Æggeskaller
SPONSORERET indhold

7 ting du kan bruge æggeskallerne til

Der er ingen grund til at smide æggeskallerne i skraldespanden, for du kan faktisk sagtens bruge dem til en masse praktiske ting - f.eks. som rengøringsmiddel eller i komposten.

Af: Jeanette Vestergaard Foto: Getty Images
14. apr. 2020 | Bolig | Hjemmet

1. Til forspiring af planter

Placer halve eller trekvarte æggeskaller i en tom æggebakke, og brug skallerne som små forspiringspotter, indtil planterne er klar til at blive plantet ud i havejorden eller i krukker på altanen. Fyld lidt jord i æggeskallerne, og læg dine frø i. Husk at prikke et lille hul i bunden af skallerne, så vandet kan løbe fra.

2. Som rengøringsmiddel

Knus æggeskallerne til stumper, og bland dem med sæbevand, så får du et miljøvenligt og effektivt skuremiddel til genstridigt snavs på for eksempel potter og pander.

3. I kompostbunken

Æggeskallerne er fulde af calcium og mineraler og giver god næring til jorden i kompostbunken.

LÆS OGSÅ: 7 ting du (også) kan bruge salt til

4. Til kamp mod skadedyrene

Lægger du knuste æggeskaller omkring dine blomster og planter, kan du undgå mange skadedyr. Æggeskallerne fungerer som et lille hegn, der holder bløddyr væk, og desuden kan dådyrene ikke lide lugten af skallerne.

5. Som knivsliber

Knuste og frosne æggeskaller er gode til at slibe knivbladene i din blender. Frys blot de knuste skaller i en times tid, og kør dem derefter i blenderen sammen med lidt vand. Skyl grundigt efter.

6. Til at forbedre kaffen

En enkelt æggeskal i dit kaffefilter gør morgenkaffen mindre bitter.

7. Som kalktilskud

Mange mennesker spiser æggeskaller på grund af deres store indhold af kalk, jern og zink. Skallerne bør knuses, inden du bruger dem i dine måltider. De vil ikke påvirke smagen af maden, men vil til gengæld forbedre sundheden i dine knogler. Spis dem eventuelt i din morgengrød som en slags naturligt kosttilskud.

Anbefalet til dig