sponsoreret indhold
Her er 10 tips, hvis dit spædbarn ikke sover
SPONSORERET indhold

10 ting, der (måske) får baby til at sove bedre

Er dit spædbarn uroligt ved sovetid, eller vågner han igen og igen natten lang? Småbørnsforældre er sjældent nattesøvn forundt, men måske disse hjælpemidler kan hjælpe søvnen lidt på vej.

Af: Redaktionen Foto: iStock
22. nov. 2017 | Børn | Jollyroom.dk

Dit spædbarn sover ikke. Og slet ikke om natten, som du før har været vant til, var reserveret til søvn og restitution. Vi beklager at måtte bekræfte: Nej, du skal ikke regne med hverken at snooze til op ad formiddagen eller bare at sove natten igennem, så længe du har et spædbarn i huset. Heldigvis er der tips og tricks, der kan lette både putning og de hårde opvågninger midt om natten.

LÆS OGSÅ: De 10 mest populære slynger, vikler og bæreseler

Babynest

En babynest skaber et trygt miljø for dit spædbarn, der er vant til de trange omgivelser i mors mave. Samtidig med at skabe tryghed sikrer den også, at baby ikke triller ned fra f.eks. sofaen. Vær dog opmærksom på, det blot er indtil, han bliver mobil og selv kan flytte sig.

Babynest fra Sleepyhead, 1.519 kr. hos Jollyroom.dk 

Sengerand

Sover baby i egen seng, vil en sengerand hjælpe til at lukke verden ude og skabe tryghed. Samtidig sikrer den også, at junior ikke får viklet ben og arme ind i tremmerne.

Sengerand fra NG Baby Mood, 399 kr. hos Jollyroom.dk

Leander-vugge

Gyng-gang, gyng-gang. Sover jeres spædbarn ikke i hverken barnevognen eller sin seng, så er en vugge fra Leander måske en løsning. Den stille vuggen frem og tilbage vil forhåbentligt lulle baby i søvn. Samtidig er den pæn, og ganske praktisk kan den både hænges op i loftet eller i et stativ, hvilket vil sige, at I kan rykke den rundt i huset eller lejligheden alt efter, hvad I har brug for.

 

Vugge fra Leander, 1.599 kr. hos Jollyroom.dk

Baby bouncer og bedrockers

Måske du har hørt om bedrockers eller baby bouncere. Når baby flytter i egen seng kan disse monteres på sengebenene, så du stadig kan vugge ham i søvn, selv om han er vokset ud af vuggen. Både Babydans baby bouncere og Britax' bedrockers passer til de fleste senge.

Baby bouncere fra Babydan, 129 kr. hos Jollyroom.dk

Bedrockers fra Britax, 315 kr. hos Jollyroom.dk

Sengehimmel

En sengehimmel genskaber hulefornemmelsen fra mors mave og skærmer for forstyrrelser. Samtidig kan en sengehimmel være dekorativ på babys værelse. Vær altid opmærksom på, at dit spædbarn ikke kan vikle sig ind i sengehimlen.

Sengehimmel fra Sebra, 749 kr. hos Jollyroom.dk

Massageolie

Hvis dit spædbarn ikke sover, eller i hvert fald har svært ved det, så forsøg dig med babymassage, der får den lille til at slappe af. Det er en stor sanseoplevelse for sådan en lille fyr at få masseret arme, mave og ben. Se hvordan du gør i vores guide til baby massage, og husk at bruge en god olie. F.eks. denne fra Derma.

Babyolie fra Derma, 35 kr. hos Med24.dk

Bamse

– Sovedyr er en slags erstatning for den nære kontakt til forældrene, som giver barnet en følelse af sikkerhed, når det skal sove, har Jørn Martin Steenhold, forfatter, fremtidsforsker og forskningschef i virksomheden Excellent Play, tidligere forklaret i en artikel hos Vores Børn.
Vælg et sovedyr med arme og ben, som er nemme og bløde at holde fast i med små børnehænder. Og køb gerne et ekstra eksemplar af sovedyret, så originalen kan erstattes, hvis uheldet er ude.

Bamse fra Teddykompagniet, 799 kr. hos Jollyroom.dk

LÆS OGSÅ: Det skal du se efter, når du køber sovedyr til dit barn

Vågelampe

Nogle børn har nemmere ved at sove, hvis der ikke er bælgmørkt. Der findes mange fine af slagsen. F.eks. denne lille, søde elefant.

Vågelampe fra Lekyckan, 639 kr. hos Jollyroom.dk

Et tæppe, der lugter af mor

Mors duft kan virke beroligende. Bær babys tæppe tæt på dig i løbet af dagen eller sov selv med det en nat eller to, inden baby får det over i sin seng, så vil det dufte dejligt og velkendt.

Babytæppe fra Sebra, 599 kr. hos Jollyroom.dk

Babysovepose

Nogle børn ligger uroligt, sparker dynen af sig og vågner, fordi de fryser. Måske en sovepose som denne er løsningen.

Sovepose fra Kids Concept, 499 kr. hos Jollyroom.dk

LÆS OGSÅ: 13 ting, jeg har prøvet for at få mit barn til at sove

LÆS OGSÅ: 41 geniale gaver til barnedåb og navngivning

LÆS OGSÅ: De 10 bedst sælgende autostole