11 tips til dit bryggers og vaskerum
Foto: Tia Borgsmidt

11 tips til dit bryggers og vaskerum

Synes du også, at det bare er for kedeligt at vaske tøj? Så kan du gøre jobbet nemmere og hyggeligere med vores tips til indretning af dit bryggers og vaskerum.

Indret i din boligs stil
Indehaver af metervarebutikken myrsale.dk, Anette Kaihøj Sørensen, bor på en stor landejendom i Ry. Hun har valgt at indrette sit bryggers, så det passer i stilen til resten af hjemmet med en gammel porcelænsvask fra et loppemarked og et gammelt messingarmatur. Sæbebeholderne og sæbeskålen fra Aluminia er fra Anettes bedstemor. Spejlet er et loppefund.

Vælg praktiske klinker
Har du et bryggers, så vælg et praktisk gulv til det. Klinkerne i jordfarver er fra PM-Tegl Egernsund. Lampen og kludetæpperne er loppefund.

Smart bænk
Brug en solid vaskebænk af god kvalitet til din vaskemaskine, så den kan holde til mosten. Vaskebænken her har tømrermester Kent Sørensen fra Ry lavet.

Hæv maskinerne
… for en god arbejdshøjde, når de skal fyldes og tømmes. Kanderne stammer fra Anettes bedstemor.

Alt ved hånden
Hav dine sakse, posen med tøjklemmer og andre praktiske ting fremme ved vasken, så de er nemme at få fat i. Vask og armatur er fra billigvvs. dk, sakse fra Hay, lavasten fra Made a Mano og krukke fra Kähler.

Hæng det op
Har du ikke plads til et tørrestativ på gulvet? Så kan et tørrestativ til væggen bruges til at hænge skjorter og bluser på i stedet. Stativet Grundtal er fra Ikea.

Kurv til vaskemidler
Saml vaskepulver og rengøringsmidler i en fin trådkurv, det er både pænt og praktisk. Kurven her er gammel, men House Doctor har lignende.

Nem knagerække
En række klemmer er spraymalet halvt og derefter sat op på væggen med elefantsnot. Hvis du vil være sikker på, at de bliver siddende, kan du bore et hul i hver og skrue dem fast. Viskestykkerne er fra Georg Jensen Damask.

Spande med labels
… til sortering af vasketøj sikrer, at alle husets beboere ved, hvor de sorte strømper skal hen, og hvor de hvide lagner skal i. Metalspandene er fra Ikea. Panduro Hobby fører manilamærker.

Bryggers på den nemme måde
En birkebordplade fra Ikea er lagt over vaskemaskinerne for en bryggerslignende løsning. Den hviler på en gasbetongavl, men kan også sættes op med lægter. Gulvfliserne er fra Byens Fliser & Sanitet.

Pep dit strygebræt op!
Strygebrætterne er spraymalede og betrukket med nyt stof. Det lille har fået Liberty-stof fra thefabriccompany.dk på, mens det store er betrukket med et gammelt tørklæde. Kurven er fra Hobson’s Choice.

LÆS OGSÅ: Cool løsninger i TV-værtens rækkehus

LÆS OGSÅ: Ideer til små hjem: Singlekvindens 64 kvadratmeter

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning