Barbara Egholm instagram bolig

Foto: Barbara Egholm

Ugens instagram-bolig

Model og Instagrammer om sin farverige indretning: ”Min stil er totalt blandede bolsjer”

Med en forkærlighed for farver, blomster og masser af ægte italiensk keramik kombinerer model, Barbara Egholm, på fineste vis sin indretning, så den på én og samme tid har et vildt men ens udtryk, uanset hvilket rum du træder ind i hos hende.

”Jeg elsker farver og vil helst have så mange af dem i mit hjem som muligt,” fortæller model Barbara Egholm til ALT.dk.

Her forklarer hun, at hun bl.a. blev inspireret af tøjdesigneren Stine Goya til at gå i farver, og at hun sidenhen har overført det til sin indretning.

Det er tydeligt at se i Barbaras lejlighed på Vesterbro, hvor de mange farverige vægge og møbler spiller en fin melodi, når de blander sig med designklassikere som Flos’ Snoopy-lampe, Wegners Y-stole og Bjørn Wiinblads figurer.

Wiinblad-figurer, som Barbara i øvrigt slet ikke havde regnet med, at hun ville falde for, for det var nogle, hun ikke rigtig forstod som yngre. I dag, hvor hun er blevet ældre, er hun dog blevet vild med dem, fortæller hun:

”Jeg synes, det er fedt, hvordan gamle fine ting kan passe ind i et moderne hjem, uden at du føler, at du er på besøg hos din mormor.”

Udover udvalgte retromøbler i interiøret blander der sig også italiensk keramik, som gang på gang bliver vist frem i forskellige stilleben på hylder og borde i by-lejligheden. Barbara Egholms kærlighed til italiensk keramik har endda gjort, at hun i dag er i fuld gang med at starte eget firma op - @Casa_Ceramiche, hvor hun netop sælger keramik fra Italien.

Mød kvinden bag Instagram-boligen @univers_af_b her – og lad dig inspirere:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Barbara Egholm, jeg bor i en lejlighed på Vesterbro med min kæreste, hvor vi har boet i to år. Til daglig arbejder jeg som model, samtidig med at jeg er ved at starte mit eget firma op med salg af italiensk keramik.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg tror, at meget af min interesse kommer fra mine forældre. Vi har meget forskellig stil, men de har altid gået op i indretningen i deres hjem. Hvor de godt kan lide neutrale farver, er jeg meget mere til den med, at ”jo flere farver desto bedre”. Dog tror jeg også, at noget af min interesse kommer fra at have arbejdet i modeverdenen i så mange år – det har i hvert fald virkelig påvirket, hvordan jeg har det med farver.

Vasen er fra Casa Ceramiche.
Vasen er fra Casa Ceramiche.

Beskriv din stil?

Min stil er totalt blandede bolsjer. Jeg elsker farver og vil helst have så mange af dem i mit hjem som muligt. Samtidig elsker jeg også genbrugsfund og italiensk keramik. Men jeg kan også godt lide at have stilrene møbler i mit hjem. Så mest af alt har jeg nok en meget legende stil.

Fliserne i køkkenet har Barbara købt i Italien.
De smukke fliser i køkkenet har Barbara købt i Italien.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver rigtig inspireret af Stine Goya og hele hendes univers. Det var hende, der fik mig til at få øjnene op for at klæde mig i farver, og derfra begyndte jeg også at bruge flere og flere farver i min indretning. Jeg bliver også meget inspireret af folk, som tør tage chancer i deres indretning, og som ikke er bange for, at det måske ikke falder i alles smag.

Et lille glimt af det 'tøsede hjørne' i soveværelset.
Et lille glimt af det 'tøsede hjørne' i soveværelset.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Det er nok mine gamle Bjørn Wiinblad-figurer. Dem havde jeg ikke regnet med, at jeg ville falde for. Da jeg var yngre, syntes jeg ikke om Wiinblad. Jeg forstod dem ikke rigtigt. Nu, hvor jeg er blevet ældre, elsker jeg hans ting. Jeg synes, det er fedt, hvordan gamle fine ting kan passe ind i et moderne hjem, uden at du føler, at du er på besøg hos din mormor.

