Zoneterapi børn

Foto: Colourbox Zoneterapi og akupressur kan være førstehjælp mod overstimulering.

Zoneterapi børn

Zoneterapi derhjemme: Undgå overstimulerede børn i juletiden

Dit barns fødder er fyldt med zoner, som du kan massere for at afspænde og skabe ro i den travle juletid.

Det er juletid og det er super hyggeligt. Men alle arrangementerne, gaverne og forventningerne, kan nemt overstimulere et lille barn. Mange forældre oplever at deres barn har behov for at rase ud juleaften. Barnet har fået alt hvad det ønskede sig, men bliver alligevel super ked af det, når der ikke er flere gaver. Og så bryder helvede løs. Det er en klassisk situation, hvor barnet er blevet overstimuleret – og du kender sikkert selv til flere.

Få ro på nervesystemet

I denne guide viser jeg dig 3 zoneterapi- og akupressurpunkter, som du kan trykke og massere dit barn på. Punkterne kan bruges forebyggende, når i skal til et arrangement, som du ved nemt kan overstimulere dit barn. Det vil virke beroligende på nervesystemet, så dit barn nemmere kan kapere de mange nye indtryk. På den måde kan i undgå mange situationer, med gråd- og skrigeture.

Bedre og nemmere søvn

Hvis dit barn har svært ved at sove, så vil disse punkter også hjælpe. Måske er der sket så mange spændende ting i løbet af dagen og aftenen, at det er svært at falde til ro. Punkterne vil få dit barn til nemmere at give slip, og falde i søvn.

Sådan gør du

Brug punkterne lidt hver dag i den travle juletid, på et tidspunkt hvor dit barn synes det er hyggeligt. Tryk og massér punkterne på den måde, som føles mest behagelig for dit barn. Der er ingen faste regler for hvor længe, hvor ofte osv. udover at du skal respektere dit barns signaler. Det skal altid være hyggeligt og kærligt. Punkterne kan bruges forebyggende og akut på babyer og børn i alle aldre.

I min bog “Tryk & glad” kan du læse mere om hvordan du gør, og i øvrigt finde mange flere beroligende punkter – samt hjælp mod snotnæse, ondt i maven, influenza, hoste, ondt i ørene og mere.

Hjernezonen – hjælper barnet med bedre at rumme de mange nye indtryk

hjerne

Dette er et af mine absolut yndlings punkter til overstimulerede børn. Zonen skaber ro i nervesystemet, så dit barn nemmere kan fordøje nye indtryk. Zonen fungerer nærmest som en slags ventil i hovedet, som lukker overstimuli kærligt ud. Tryk og massér hele den bløde del af storetåen, på begge fødder.

Solar plexus – skaber ro fysisk og psykisk

Zoneterapi børn

Denne zone skaber ro i nervesystemet, og afspænder i solarplexus området under brystet. Tryk på denne zone, vil afstresse dit barn både fysisk og psykisk. Zonen giver følelsen af at “ånde lettet op” efter en vild dag, med mange nye oplevelser. Tryk og massér på midten af foden lige under trædepuden, på begge fødder.

Søvncenteret – hjælp til barn der ikke kan sove

Zoneterapi børn

Denne zone skaber en masse ro, så dit barn nemmere kan falde i søvn. Hvis dit barns døgnrytme blevet forskudt pga. arrangementer til sent på aftenen, kan zonen også hjælpe. Den er nemlig med til at stille det indre ur og regulere døgnrytmen. Tryk og massér langs neglebåndet på storetåen, på begge fødder.

En masse rolig energi til dig og dit barn – fra Katrine Birk

Katrinebirk.dk

LÆS OGSÅ: Sundhed: Du slapper heeeeeeelt af …

LÆS OGSÅ: Yoga i børnehøjde

LÆS OGSÅ: Sundhed: Undgå at baby får svamp

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnesygdomme, Stress, Velvære og Zoneterapi

610x200_woordy_dmjpg.jpg