Udeliv
SPONSORERET indhold

3 fantastiske og kreative uderum

Vi har besøgt tre kreative mennesker i deres forskellige stemningsfulde uderum, hvor de samler tankerne og henter energi hele sommeren.

Foto: VKStockimages
17. aug. 2015 | Bolig | BoligLiv

HVEM: Tekstilkunstner Signe Emdal, ejer af Emdal Colorknit Studio
HVOR: Hyggekrog foran hendes studie på Amager

‘Jeg kan ligge i min sofa i timevis og kigge på et træ eller på flotte skyer’

Beskriv din sommeroase …
Mit lille halvtag uden for studiet er et ekstra rum halvdelen af året. Her sidder jeg i morgensolen og får min kaffe, når jeg møder, og her kan jeg spise frokost, når det regner, og skrive i mine notesbøger. Møblerne er arvestykker fra min farmor og farfars hus. De boede i en villa fra 30’erne, med havestue og stor park direkte ned til Østersøen. Min farmor elskede alt med blomster på. Alt, der havde en fornemmelse af romantik, kongelighed eller engelsk kolonistil.

Hvad er der særligt ved dette sted?
Når jeg sidder her, kan jeg både være på arbejde og holde fri. Det er min version af en kolonihave, og når sommeren kommer, er jeg næsten aldrig hjemme i min lejlighed, men ‘bor’ nærmest herude, hvor jeg kan lave min aftensmad på grillen, svømme i havet morgen og aften (stranden ligger 3 min. væk), og hænge ud med mine venner i weekenden. Indimellem føles det som at være husejer.

Hvad er din yndlingsting i dette hjørne?
Det er nok min sofa og mine notesbøger. Jeg skriver meget. Alt muligt. Hele min livshistorie. Jeg kan ligge i min sofa i timevis og kigge på et træ eller på flotte skyer. Den er blød, perfekt i farven og når jeg  sidder i den, er der ingenting, som er umuligt.

Hvordan ser en perfekt sommerdag ud for dig?
Min perfekte sommerdag er ved havet. Bare være ved havet, svømme, tegne, læse, grine, tale med gode mennesker om alt det smukke, vi har i vores liv.

De smukke tæpper, der fungerer som rumdelere, er Signe Emdals egen værker. Sofaen er arvet og kurvemøblerne er fra Sika Design. Se mere på emdalcolorknit.dk
Urtepotten og vasen er vintagefund, og det lille bord er et arvestykke.
Breve og notesbøger er et af de vigtige elementer i Signes kreative proces.

 HVEM: Lars Kristensen, indehaver af vintagebutikken Fil de Fer
HVOR: Gårdhave ved fredet byhus på Christianshavn

‘Det er skønt at have et sted, der er helt privat’

Beskriv din sommeroase …
Min gårdhave er indrettet med en blanding af nye og vintage møbler. Det er min private oase på et ellers summende Christianshavn. Vi bruger havnekajen rigtig meget, men det er selvfølgelig ekstra skønt at have dette sted, der er helt privat. Så kan man vælge mellem livet på havnen og et fredfyldt tilbagetrukket liv i gården.

Hvad er din yndlingsting i dette hjørne?
Jeg holder særligt af de gamle fine Tolix stole, de står i god kontrast til de moderne Luxembourgmøbler. Men naturligvis nyder jeg også at se planter og blomster gro og har lavet et urtebed i en stor krukke. Så har vi krydderurter til hele sommeren lige ved hånden.

Hvad er der særligt ved dette sted?
Når vi har gæster, fylder jeg gården op med små cafeborde, så kan vi sidde rigtig mange en lun sommeraften herude. Mit køkken ligger jo lige ud til gårdhaven, så med åbne vinduer mod gårdhaven går det hele op i en højere enhed.

Hvordan ser en perfekt sommerdag ud for dig?
Hvis jeg er hjemme i byen, vil jeg gerne hænge ud på kajen eller i min gårdhave. Jeg henter måske en is hjem fra den lille italienske isbutik ved kanalen, og så elsker jeg at lave uformelle middage til venner i  gårdhaven.

Bagtæppet af efeu giver en hyggelig og eventyragtig stemning til gårdmiljøet. Bordet er lavet af gamle potteskår.
Lars’ gule cykel skaber lidt urbant modspil til zinkkanderne og terrakottakrukkerne.
Møblerne i gården er en blanding af Fermobs Luxembourg møbler og vintage Tolix stole.

 


HVEM: Rikke Mortensen, arbejder med marketing hos Sticks & Sushi.
HVOR: Terrasse ved hus fra 1957 i Vedbæk nord for København.

‘Jeg elsker, at lyset er forskelligt, hver gang jeg går herud’

Beskriv din sommeroase …
Huset blev bygget af to kunstnere i 1957. Vi købte det for seks år siden af enken. Man kunne mærke deres ånd og kærlighed til de små detaljer. Selvom vi har skilt os af med masser af indbyggede kasser og indsatser, er jeg stadig betaget og inspireret af de ting, vi har valgt at lade blive. Pergolaen, det store vindslidte bord og træstolpen, som jeg ofte bruger som bord til en kop morgente.

Hvad er der særligt ved dette sted?
Det er så anderledes end andre steder, jeg har boet. Uderummet skaber ro, og jeg kan ikke bare hænge noget op eller tilføje et materiale, fordi det er moderne – det har allerede en sjæl og den må accepteres. Jeg elsker, at lyset er forskelligt, hver gang jeg går herud eller ser ud ad vinduet. Det er tænkt som og er et ekstra rum.

Hvad er din yndlingsting i dette hjørne?
Jeg elsker bænken, som måske er tænkt som en hylde – den kan flyttes rundt, som det passer. Jeg har fundet den røde hynde engang i Ikea, og den passede bare perfekt til. I dag er det mit favoritsted at sidde og slappe af.

Hvordan ser en perfekt sommerdag ud for dig?
Sol og venner på terrassen. Sidste år rullede vi computeren herud og så fodboldkamp en varm aften, det er det perfekte uderum.

Østens enkle stil præger indretningen både ude og inde. Den smukke hængestol er designet af Nanna Ditzel, og det store bord er designet af husets tidligere beboere. Lanternerne er fra Broste.
Græsser og japanskinspirerede planter matcher stilen på terrassen.
Rikke samler på porcelæn og lertøj fra Japan og Vietnam.
Rikkes favoritsted at sidde og slappe af.


► SE OGSÅ: Før & efter: Nyt liv til terrassen
► SE OGSÅ: 1 terrasse - 3 stilarter
► SE OGSÅ: Urban living på terrassen

Anbefalet til dig