I den turkise reol står en af Barbaras figurer fra Bjørn Wiinblad.
I den turkise reol står en af Barbaras figurer fra Bjørn Wiinblad.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Jeg har lige købt en træbænk, man kan bruge til opbevaring. Den skal stå i min gang og rumme vores vasketøj. Den er blevet malet, og hynden er blevet ombetrukket.

Bænken er blevet malet hvid og har fået nyt betræk.
Træbænken er blevet malet hvid og har fået nyt betræk.

Hvilken ting har overlevet længst tid i dit hjem?

Det må være vores smedejernsseng. Det er faktisk min svigerfar, som har smedet den sammen i tidernes morgen, og det plejede at være hans. Den er kæmpe stor og meget dejlig at sove i.

Det stribede sengetæppe er fra MissoniHome.
Smedejernssengen er fra Barbaras svigerfar. Det stribede sengetæppe er fra MissoniHome.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Jeg tror, det må være, når jeg poster billeder af vores køkken-alrum.

Spisestue.jpg

Dit yndlingsrum i boligen?

Årh den er svær, men jeg tror måske, det må være vores stue. Det er her, vi har vores billedvæg, og det er her, jeg altid drikker min morgenkaffe, imens jeg betragter rummet og alle de fine ting, jeg har fundet gennem årene. Samtidig var det også vores stue, der kom på plads som det første rum, efter vi flyttede ind. Jeg tror altid, at jeg har haft en ret god idé om, hvordan lige præcis min stue skulle se ud.

Sofaborde fra Ikon København og puf fra Sofacompany.
Sofaborde fra Ikon København og puf fra Sofacompany.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg skal have radiatorskjulere, og det kan kun gå for langsomt. Vi bor i en gammeldags lejlighed med stuk og roset i loftet, så jeg kunne virkelig godt tænke mig et par fine gammeldags radiatorskjulere, der passer til rummene.

Spisestue 3.jpg

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg er helt sikker på, at jeg aldrig kommer til at være en af dem, hvor alt er i rolige og neutrale farver. Ingen kritik af dem, som har den stil, for det kan være meget flot. Jeg følger da også selv en del, som har den stil, men jeg har brug for at omgive mig med farver, både i min garderobe, men også i mit hjem. Det gør mig gladere.

Mine favorit-Instagrammere?

@cathdelichtenberg

@mariaharmuth

@etlillehjem

@marieigen

@londogmussehuset

@juliewp

I køkkenet hænger tre lyserøde hylder med et fint udvalg af skønne kopper.
I køkkenet hænger tre lyserøde hylder med et fint udvalg af skønne kopper.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  • Følg din mavefornemmelse og lyt til dig selv - ikke andre. Det vigtigste er, at du er tilfreds med dit hjem, ikke hvad andre synes om det.
  •  Vær ikke bange for at tage chancer, hvis du elsker farver, så mal i de farver, du gerne vil. Hvis det går helt galt, kan du altid male over igen.
  • Dyrt er ikke altid bedst. Ofte kan ting, man selv har fikset, næsten give en større glæde, når man kigger på det efterfølgende. Et eksempel kan være den træbænk, jeg lige har købt. Den var rigtig billig, men med lidt maling og lidt nyt stof har den fået en helt ny personlighed og et helt andet look. Og så er der også en god lille historie med, hvis folk spørger ind til det.

Koekken.jpg

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du alligevel elsker?

Jeg har en vild samling af Mumi-kopper. De er måske ikke de mest æstetiske og smukkeste kopper, men jeg elsker dem alligevel, og de har altid den perfekte størrelse til en kop te.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det må nok være min store kinesiske vase, som var min mormor og morfars, men da min morfar gik bort sidste år, arvede jeg den. Den betyder helt vildt meget for mig. Den har altid stået i deres hjem, og derfor er jeg glad for, at den nu kan stå smukt hjemme hos mig og minde mig om dem.

Den kinesiske vase fra Barbaras bedsteforældre betyder noget helt specielt for hende.
Den kinesiske vase fra Barbaras bedsteforældre betyder noget helt specielt for hende.

Følg Barbara på Instagram her: 

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Ugens instagram-bolig, Boligindretning, Instagram og Sociale medier