavebørn bryder sig ikke om for meget pynt på madderne, men kan godt lide at pakke små madder ud.

Af: Sabine Lemire, Vores Børn Junior, august 2010
01. sep. 2010 | Børn | Vores Børn

Små madder

2 stykker rugbrød, smør, leverpostej, frikadeller, rullepølse med tomat. Smør brødet, og skær det ud i kvarte. Put forskelligt pålæg på madderne.

Agurk og gulerod med tzatziki.

Tzatziki er måske ikke for små børn, tænker du? Men de fleste børn synes, det er dejligt at dyppe grøntsager i lidt dip.

Ingredienser:

1 agurk, 4 dl. yoghurt naturel, 3 fed hvidløg, 1 spsk. dild, 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Riv agurkerne groft. Vrid dem i et rent viskestykke. Bland agurkerne med yoghurten. Pres hvidløget i, og tilsæt olien.

Smag til med dild, salt og peber. Skær stave af gulerod og agurk. Pak tzatzikien ned i en lille boks.

LÆS OGSÅ: Hvilken madtype er dit barn?

Fyld formene med æggemassen. Drys revet ost over tærterne, og bag dem i 20 min. ved 200 grader.

Dessertmadder

Toastbrød med hhv. jordbær, banan og avocado er en lille lækker afslutning på frokosten. Skær toastbrødet ud med kageforme. Mos avocadoen. Lav madder med jordbær og avocado eller med jordbær og banan.

TILBAGE TIL ARTIKLEN GUIDE: LAV EN LÆKKER, SUND MADPAKKE >>

SAVNER DU INSPIRATION TIL AFTENSMADEN? Se vores madplan her!