Zoneterapi baby søvn
SPONSORERET indhold

Zoneterapi: 4 magiske punkter, der får din baby til at sove

Katrine Birk guider dig til, hvordan du hjælper din baby til at falde i søvn med zoneterapi og akupressur.

Af:: Katrine Birk Foto: iStock
01. dec. 2017 | Børn | Vores Børn

Alle forældre kender frustrationen, når baby ikke vil sove. Heldigvis er der hjælp at hente – helt naturligt – med akupressur og zoneterapi, som du selv kan give din baby. Dårlig søvn skyldes nemlig ofte en ubalance i kroppen, som gør det svært at sove – det kan typisk være overstimulering, ondt i maven eller ondt i ørerne. Katrine Birk, som har specialiseret sig i at behandle babyer med akupressur og zoneterapi, har samlet de lindrende punkter i sin nye bog ‘Tryk & Glad - Babysøvn’, og her får du fire af de magiske punkter, der får din baby til at sove sødt.

Punkt 1 : Skab ro i hovedet - zoneterapi

 

Punkt 1: Skab ro i hovedet

Dette punkt, ‘hjernezonen’, sidder på storetåen. Når du masserer her, hjælper du dit barn med nemmere at kunne bearbejde de nye og til tider overvældende indtryk, som det oplever hver eneste dag. Det gør det nemmere at falde i søvn, og kvaliteten af søvnen bliver bedre.

LÆS OGSÅ: Zoneterapi derhjemme: Sådan behandler du mod stoppet næse

Punkt 2 : Få kroppen til at slappe af - zoneterapi

Punkt 2: Få kroppen til at slappe af

Dette punkt sidder i midten af foden, lige under trædepuden, på begge fødder. Det afspejler solar plexus og hjælper din baby til at spænde af i området under brystet og maven. Er der spændinger her, er det nemlig svært at sove, fordi hele kroppen spænder op. Massage her får din baby til at trække vejret dybere og slappe af i hele kroppen.

Punkt 3: Giver tryghed - zoneterapi

Punkt 3: Giver tryghed

Dette punkt sidder på øreflipperne og skal nusses blidt, så beroliger det både hjernen og nervesystemet hos din baby. Det kan bruges som trøst i stressede situationer og gøre det nemmere for din baby at falde til ro og sove godt. Ørenus skaber også tryghed, og mange børn gør det helt naturligt på sig selv, når de er trætte, kede af det eller stressede.

LÆS OGSÅ: Alternativ metode lover forældre mere søvn

Punkt 4: Virker beroligende - zoneterapi

Punkt 4: Virker beroligende

Dette punkt – eller faktisk er det flere – sidder i hele området omkring øjenbryn, pande og mellem øjenbrynene. Det er beroligende punkter, som får din babys krop og hoved til at slappe godt af. Lav blide strøg i hele området og brug mest tid der, hvor din baby nyder det mest.

Sådan gør du

Du kan massere som putteritual lige inden sengetid eller gøre det i løbet af dagen – begge dele virker fint. Hvis din baby ikke har lyst, kan du også sagtens massere, mens baby sover. Du kan massere hver dag eller blot gøre det i de perioder, hvor der er mest behov. Brug 2-5 minutter på hvert punkt, men lyt altid efter din babys signaler – hvis den lille siger stop, skal du selvfølgelig stoppe.