To kvinder - to forskellige graviditeter
SPONSORERET indhold

To kvinder - to forskellige graviditeter

Jenna flyver glad gennem sin graviditet, mens Iben har kastet op i månedsvis. Find ro med din egen ventetid, for det er både normalt at være helt frisk og ret syg!

Af:: Mia rasmussen, Vores Børn gravid og baby, efterår 2010
13. jan. 2011 | Børn | Vores Børn

KLIK I BOKSEN TIL HØJRE OG LÆS OM JENNAS OG IBENS GRAVIDITET>>

Søg faglig hjælp, hvis du har det dårligt under din graviditet
Alle kvinder bliver ramt forskelligt af hormoner, når de har menstruation, kommer i overgangsalderen og ved graviditet. Det er vigtigt at huske, at du kan få hjælp til mange af dine gener. Du skal tage fat i din jordemor og forlange noget jordemoromsorg, for man kan gøre meget ved kvalme og bækkenløsning, så det er vigtigt at hive fat i fagpersoner og få hjælp.

Måske skal du have akupunktur, massage eller medicin

Nogle af de redskaber, jordemoren kan benytte ved graviditetsgener, er akupunktur, øreakupunktur, fysiske øvelser, massage, kostvejledning, henvisning til specialister eller i nogle tilfælde medicin. Det er meget vigtigt, at du vender din situation med hende eller din læge, fordi viden om problemet kan være med til at berolige, så du ikke bekymrer dig om, hvor vidt barnet lider under din behandling. En fagperson kan også være med til at sortere ud i alle de velmenende råd, som dine omgivelser ofte kommer med.

Lær at tage imod hjælp fra dine nærmeste
Som gravid skal du lære at tage imod hjælp fra andre og øve dig i at være den, der trænger til omsorg. Det er ikke sjovt at have kvalme i fire måneder, men du er nødt til at få det til at fungere derhjemme, og din mand er nødt til at vise en anden omsorg. Det kan være svært at tage imod hjælp, men det skal du gøre.

Graviditet er også en psykisk udvikling
Det er vigtigt at se på graviditeten som en forberedelse til forældreskabet – på godt og ondt. Nogle kvinder har det svært med at omstille sig til ikke selv at kunne sætte dagsordenen, og det skal de vænne sig til. Det kan være rigtig positivt at sige til sig selv: ‘Jeg er i gang med en kæmpe stor opgave, at bringe et nyt menneske til verden, og jeg kan ikke gøre alt det, jeg plejer at gøre.’

Sørg for at tale med andre gravide
Meld dig til et fødselsforberedelseshold, hvor du kan møde andre kvinder og snakke om din graviditet. Brug desuden nettet. På Voresbørn.dk kan du skrive med andre kvinder, der er lige så langt som dig, og her finde ud af, at du ofte ikke er alene med dine gener.

Kilde: Anne Ruby, jordemor

FIND DIN TERMINSGRUPPE I VORES BØRNS FORÆLDRE FORUM HER!