Cecilie Thorsmark
Foto: Mikkel Tjellesen Cecilie Thorsmark i skjorte fra Soulland

Cecilie Thorsmark

"En lejlighed, hvor alt er nyindkøbt eller nyproduceret, har bare ikke samme sjæl"

I hjertet af Frederiksberg ligger en lys perle af en lejlighed, hvor Cecilie Thorsmark, 34, kommunikationsdirektør hos Danish Fashion Institute og hendes kæreste Jacob bor med deres to døtre, omgivet af skæv, farverig og moderne kunst og danske møbelklassikere.

Hvad betyder indretning for dig?
– Indretning er mere end æstetik og design, det påvirker også sindet. Det har jeg i hvert fald erfaret. Da min kæreste og jeg flyttede sammen, eksperimenterede vi med mørke farver, tunge møbler og industrielle lamper, og selvom det var spændende, virkede lejligheden tung. Det fik vi lyst til at ændre på, så for et år siden tog vi hul på et større renoveringsprojekt. Nu er lejligheden blevet lys og rummelig – og det kan jeg mærke, har givet energi og overskud på humørkontoen.

Lampe fra Floss og billede af Tal R

Hvilken stemning går du efter at skabe?
– Man skal mærke, at det er Jacob og Cecilie, der bor her. Altså os begge to. Man skal både fornemme Jacobs hang til skæve detaljer og min svaghed for rene linjer. I mange hjem er der ofte én, der står for indretningen, men hos os er vi begge lige involveret. Det kan selvfølgelig være en udfordring, når vi er to, der har en mening om alt, men i sidste ende tror jeg, at resultatet bliver mere personligt og autentisk.

Der bliver samlet på kunst hjemme hos Cecilie og kæresten Jacob Kampp Berliner, der bl.a. er direktør i Soulland og medejer af Gallery Steinsland Berliner i Stockholm

Hvad er indbegrebet af god indretningsstil?
– Vi har et vennepar i New York, der købte en gammel kirke i Barryville to timer derfra og byggede et tilhørende gay friendly motel med det sigende navn Stickett Inn. Indretningen, især i kirken, er totalt gennemført. Kitsch møder goth møder pop art. Den får virkelig ikke for lidt. Ikke lige min personlige smag, men en sanseoplevelse uden lige og derfor også vildt inspirerende. Og så er deres baghave en kirkegård med faldne soldater fra Den Amerikanske Borgerkrig, hvilket kun gør historien endnu bedre.

Verner Pantons Living Tower er flyttet fra stuen ind på børneværelset, hvor det bringer stor glæde

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?
– Der skal være en klar overvægt af genstande med en personlig historie. En lejlighed, hvor alt er nyindkøbt eller nyproduceret, har bare ikke samme sjæl. Jeg sætter fx pris på den spiralformede Poul Kjærholm-lysestage, der oprindeligt hang hos mine oldeforældre, Kähler-vintagevasen fra Rørvig, hvor vi lige har købt sommerhus, vores Eddie Martinez-maleri, som vi faldt pladask for på galleriet The Hole i New York, vores keramikspiseskåle, som Jacob forærede mig i anledningen af vores anden datters fødsel, hvor han har fået vores største 'kærestemilepæle' skrevet på undersiden, og jeg kunne blive ved. Så længe man har masser af den slags, er det ok også at købe et badværelsesmøbel eller et reolsystem, der måske primært tjener et formål.

Cecilie forærede sin kæreste Linuss Bell + Adrien Horni-maleriet, da han fyldte 40. Vasen på gulvet er fra Dora på Frederiksberg, og sofaen er fra Hay. Cecilie er i T-shirt fra Soulland, kjole og jeans fra Baum und Pferdgarten og sko fra The Row

LÆS OGSÅ: "Et hjem er ligegyldigt, hvis det ikke indeholder kærlighed og humor"

Hvad er din bedste investering til boligen?
– Vores nye badeværelse. Det er jo nogle absurd dyre kvadratmetre at renovere, men det hele værd. Man må virkelig ikke undervurdere det rum, for man opholder sig hurtigt derude i lang tid. Det er blevet vores base om morgenen. Jacob i bad med morgenkaffen, mig, der børster tænder, vores ældste datter, der tager tøj på, vores baby, der bare ligger på sin dyne i badekarret og betragter os alle, mens vi vimser rundt, og Prop & Berta vælter ud gennem musikanlægget. Det er ret hyggeligt.

