Anne Black
SPONSORERET indhold

Her er kunsthåndværker Anne Blacks ultimative indretningstip

Anne Black, 50, driver med sin mand keramikfirmaet Anne Black med butik på Gl. Kongevej på Frederiksberg, hvor de også bor i en lejlighed på 185 kvadratmeter med kunsthåndværk og skulpturer. Yndlingshjørnet er sengen – og skrivebordet, hvorfra der er udsigt til hele verden, og nyt design bliver til. Og så drømmer hun om et toiletbord, som dem de har på film.

Af:: Pernille Rosenkilde Foto: Simon Baungård
21. jun. 2022 | Bolig | Eurowoman

Hvem bor her?

“Det gør jeg, min mand Jesper Moseholm, som er direktør – og pakkeansvarlig – i vores fælles firma, vores døtre Alva og Magda på 12 og 16 år og vores kat. Min søn på 22 er flyttet hjemmefra.”

Hvordan vil du beskrive jeres hjem?

“Jeg er jo kunsthåndværker, så der er meget kunsthåndværk. Det er også det, jeg falder for og køber med hjem, når jeg er ude i verden. Jespers far er billedhugger, så her er også en masse skulpturer og solide og gode materialer som træ og keramik. Og så er der venligt, indbydende og lyst.”

LÆS OGSÅ: "Sommerhuset giver os ro og skaber gode minder for vores børn"

Anne Black
Vitrineskabet i spisestuen har fulgt Anne, siden hun boede i sin første lejlighed i København i 1997. Det er et marskandiserfund, der har overlevet, fordi det er godt lavet og er tidløst. Kunst af Jakob Hunosøe. Det blå værk er af Ida Hermansen.
Anne Black
Sofa fra e15, gulvtæppe fra BCXSY, Wegner-stol og gamle Frederiksberg-vinduer, som forårslyset strømmer igennem

Hvad har I gjort ved lejligheden?

“Vi flyttede ind i 2014. Det var et tidlige rygerhjem, så alt var brunt af røg, og der var væg til væg-tæpper, der havde ligget i 30 år. Heldigvis var der smukke og velholdte trægulve nedenunder. Vi fik bugt med røgen, og så byggede vi et nyt køkken og toiletter.”

Hvem står for indretningen?

“Det gør jeg. Jesper er rigtig god til at hjælpe med at føre mine projekter ud i livet, men det er mig, der har visionerne, mens han er genial til at slæbe og male og køre på lossepladsen.”

Anne Black
Keld Moseholm, også kendt som svigerfar, har lavet skulpturen. Den grønne reol på gulvet er fra A. Petersen, sofaen af Finn Juhl og sofabordet fra e15. Det store røde værk er af Lisbeth Eugenie Christensen
Anne Black
Det er godt at have højttalere, der spiller op til dans. Tv-bænken er fra e15, skulpturen af Keld Moseholm og træskærmen af BCXSY

LÆS OGSÅ: Susanne Bier sælger sin villa: Se boligen til 27 millioner her

Hvad er dit yndlingshjørne?

“Egentligt er det min seng, hvor jeg ser Netflix, men skrivebordet i stuen er også en favorit.”

Hvad sker der ved skrivebordet?

“Det er egentlig ikke, fordi jeg sidder der særlig tit, men når jeg gør, har jeg hele rummet bag mig og hele verden ude foran vinduet. Det er et godt hjørne, hvor jeg tegner og skriver og skitserer nye ideer og design. En del af det foregår selvfølgelig også på mit værksted, hvor jeg har lavet et lignende setup.”

Anne Black
“Jeg elsker bøger og læser ca. 20 om året,” siger Anne Black
Anne Black
En reol fyldt med alt det, der bliver brugt i hverdagen

Hvad i jeres hjem har særlig affektionsværdi?

“Jespers fars skulpturer og vores japanske skærme, som jeg er virkelig glad for, fordi de udstråler umage. De er lavet af en japansk snedkermester, som har siddet i timevis og sat hver eneste lille stykke træ sammen. Jeg får helt kuldegysninger, når jeg tænker på det stykke arbejde, der er lagt i dem.”

Hvad drømmer du om at investere i?

“Jeg køber kun noget, hvis jeg ved, at jeg vil kunne lide det resten af mit liv. Derfor drømmer jeg om en Alvar Aalto-lænestol, hvor man kan tage benene op og sidde i timevis. Hvis jeg skulle finde på noget vildt, skulle det være at have sådan et toiletbord i soveværelset, som de har i filmene, hvor de sidder og tager cremer på, inden de går i seng. Jeg har aldrig set et, der var pænt, men det kunne være fedt.”

Anne Black
Bordet og bænken er fra e15 og stolene fra e15, Produzione Privata, Roland Rainer og Ecole. Lampen er også fra Produzione Privata, og den japanske træskærm er af designduoen BCXSY
Anne Black
Mobile af Kaja Skytte og vintage-sidebord og kimono fundet i Japan. På radiatorskjuleren står en tegning af Lisbeth Eugenie Christensen, grafikken er lavet af datteren Alva og skulpturen af Keld Moseholm

Hvor bliver du inspireret?

“Min indretning bliver ofte inspireret af i mit arbejde. At have en butik er inspirerende i sig selv, fordi jeg møder en masse mennesker, der brænder for deres arbejde. Mit keramikdesign står egentligt på skuldrene af sig selv. Jeg arbejder ikke som sådan med sæsoner, og det er sjældent, jeg finder på noget fuldkomment nyt. Det opstår, når jeg sidder med det i hænderne.”

Hvad er dine bedste indretningstips?

“Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas. Arbejd med kontraster, og sæt forskellige materialer op mod hinanden. Bland nyt og gammelt. Det nye giver liv til det gamle, og det gamle giver historie til det nye.”

Anne Black
Endnu en skulptur af svigerfar Keld Moseholm og en urtepotte fra Anne Blacks keramikfirma i eget navn.Kunsten er af Christian Skeel og Jakob Hunosøe

LÆS OGSÅ: Søs var egentlig på udkig efter noget andet, men så faldt hun over det lille kysthus ved Vesterhavet

Anne Black
Ud over sengen er skrivebordet i stuen Anne Blacks yndlingsspot i lejligheden. Bordet er sat sammen af træplanker fra Dinesen og bordbukke fra SUP Design. Lamperne er fra Produzione Privata

Anbefalet til dig