Galleri Galore
SPONSORERET indhold

Sådan vælger du de rette kunstværker til dit hjem

Hvordan vælger du de rette kunstværker til dit hjem? Eurowoman har spurgt 4 seje og kreative kvinder, der har indrettet sig med kunst og klenodier.

Af:: Pernille Rosenkilde Foto: Katrine Rohrberg
06. apr. 2018 | Bolig | Eurowoman

Stilleben

En skulpturel vase i en smuk form fundet på et loppemarked er lige så vigtig for ejer af webshoppen Mujo Object, Sille Jørgensen, som et maleri af en kendt kunstner. Hun skaber små tableauer af kunst.

Værket over skænken er malet af Gudmund Olsen og er et arvestykke fra Silles farmor. Foto: Katrine Rohrberg. 

LÆS OGSÅ: Ursula Reuter Christiansen: "Jeg forstår da godt, at de ikke gider rende rundt med hængepatter"

Stol af den danske møbelsnedker Bernt Petersen, skorstenspendel fra Louis Poulsen og litografi af den danske kunster Jørgen Larsen. Vasen er fundet på et loppemarked. Foto: Katrine Rohrberg. 

Farvelade

Interiørdesigner Nadia Olive Schnack er glad for farver. På væggene og i den kunst, hun hænger på dem. Hun farvekoordinerer gerne, så vægge og værker taler sammen.

Over den antikke skænk hænger en collage af den engelske kunster Anthony Caro. Foto: Katrine Rohrberg. 

– Kunst er lidt som narko, mener Nadia, der holder meget af collagen som er lavet af et familiemedlem.  Foto: Katrine Rohrberg. 

Værket af Peter Martensen passer til farven på væggen. Foto: Katrine Rohrberg. 

LÆS OGSÅ: Bæredygtighed og genbrug: Indret dit hjem med loppefund

Billedvæg

Fotograf Céline Hallas maler væggene i nuancer, der klæder kunsten, og har kurateret en billedvæg i stuen på lyserød baggrund, der giver plads til det kulørte, skæve og finurlige.

Céline har altid være inspireret af Bjørn Wiinblad, som hænger over skrivebordet. Foto: Katrine Rohrberg.

Pan-Opticon-lamperne af Bent Karlby har en særlig betydning for Céline, fordi de har hængt i hendesmormors gang. Efter en lang jagt på DBA kom de endelig i hus. Foto: Katrine Rohrberg.

Indrammet

Installationer, malerier, skulpturer, videokunst eller fotokunst. For indehaver af Mintstudio, Cecilie Svanberg, er formatet ikke det vigtigste, når hun vælger kunst. Hvis det skal med hjem, skal hun være tiltrukket af farverne, stofligheden
og humoren.

De to kvinder, malet af Cecil Valeur, har en ganske særlig betydning, da det portrætterer Cecilies mand Kjartans mor og moster, der var en del af den fynske adel. Foto: Katrine Rohrberg.

Billedet af Jockum Norström blev fundet hos det svenske auktionshus Bukowskis. Foto: Katrine Rohrberg.

LÆS OGSÅ: Olafur Eliasson: "Det mest afstressende for mig er at lave kunst. Fritid eksisterer ikke rigtig for mig"

– Kunst skal vække følelser og ikke være på mode, siger Cecilie, der altid køber kunst efter sin mave-fornemmelse. Fotografiet er af Annika von Hausswolff. Foto: Katrine Rohrberg.

Anbefalet til dig