Badeværelset bruges af hele familien på én gang hver morgen. Badekarret er købt hos Bad & Stil, og Munkegaards-lamperne af Arne Jacobsen er fundet hos Genbyg

Hvem er din yndlingsdesigner?
– Det er Poul Kjærholm. Jeg har fået hans æstetik ind med modermælken, for han var bror til min mormor, og derfor stod hans møbler alle vegne, hos mine forældre, min mormor og morfar, moster, onkel etc. Det er lige før, jeg kan alle PK-numrene i hovedet. Jeg er måske lidt hjernevasket, men så er det jo heldigt, at jeg ikke er den eneste, der synes, det er pænt.

Lyserød skjorte fra Rodebjer, hoops fra Trine Tuxen, guldørering fra Orit Elhanati og sko fra Ganni. PK61 glasbord fra Poul Kjærholm og gulvtæppe fra Soulland x Bolia

Hvor skal man investere, og hvor kan man spare?
– Det oplagte svar er at investere i tidløse klassikere, og kunst selvfølgelig, og så spare lidt på tendensbaserede nips og accessories, der hurtigt går inflation i. Det er egentlig ikke meget anderledes, end når du shopper tøj.

Cecilie i skjorte fra Soulland og øreringe fra Aprosio & Co. Kunstserien på væggen er af E.B. Itso

Hvad måtte gerne hænge på dine vægge?
– Der er nærmest ikke plads til mere. Men et Ultrafragola-spejl af Ettore Sottsass er højt på ønskelisten, og så kan det være, at et eller flere af kunstværkerne må vige pladsen.

LÆS OGSÅ: Interiørdesigner Nina Sonnerup Nygaard: “Her skal du investere, her skal du spare”

Hvad er det næste, du skal anskaffe til din bolig?
– En daybed til overnattende gæster.

Maria Lenskjold-vase i vindueskarmen

Hvad er dit yndlingssted derhjemme?
– Omkring vores spisebord. Har du først købt et rundt spisebord, tror jeg aldrig, du går tilbage til et firkantet. Det er så samlende og inkluderende, alle kan være med i samtalen og se hinanden.

Spisebordet PK54 er af Poul Kjærholm, det aflange spejl er designet af Sabine Marcelis, og fotoet er af svenske Johan Bergström. Olafur Eliasson-skulpturen på gulvet er købt hos Bruun Rasmussen og huser en af lejlighedens mange planter

Hvor køber du møbler?
– Primært hos danske og internationale auktionshuse, men en tur i den lokale Dora på Værnedamsvej eller Black på Gammel Kongevej bliver det også til i ny og næ. Og så er vi glade for Etage Projects i Borgergade.

De runde Grundig-højttalere er købt på auktion

Hvad inspirerer dig til din indretning?
– Pinterest er jo et fantastisk inspirationsmedie, som jeg har brugt meget, da vi skulle renovere vores lejlighed og sommerhus. Men i forhold til indretning bliver jeg nok mere inspireret, når jeg står i et rum og oplever det. Det kan være alt fra en smukt indrettet butik til en arkitektonisk perle af en bygning. Eller bare hjemme hos flere af vores venner i deres spændende og inspirerende universer.

Gaetano Sciolari-loftslampen hænger over spisebordet

LÆS OGSÅ: Her boede Coco Chanel

Hvilken musik lytter du til derhjemme?
– Vi har en stor pladesamling, der rummer stort set alle genrer og alle årtier – fra Neil Young og Wu-Tang Clan til Beach House. For ikke at nævne Poul Kjøller og Grethe Mogensens mange gode børnealbummer.

Køkkenet er fra Copenhagen Kitchen og har et lille hul ud til badeværelset, så der let kan serveres forfriskninger. Billedet er af newyorker-kunstneren Todd James
Terry Richardson-fotografier af Lady Gaga og Aurel Schmidt købt på auktion

Hvad dufter der af hjemme hos dig?
– Nybrygget kaffe fra Granola. En sikker vinder.

Gul læderjakke fra Soulland og værk af Cali Thornhill DeWitt

Hvad bør der være i ethvert hjem?
– Jeg er måske farvet, men kunst er den største stemningsspreder, synes jeg. Selvfølgelig gør nips og blomster også meget, men vægge med kunst vækker følelser, inspirerer og er bare mere spændende at kigge på.

Få stilen

Gør som Cecilie Thorsmark og Jacob Kampp Berliner, og gå efter et urbant udtryk i din indretning, hvor designklassikere, nyt design og samtidskunst er i fokus, og den skæve detalje og kontraster tilfører personlighed og kant.

Slit table, HAY, 3.299 kr.

Vase, Lyngby Porcelæn, 599 kr.

Lampe, &Tradition, 9.995 kr.

Stol, Thonet hos Paustian, 10.300 kr.

Arch coffee table, Novel Cabinet Makers, 3.495 kr.

Luxus table lamp, Kaiser Idell, 4.800 kr.

Herman Sofa, Sofakompagniet, 4.799 kr.

Reol, Normann Copenhagen, 3.999 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør