Loppefund
Foto: Tia Borgsmidt

Loppefund

Sommerens flotteste loppefund

Sommerlandet byder på masser af loppemarkeder. Se vores bedste kup til under 400 kr, og hvordan du bedst indretter med fundene!

Vi gik på jagt efter ting i metal, kunst, rejseminder, stole og skamler, keramik og stentøj med smukke glasurer.

Sort og hvid keramik

Gå efter keramik, lertøj og stentøj i spændende glasurer og farver, der spiller flot sammen. Vi fandt skåle og fade i sorte og hvide glasurer. Den store sorte skål betalte vi 15 kr. for. Koppen gav vi 5 kr. for, fadet 25 kr., 100 kr. for den hvide skål og 100 kr. for den hvide vase. Arne Jacobsen stolene købte vi for 200 kr. pr. stk. og malede dem grå i farverne R15 Limurt og R40 Torden fra Dyrup, glans 50. Lampen er fra Menu, og egetræsbordet er fra Skovby Møbler.


Vaser i blå toner

Blå er tilbage i boligen, så det er værd at kigge efter vaser i blå nuancer. Den høje blå vase er en Palshus vase, som vi fik til kun 5 kr., fordi den har et lille skår. De andre vaser er hjemmelavede keramikkreationer i smukke blå farver til 5-20 kr. pr. stk. Fliserne er fra Made a Mano.

TIP

Kig efter vaser med forskellige former og højder, hvis de skal stå sammen. det giver det mest spændende resultat!

Lertøj og stentøj

Vi fandt en masse skåle i brunt stentøj og lertøj i smukke glasurer, som vi gav 5-10 kr. for pr. stk.

Kunstkup

Kunst med et grafisk udtryk er nem at få til at passe ind i en moderne indretning. Vi gjorde et kunstkup på et loppemarked og fandt to jernrelieffer af skrotjern fra 70’erne til 10 kr. pr. stk. og et træsnit med ramme til 5 kr. Wienerstolen gav vi også kun 5 kr. for. Viskestykkerne er fra Georg Jensen Damask.

TIP

Hæng kunstværker med det samme formsprog eller gennemgående farver sammen for en lækker og gennemført effekt.

Rejseminder

Fik du ikke lige rejst jorden rundt, så kan du alligevel få dig en samling af fantastiske rejseminder og udsmykke dit hjem med dem! Vi fandt et hav af souvenirs – altså andres – som vi samlede i et skab fra Lindebjerg Design. Vi ledte bl.a. efter fine udskårne figurer fra Asien og Afrika, kalabasser og fund fra Grønland. Vi gav 5-10 kr. pr. stk. for de små figurer og lidt mere for resten. Den aflange plakat fra Østrig fik vi for en 10’er.

TIP

Stil samlingen af mindre ting i et smukt glasskab. så virker det ikke rodet – og du behøver ikke at bruge oceaner af tid på at støve samlingen af!

Blank metal

Metal er stadig hot, og du kan finde masser af flotte ting i messing og kobber til billige priser. Lampen kostede 20 kr. med stofledning, og lysestagerne kostede 5 kr. pr. stk. Glaskanden fik vi for 20 kr., og den hvide taburet kostede 200 kr. Seng og sengetøj er fra Auping, og vandglasset er fra Hay.

TIP

Køb kun messing og kobber i et meget enkelt og stramt design for det rigtige moderne look!

Loppefund på badeværelset

Vi fandt fine ting til at indrette badeværelset smukt med på loppemarkederne. Litografiet gav vi 500 kr. for. Skamlen kostede en 20’er. Fliser fra Evers, flisebillede fra Made a Mano og gulvtæppe fra House Doctor.

Ting med patina

Vi fandt masser af smukke slidte ting i vejrbidt træ, som vi har brugt som smuk inspiration ved den lille hjemmearbejdsplads. Samlingen af skaller og muslinger i glasset kostede 15 kr. Og vi fik en sav for en 20’er, to dørslag for en 10’er og fire gamle jernsakse for 20 kr. Den hvide stol kostede 100 kr.

Krukker med låg

Bonbonnierer er tophotte, og vi fandt masser af fine krukker med låg til under 25 kr. pr. stk. Den høje æske i træ og messing bagest er fra Monomade hos Retro Villa. Stenpladen i grå grønlandsk marmor er fundet hos genbyg.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Møbler og Loppefund