Trend: Forvandl dit badeværelse til et velværerum
Skab et roligt udtryk i rummet ved at lade de samme materialer gå igen – fx på møbler eller gulv og vægge. Underskab og højskab fra Ifö Sense.

Trend: Forvandl dit badeværelse til et velværerum

Der er igen kommet fokus på at skabe velværeoplevelser hjemme. Men hvor det i 60’erne og 70’erne primært var sauna og badekar, der battede, spiller selve indretningen og de visuelle rammer i badeværelset også en afgørende rolle i trenden i dag.

De adskillige ekstra timer, vi har brugt hjemme i 2020 og 2021, har fået mange af os til at se på vores bolig med nye øjne. Spisebordet er pludselig blevet hjemmekontor, stuen fungerer som legeplads i flere timer end tidligere, og badeværelset – et rum, der ellers ofte bliver en smule overset - er blevet et fristed for alene-tid, hjemmespa og velvære.

Dét at vi tilbringer meget tid på vores badeværelser, er der ikke i selv noget nyt i. Ifølge testsitet Maximum Performance bruger vi i gennemsnit 30 minutter derude hver dag - eller hvad der svarer til næsten otte dage på et år! Derfor giver det også kun god mening, at rummet, udover at være funktionelt, naturligvis skal være indbydende at opholde sig i, og her er det indretningen, farverne og materialerne, du vælger, der kan gøre den store forskel.

Se med her, og få inspiration til, hvordan du forvandler dit badeværelse til et luksuriøst velværerum, hvor der er plads til hverdagens rutiner såvel som afslapning og selvforkælelse

Gamle trends gør comeback

I 60’erne og 70’erne var det populært at bygge huse med sauna og et absolut must at have et badekar. For mange blev saunaen dog hurtigt blot et opbevaringsrum og karbadet forvandlet til en stor vasketøjskurv, og så gik trenden ellers lidt efter lidt i sig selv.

Nu er der så igen, ovenpå et års tid, hvor timerne på egen matrikel har været mange, kommet fokus på velvære og spastemning på badeværelset – og vi er vilde med det! Blandt andet er saunaen så småt på vej tilbage, men frem for at blive gemt væk i en kælder, bliver den nu tænkt som et luksusrum, som gerne skal nydes med kig mod husets bedste udsigt.

Tekst-1.jpg

En afdæmpet vægfarve rammer rummet ind og skaber den helt rette stemning til hjemmespa. Underskab og håndvask fra Ifö Sense.

Har du ikke lige plads en sauna, kan mindre også sagtens gøre det. Stik modsat af, hvad tendensen har været de sidste mange år, får flere og flere også installeret badekar igen. Mere tid hjemme betyder mere tid til selvforkælelse, og hvad er skønnere end at lukke omverdenen ude og lade tiden stå stille, mens kroppen omfavnes af det tempererede vand?

Psst … Ikke plads til hverken sauna eller badekar? Fortvivl ej! Du kan stadig skabe spastemning i rummet med få elementer – som fx duftlys, et fodbad med badekugler, vamsede håndklæder og badekåber, plejende ansigtsmasker eller en lækker kropsolie.

Ro for øje og sind

Hvis du vil skabe et rum, hvor du kan trække dig tilbage og slappe af, er det en god idé også at tænke ro ind i selve indretningen. Gå efter afdæmpede farver og materialer, der spiller godt sammen, og lad gerne de samme gå igen flere gange i dit badeværelse for at skabe et roligt og strømlinet look – fx på vægge og gulv eller på underskab og andre møbler.

Tekst-2.jpg

Brug naturmaterialer som flet og træ til at give en varm kontrast i indretningen. Badeværelsesmøbler fra Ifö Sense.

Lige præcis ”strømlinet” er nøgleordet i badeværelsesserien Ifö Sense fra svenske Ifö. Møblerne, der alle er væghængte for at give et luftigt look og sikre supernem rengøring, er designet i elegant, skandinavisk stil og fås i alverdens forskellige funktioner og former, så du kan mikse og matche alt efter, hvad der passer til dig og din stil. Faktisk kan du selv vælge alt fra størrelser og farver på møblerne til små, men vigtige detaljer som greb og knopper.

Lys og luftighed er essensen af velvære, så lad kun få, udvalgte møbler og detaljer stjæle billedet i rummet. Uundværlige essentials som håndklæder, makeup og diverse produkter skal der naturligvis også være plads til, selvom de ikke lige står fremme. Det er derfor en fordel at gå efter møbler med god og smart opbevaringsplads. Hvis du har en stor uudnyttet væg, kan du fx installere et elegant højskab med plads til håndklæder, toiletpapir og diverse.

Tekst-3.jpg

Med Ifö Sense-seriens smarte opbevaringssystemer er det nemt at gemme plejeprodukter og småting af vejen.

5 tips til dit velværerum

  1. Gå efter afdæmpede farver, der skaber en rolig stemning i rummet
  2. Miks gerne forskellige naturmaterialer som fx sten, marmor og træ
  3. Skru op for spafølelsen med karbad, lækre plejeprodukter – eller måske endda en sauna!
  4. Vælg møbler med god opbevaringsplads, så kun få, udvalgte ting behøver at stå fremme
  5. Tænk i løsninger, der giver lys og luft i rummet - fx væghængte møbler

Smukke og elegante linjer med Ifö Sense

Møbelserien Ifö Sense har rødder i den nordiske designtradition og byder på hele 168 forskellige løsninger til dit badeværelse. Serien kombinerer form og funktion, så du får både holdbarhed, god opbevaring og et dekorativt look, uanset om du skal indrette småt eller har masser af kvadratmeter at slå dig løs på. Vælg mellem det brede udvalg af størrelser, farver, knopper og greb, og find lige præcis den løsning, der passer perfekt til dit badeværelse.

Se hele Ifö Sense-serien på ifo.dk.