DIY og kreative aktiviteter og udflugter

DIY og kreative aktiviteter og udflugter

7 udflugter og aktiviteter der styrker kreativiteten

Vi har samlet 7 forskellige aktiviteter og udflugter, som udfordrer og styrker kreativiteten hos både børn og voksne.

Porcelænsmaling for børn og voksne

Hos Creative Space vælger I noget keramik, som I kan male og dekorere som I vil – under kyndig vejledning, hvis I ønsker det. Herefter bliver det brændt og kan hentes en uge senere.

Creative Space findes på Frederiksberg og Østerbro

Lav flotte (og lækre!) kager

Hos Kageting kan forældre og børn komme på kursus i at lave og pynte flotte cupcakes og festkager. Der er uendelige muligheder for kreative udfoldelser med fondant, glasur og pynt.

Kageting hører hjemme i Tune i Østsjælland.

Lær dit barn at kode

Programmering kan lære dit barn kreative løsninger på komplekse problemstillinger. Dét er om noget en nyttig egenskab her i livet. Der findes talrige apps, der kan introducere børn for programmering, men der bliver også afholdt kurser.

Kodesmart er ét af de steder, der tilbyder kurser rundt om i landet til kreative små nørder.

Design jeres egen label

Lige nu kan dit barn lade sin kreativitet udfolde sig og designe en personlig label til glasset med vitaminpiller, med Livols label-maskine. Samtidig kan I deltage i konkurrencen om at vinde et helt års forbrug af vitaminpiller til hele familien, samt et abonnement på Vores Børn.

Konkurrencen er udløbet...

Lær at lave mad hos Meyer 

I Meyers Madhus er der et hav af madlavningskurser at vælge mellem. Af kurser henvendt til børn kan nævnes pizzaværksted, hotdogs og det mexicanske køkken. Børnene har en forælder, bedsteforælder eller anden voksen med. På kurset laves alt fra bunden (selv pølserne) og der er fokus på de gode råvarer.

Meyers Madhus ligger på Nørrebro i København.

Perler og perleplader

Mange af os har leget med Hama-perler i vores barndom, men de små perler er lige nu populære som aldrig før. Perlerne findes i 3 størrelser, hvor mellemstørrelsen er den mest brugte, og de største egner sig godt som begynder-perler til de 4årige. Udover at perlerne lader os udfolde vores kreative side, styrker de samtidig finmotorikken. Søg ’Hama’ på Pinterest og find et hav af flotte skabeloner og inspiration til jeres Hama-kreationer.

Billige Hama-perler kan købes her.

Lav jeres egne film 

Børnefilmskolen er et online-univers, hvor børn med hjælp fra voksne kan folde deres indre instruktør og/eller skuespiller ud. Det er Psykiatrifonden, der står bag Børnefilmskolen og idéen er, at hjælpe familier til at italesætte (eller måske rettere: ifilmsætte) vigtige – og nogle gange svære – emner.

På siden findes gode tips og video-guides, der hjælper jer til at blive gode til at få jeres historier fortalt på den mest spændende og medrivende måde.

Du finder Børnefilmskolen her

Køb krea-ting til regnvejrsdage

Hvis I opbygger et lager af gode krea-supplys derhjemme, er det slut med at kede sig eller forfalde til iPad’en på regnvejrsdage. Hos Panduro Hobby finder I alt, hvad hjertet begærer af perler, tegnegrej, syting, stempler, æsker, glas- og porcelænsmaling. Personalet giver god og kyndig vejledning, hvis I har brug for det.

Udover de fysiske butikker rundt om i landet, har Panduro Hobby en webshop, hvor du kan shoppe amok i krea-udstyr.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY