Pernille Rosenkilde
Foto: Kira Brandt Assisterende moderedaktør på Eurowoman Pernille Rosenkilde.

Hjemme hos Pernille Rosenkilde

Se moderedaktørens unikke baghus med masser af lyserød og glitter

Hjemme hos Pernille Rosenkilde, assisterende moderedaktør på magasinet Eurowoman, og hendes kæreste Jeppe bliver der kastet masser af glimmer på hverdagen. Kom med indenfor i et hjem, hvor der bliver indgået kompromiser for at finde fælles fodfæste, og hvor der er plads til både sejlskibe, japanske kimonoer, glitter og robotter – og vigtigst af alt, plads til at grine og have det rart.

På en ferie til Bali i sommeren 2016 fik Pernille Rosenkilde og kæresten Jeppe August et drømmeopkald hjemmefra. De havde nemlig stået på venteliste til en lejlighed i en andelsforening på Gammel Kongevej, tæt på deres yndlingskvarter ved Tullinsgade og Værnedamsvej, i så lang tid, at de næsten ikke turde tro deres egne ører, da de fik nyheden om, at der endelig var en lejlighed ledig til dem.

– Fristen for at melde tilbage på tilbuddet lå inden, vi kom hjem fra ferie, så med det lynhurtige københavnske boligmarked, størrelsen og beliggenheden in mente blev vi nødt til bare at sige ja. Det er nok det vildeste og bedste impulskøb, vi har gjort til dato, griner Pernille.

I stuen hænger en personlig billedvæg med motiver, som har en særlig historie for parret. De har blandt andet Walton Ford, Tin Tin, en ven i livgarden og den ikoniske Charlie Hebdo forside hængende. HuskMitNavns kunstværk med mennesker i en hånd illustrerer mennesker på flugt og har et stærkt budskab, som betyder meget for Pernille. Det lille sidebord er fra Ferm Living, puffen er fra Normann Copenhagen og Oui-skiltet er købt hos antikbutikken Leben Cph.
På køleskabet hænger en modeserie fra Pernilles tid på ALT for Damerne. Der var noget helt perfekt over kombinationen af X-Factor dommer Mette Lindbergs unikke smag og Pernilles lidt gakkede stil, og nytårsserien her er derfor en af hendes yndlingsstylinger. Magneterne er købt i en kinesisk butik.
Emaljefade og tallerkener har Pernille fundet på et lille marked i en landsby på Bali. Porcelæn og fugl er loppefund, og messingbestikket er fra Ilva.

Parrets lejlighed ligger i et hyggeligt og tilbagetrukket baghus, hvor de nyder godt af de 85 kvadratmeter, der rummer både stue, spisestue, soveværelse, walk-in-closet, køkken, bad og en altan mod gården. Hjemmet var parrets første store økonomiske investering, og derfor har de, siden de flyttede ind i oktober 2016, kredset særligt for stedet, hvor kun de bedste ideer og gennemtænkte valg har fået lov til at komme med indenfor.

– Vi tager indretningen i vores eget tempo og i stedet for at lave halvfærdige, billige løsninger, vil vi gerne gøre os umage og gøre det hele mere gennemtænkt i dette hjem, fortæller Pernille.

Den blå vægfarve fra Flüggers stilhistoriske farvekort blev lidt mere babyblå, end parret havde forventet, da de malede, men sammen med det rå bord og de moderne stole er de alligevel vilde med den. Bordet har Pernilles far lavet, stolene er fundet på DBA og lampen med personlige hilsner fra venner og familie er designet af Ingo Maur.
Loungehjørnet i spisestuen har parret selv bygget, så det fungerer som både hyggespot og som praktisk opbevaring i kassen forneden. Puderne er fra bl.a. Aiayu og Tine K Home og fundet hos butik Dora på Værnedamsvej. Porcelænsfuglene har Pernille købt på loppemarkeder over flere omgange.
Den lille sparegris holder på parrets opsparing, som måske skal gå til en ferie til Pig Island. Tjek hashtagget #pigisland på Instagram, hvis du ikke kender stedet. Krystalkrukken er vintage.

LÆS OGSÅ: Kristiane Rokkjær: “Hvis Aarhus var en sko, ville den være…”

Derfor bliver møbler og interiør i lejligheden nøje udvalgt. Blandt andet på Lauritz auktioner fredag aften, på hyggelige lørdagsture i yndlings-interiørforretningen Dora på Værnedamsvej og på søndagsloppemarkeder, hvor Pernille med egne ord har lidt svært ved at styre sin tingeltangel samlertrang.

– Jeppe har altid haft svært med det, han kalder "tingel", og jeg har meget svært ved ikke at samle på det. Der er ingen tvivl om, at det er mig, der går mest op i indretning, men Jeppe har også mange meninger, ideer og ting, som er vigtige for ham, men det inkluderer altså desværre ikke noget "tingel". Nogle gange er vi enige, andre gange går vi på kompromis. For at få lov til at købe de turkisblå pelspuder til spisestuen måtte jeg sætte noget nips på loftet. På den måde handler vi. Måske er jeg den bedste købmand i denne butik, men vi skal også begge føle os godt tilpas, det er trods alt det vigtigste, lyder det fra Pernille. 

I spisestuen inviterer parret familie og venner til hyggelig søndagsmorgenmad eller Jeppes berømte tortillas. Bordet har Pernilles far lavet til dem, stolene er fundet på DBA, og magasinholderen er købt på et loppemarked. Kanden er fra butik Dora, messingstagen fra Ferm Living og lyskæden fra Ikea. Puderne er en blanding af vintage, selvlavede og fra butik Dora.
Den grå sofa drømmer parret om at bytte ud med drømmesofaen, Mr. Big fra Bolia. Indtil videre er den grå sofa dog piftet op med den lyserøde velourpuf fra Normann Copenhagen og bløde puder fra Aiayu. Den skulpturelle lampe fandt Pernille på et loppemarked, da hun var 18 år, og hun har lige siden skulle overbevise samtlige af sine tidligere roommates om, at den var et godt køb. I dag er både Pernille og Jeppe glade for lampen og dens skulpturelle effekt i rummet.
Jeppe elsker Kierkegaard, og Pernille elsker modebøger - især Tim Walkers helt fantastiske universer. Den perlebesatte taske har Pernille købt med hjem fra Japan, elefanten er fundet på Sri Lanka, og flamingobrochen er en gave fra Pernilles svigermor.

Der blev også indgået kompromis, da Pernille fik lov at have porcelænsfugle hængende på væggen i spisestuens loungekrog. Hun har i flere år samlet på fuglene og har længe jagtet dem på diverse loppemarkeder, og da parret overtog lejligheden opstod endelig det perfekte spot til dem. Så der måtte handles, for hvis de skulle ind, måtte noget andet ud. Fugle eller ej, parret er enige om, at loungehjørnet er hjemmets hyggeligste og bedste DIY-løsning.

– Lejligheden havde tidligere et lille Københavnerbadeværelse, der er blevet udvidet med plads fra spisestuen, så vi i dag har et mere rummeligt badeværelse. Det har resulteret i et forholdsvist stort indhak i spisestuen, der blev brugt som computerhjørne af de tidligere ejere. Og da vi ikke er de store computernørder, fik Jeppe den idé at bygge det om, så vi kunne have opbevaring nede i kassen under madrassen og hyggekrog ovenpå, forklarer Pernille.

Limited edition reolerne fra Montana har parret købt på en auktion på Lauritz.com. Reolerne er lavet af presset genbrugsplast, og de har indgået som en del af en kunstudstilling på en plads i Berlin i 2004. Billedet til venstre på reolen har Pernilles mor skåret ud til dem. Der står: Kærlighed, Ærlighed, Lighed, Hed, Ed.
Pernille elsker sko, og i kraft af sit arbejde som assisterende moderedaktør bliver hun konstant fristet til nye køb. Her ses sko fra blandt andet Céline, Ganni, Julie Fagerholdt ­Heartmade, Dior og Day.
I vindueskarmen står Jeppes allerførste sneakers udstillet, fordi parret elsker sko og specielt sneakers. Fuglen har Pernille købt på loppemarked.

LÆS OGSÅ: Cecilie Stöger Nachman: “For mig handler god indretning på ingen måde om at have det dyreste”

Pernille og Jeppes samling af kunst og plakater i stuen er både skæv, sjov og personlig og sender en masse stærke budskaber.

– Vi udvælger vores kunst med omhu, så det har betydning for os. Noget har familiemedlemmer lavet, andet har vi selv lavet, og noget har vi købt. F.eks. den ikoniske forside af Charlie Hebdo, der hver dag minder os om, at vi ikke må være bange. Den store banan er ny og betyder allerede meget for os. Jeg så billedet i et lille format og spurgte galleriet Andersen & Jensen, om den kunne fås på specialmål i to meters højde. De sagde ja, hvilket er helt fantastisk og gør den unik. Og så fik jeg samtidig sneget noget lyserødt ind, uden det rigtigt blev opdaget, griner Pernille, der har fået en håndfuld lyserøde kvoter uddelt af Jeppe, som hun derfor bruger med særlig omtanke og nøje overvejelser i indretningen. For hvis der er noget, som Pernille elsker, både indenfor boligindretning og mode, er det farven lyserød og masser af glimmer. I private kredse går hun under kælenavnet Glimmergrisen, hvilket hjemmet selvfølgelig også bærer præg af.

– Jeg elsker flæser, glimmer og glitter i indretningen, hvilket jeg har fået lov til at lege mere med i vores walk-in-closet. Jeg er lidt ligesom en skade, der tiltrækkes af alt, der glimter, fortæller hun.

Pernille har en stor og misundelsesværdig samling af vintagekimonoer fra Japan.
En lille krog i Pernilles walk-in. Hygge er, ifølge Pernille, et af de mest geniale koncepter, som parret har gjort alt for at implementere i hjemmet. Neonskiltet er fra Sygns.
Til Pernilles store glæde har parret fået plads til et skønt walk-in i et af lejlighedens rum, hvor hun samler alt sit glimmer, glitter, flæser, sko, tøj og dimser. Reolsystemet er fra Ikea og passer godt til det lille rum, hvor alle hjørner og skæve vinkler udnyttes på bedst mulig vis. Hånden i metal er fra vintagebutikken Wiingard i København.

LÆS OGSÅ: "En lejlighed, hvor alt er nyindkøbt eller nyproduceret, har bare ikke samme sjæl"

– Vi er lykkelige for vores hjem. Fordi vi bor i baghuset, er vi tilpas trukket tilbage fra travle Frederiksberg, men mærker stadig suget i maven, pulsen og gadelivet så snart vi træder ud af porten. Vi har fundet vores perfekte spot, tæt på cafeer, barer, shopping, venner og jobs, hvor vi kan leve det unge byliv, som vi elsker så højt. Når vi vågner en rolig weekendmorgen, kan vi ikke lade være med at blive lidt barnligt glade for, at det her er vores hjem fra ende til anden, afslutter Pernille.

Den hængende skulptur af skaller, søpindsvin og perler er designet af Frederikke Aaagaard og fundet hos butik Dora. Den minder Pernille om ferie og at gå på stranden og samle smukke fossiler.
I soveværelsets vindueskarm står en stort sejlskib i teaktræ, som har fulgt Jeppe i mange år. Skamlerne er fra Ikea, hvor Pernille har malet den ene gul. Tekstilerne i sengen er blandt andet fra Aiayu.

3 tips til Pernilles stil

  1. Mærk efter, og vær personlig i din stil. På den måde giver dine ting mening i længere tid.
  2. Gem inspirationsbilleder på mobilen og i fysisk form. Du tror, du kan huske de ting, du ser, men du glemmer det hurtigere, end du tror.
  3. Byg dit hjem langsomt op, og tilføj ting med omtanke. Hellere langsomt og rigtigt end hurtigt, upersonligt og uovervejet.

Hvem
Pernille Rosenkilde, 27 år, assisterende moderedaktør og Jeppe August Sørensen, 26 år, CBS-studerende og crossfit-instruktør.

Hvad
Lejlighed på 85 kvadratmeter i et baghus på Frederiksberg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interiør og Boligindretning