Sofies hjemlige scene
SPONSORERET indhold

Sofies hjemlige scene

Makeupartist og stylist Sofie de Mylius elsker fortiden og alt, der dufter bare lidt af vintage. Selv hendes lejlighed på Østerbro i København er arvet, og indretningen er en meget personlig blanding af forældres og bedsteforældres gamle møbler og egne fund.

Foto: Pernille Kaalund
02. okt. 2014 | Bolig | BoligLiv


Hvem: Sofie de Mylius, makeupartist og stylist.

Hvad: 180 kvadratmeter gammel herskabslejlighed.

Hvor: Østerbro i København.

Gamle blade fra 70’erne er i høj kurs hos Sofie, der har arvet en del fra sin mor. Stilen er inspirerende for hendes arbejde, og hun tager dem ofte frem for lige at tjekke makeup og styling.

TILBUD: 4 numre af BoligLiv + Taske fra RosenbergCph
__________

Fortsætter på næste side...
Sofie mikser gerne ting i forskellige stilarter. Puden til venstre er fra Fair Trade Designers, og den blomstrede pude er fra Mexico.

Der er ingen tomme vindueskarme i lejligheden, for Sofie synes, at ting skal stå fremme og ikke gemmes væk i et mørkt kælderrum. Det lille porcelænshoved til nåle er et arvestykke. Tegningen er af illustrator Lea Hebsgaard Andersen.Stuen ligger en suite med spisestuen, og i det lille hjørne har Sofie indrettet en læsekrog. Hvilestolen er et arvestykke, og billederne på væggen er en blanding af postkort og fotos fra Java, hvor hendes oldeforældre på et tidspunkt var bosat. Spisestuen er indrettet med en blanding af nyt og gammelt. Spisebordet har været hendes bedsteforældres, stolene er fra loppemarkeder, antikbutikker og film sets, hun har arbejdet på. Den industriagtige lampe er fra Rue Verte Plus. De lange fotografier på væggen er af Vibe Bredahl og fra Galleri Asbæk.

I den ene ende af stuen har Sofie indrettet en arbejdsplads med to bordbukke og en bordplade. Den gule chaiselong stammer fra hendes barndomshjem og er ofte i brug, når hendes magasiner fra ind- og udland skal bladres igennem for inspiration. Liberty-tæppet har Sofies mor syet, det hæklede tæppe er fra et loppemarked, mens puden er fra Mexico. Trykket på væggen er af Vibe Bredahl og Mette Højer. Lampen er fra Le Klint.Sofie elsker sit rod, og på hendes skrivebord er der aldrig ryddet, for hun bruger sedler, noter, kataloger og farver hver dag i sit arbejde.

Sofie samler på bøger, både skøn- og faglitteratur og bøger om kunst og stilarter. Denne smukke bog er købt hos Cinnober i København.Sofaen står frit ude i rummet og deler stue og arbejdsplads op. Sofaen er fra Ilva. Det gamle sofabord er et arvestykke fra Sofies bedsteforældre. Blæktegningerne er af Lea Hebsgaard Andersen. Kufferten og standerlampen er loppefund.

Gamle fotos på en opslagstavle i stuen vækker glade minder om familie og venner. Pigerne på det store sort-hvide foto er Sofie og hendes storesøster Louise.Espressomaskinen er rykket ind i spisestuen, hvor den står solidt på et gammelt gasbord, som Sofie har fundet i gården. Maleriet på væggen er af Malene Hartmann og Gitte Bach. Den gamle Tolix stol og den gule kop er købt på et loppemarked.

De originale elementer fra bedsteforældrenes tid er bevaret i køkkenet. Meget af køkkentilbehøret har Sofie fundet på loppemarkeder, så det passer i stilen. Det skønne vitrineskab er fra dengang, lejligheden blev bygget. Sofie har frisket det op med grøn maling, som hun kan huske, hendes bedsteforældre også havde på et tidspunkt.Der er ægte pariserstemning på badeværelset med lysegrønne vægge og gammelt terrazzogulv. Badeværelset er ikke istandsat, fordi Sofie elsker de gamle fliser og det store tørrestativ, som hejses ned fra loftet.

Som makeupartist og stylist har Sofie efterhånden samlet en masse skønne smykker, som hun opbevarer på en gammel sølvtallerken.I soveværelset lyser et stort patchwork-sengetæppe op. Sofies kollega, kostumier Grith Deleuran, har syet det til hende. Sminkebord og spejl er arvestykker, og billedet af Bjørn Wiinblad og den fine syæske er fra hendes barndomshjem.
__________

LÆS OGSÅ: Hyggelig lejlighed: Signes grønne oase
LÆS OGSÅ: Lys ateliervilla: Hjemme hos Mis med de blå øjne