Boligindretning
SPONSORERET indhold

"Vi lægger stor vægt på at have et hjem med personlighed og kan godt lide at blande design med loppefund og arvestykker"

En skøn blanding af loppefund, design og masser af træ sørger for, at det nybyggede, moderne hus har en hyggelig og varm atmosfære. Kig med indenfor i boligen, der huser en familie på fem.

Af:: Livinggap Foto: Karsten Damstedt
03. jul. 2017 | Bolig | BoligLiv

Thomas og Maikens nybyggede hus på 165 kvadratmeter ligger i et ældre kvarter i Vanløse med fortrinsvis murermestervillaer. Så haven er skøn og gammel og næsten ugenert.

– Vi ville være kede af det, hvis vi havde en åben nybyggerhave med lave hække, siger Maiken.

Maiken og Thomas faldt egentlig for det ældre, charmerende hus, der oprindeligt lå på grunden. Men de fandt ret hurtigt ud af, at det nærmest ikke var til at bo i på grund af lugtgener fra petroleum, der var husets opvarmningskilde gennem mange år. Så de besluttede at rive huset ned og bygge deres helt eget drømmehus.

Vinduer og døre i det gamle hus blev foræret væk til venner, der brugte dem til deres kolonihavehus, og andre materialer af værdi blev hentet af Genbyg. Og så kunne byggeriet gå i gang.

Mindst mulig vedligeholdelse

– Vi valgte at bygge et etplanshus af flere grunde. For det første så vi for os en lejlighed med have omkring. Samtidig var vi meget bevidste om, at huset skulle passe ind i det gamle kvarter. Og her syntes vi, at en lav trævilla var ideel, fordi den falder roligt ind i omgivelserne, fortæller Maiken, der ville have et lyst og hyggeligt nybyggerhus – ikke en stor, sort, kold kasse. Derfor er der brugt rigtig meget træ til byggeriet.

‘Grønne’ materialer og så lidt vedligeholdelse som muligt var to vigtige krav for Maiken og Thomas, så terrassen og husets sider er bygget af lærketræ og vedligeholdelsesfrie eternitplader. Og husets gulve, køkkenelementer og badeværelsesmøbler er alle af bambustræ, fordi materialet lever bedre op til Maiken og Thomas’ krav om bæredygtige materialer end for eksempel egetræ.

Skøn blanding

I det meste af huset er der smalle vinduer øverst i væggene mellem de forskellige rum. Vinduerne giver indtryk af et meget let og nærmest svævende loft og bløder op på husets stramme arkitektur.

Indretningen består af en skøn blanding af nye og gamle ting.

– Vi lægger stor vægt på at have et hjem med personlighed og kan godt lide at blande design med loppefund og arvestykker. Der sniger sig både ny kunst, retro-guldkorn, trends, hjemmelavede ting, ting fra naturen, læder osv. ind i vores indretning. For os er det vigtigste, at indretningen er fed, brugbar og ikke for sart til en familie med tre børn og en hund, fortæller Maiken, der har valgt naturlige, harmoniske farver, men med detaljer som en enkelt guldlampe og et vægur i pangfarver – for der må gerne være lidt kant!

Huset.jpgHusets udhængende tag og terrassen ligger forskudt i forhold til hinanden for at bløde husets stramme arkitektur op og give det særpræg. Der vokser mange magnoliatræer i den gamle have, der danner en smuk ramme om den moderne trævilla. 

Spisestue.jpg
Familiens åbne køkkenalrum er husets kerne, hvor der hygges, læses lektier og arbejdes. Bambus-køkkenet er fra Køkkenskaberne, og de sorte pendler er af Verner Panton. Spisestuestolene er fundet i storskrald. Kværnene er fra Muuto.

Stue.jpg
Væggen med tv, billeder og reoler danner en rolig og harmonisk helhed. Reolkasserne er fra Muuto, billederne er af Sikker Hansen og Naja Tolsing, og uroen er fra designdelicatessen.dk. Det lille sorte træbord er fra Madam Stoltz. Den lyse lædersofa er fra Idemøbler og tilfører sammen med de mange træting huset varme og hygge.

Metalskab.jpg
Som kontrast til al træet i køkkenet har familien valgt sorte lockerskabe af metal som kolonialskabe. De er fra Madam Stoltz. På væggen hænger antikke chokoladeforme. Vasen Ukrudt er fra Rie Elise Larsen.

Lysestager.jpg
I vinduet står en blanding af nyt og gammelt, bl.a. lysestager fra Applicata, en Hoptimist og to små fugle af kongeligt porcelæn.

Koekken.jpg
Lågerne på skabene i køkkenets kogesektion er betrukket med praktisk sort linoleum. Armaturet er fra Vola, og George Nelsons ur Wall Clock fås hos Paustian.

Koekkenskuffe.jpg
Bambus-køkkenet fra Køkkenskaberne har en meget fin håndværksmæssig finish.

Reol.jpg
Appelsinlysestagen og leruglen har Selma kreeret. Lerfiguren er fra en rejse i Portugal, og hunden Oskar er Kammas dåbsgave. Den er fra Architectmade.

Badekar.jpg
Der er også brugt bambusskabe i husets ene badeværelse. Skamlen er fra Collect Furniture, messinglysestagerne er fra H&M Home, og maleriet er af Signe Rigmor Sorber. Bambusbænken er fra Madam Stoltz.

Vindue.jpg
Huset er beklædt med lærketræ udvendigt, og det står i flot kontrast til husets stramme arkitektur. Det vedligeholdelsesfrie lærketræ bliver smukkere og smukkere med årene.

Anbefalet til dig