Varme toner i funkisvillaen

Foto: Andreas Mikkel Hansen

Varme toner i funkisvillaen

Indehaver af børneinteriør-butikken Milde Fe, Katja Bresson, bor lyst og enkelt, men er ikke bange for hverken varme fyldige farver eller blomstrede tapeter. Kig med indenfor i hendes og familiens smukke og inspirerende funkisvilla.

Allerede når man nærmer sig den store funkisvilla med de mørkegrå kalkede mursten og de store hvide vinduer, aner man, at her er et hjem, hvor kvalitet ikke er noget, man går på  kompromis med.

Ejeren Katja Bresson er uddannet beklædningsdesigner fra Danmarks Designskole, men har, sammen med designkollega Trine Grønbech, børneinteriør-butikken Milde Fe, der sælger alt, hvad man kan tænke sig til et smukt børneværelse. Katjas mand, Morten Røssel, er uddannet møbelarkitekt/designer, og begges baggrund er tydelig at se på indretningen, hvor moderne design og skandinavisk hygge går op i en højere enhed.

Hule i teenagezonen

Villaen blev bygget i 1930’erne og var oprindelig et tofamilies hus. Da Katjas søster flyttede fra 1. salen, fik parret mulighed for at overtage hele huset.

– Det passede rigtig godt med, at vores børn var ved at blive større og behøvede mere plads til leg og venner, siger Katja. Nu er husets 1. sal efterhånden blevet til en ren teenagezone, men midt i det hele har Katja sin egen lille hule, et kontor uden computer, men med storblomstret tapet. I spande på gulvet og i kasser i reolen er der stakkevis af prøver på smukt og anderledes papir og emballage.

– Jeg elsker at samle på anderledes papir, bånd og æsker. Papir er fantastisk, og jeg bruger det til tusind forskellige ting – til kort, collager, bogbind og fine æsker. Når jeg kommer hjem fra arbejde, sniger jeg mig indimellem herop for at fordybe mig i papir og tegneredskaber, siger Katja. God dynamik De dominerende farver i boligen er hvid, sort og beige, afbrudt af små farveklatter og blomstrede tapeter. Mange af tingene er fundet på rejser i udlandet.

– Min stil har ikke ændret sig synderligt gennem årene. Jeg går stadig efter det enkle og funktionelle, men i forhold til for 10 år siden er der nok flere kontraster. Og lidt flere træsorter. Jeg ændrer ikke manisk på indretningen herhjemme, men jeg kan godt lide at rykke lidt rundt på tingene og skifte billederne ud løbende. Det giver en god dynamik i huset, fortæller Katja.

Stuen er familiens samlingspunkt om aftenen.
Stuen er familiens samlingspunkt om aftenen. Morten har selv tegnet de to sofaer i koksgrå uld for Ilva. Masser af blandede puder skaber hyggestemning i rummet. Lampen i loftet er fra Habitat i London og er lavet af plaststrips. På det lille bord i hjørnet står en lampe fra Kartell. Plakaterne er købt i Paris.
Rene linjer i stuen. Det smukke sofabord af Noguchi fås bl.a. hos Casanova Møbler.
Rene linjer i stuen. Det smukke sofabord af Noguchi fås bl.a. hos Casanova Møbler. Vasen af Cecilie Manz fås bl.a. hos Illums Bolighus. Porcelænskrukken er fundet på et loppemarked til en 10’er. I vinduet ses en fin lille lampe fra Kartell, og i hjørnet en smuk fletkurv fra Senegal.
Lamperne over spisebordet er fra Kartell.
Lamperne over spisebordet er fra Kartell. På bordet står en lysestage fra De 4 Årstider, og kokosskalstagerne i forgrunden er fra Casa Casino. Den skønne tegning på væggen er en gave fra svigermor.
Det romantiske arbejdsværelse på 1. sal er Katjas helle og var tidligere et badeværelse.
Det romantiske arbejdsværelse på 1. sal er Katjas helle og var tidligere et badeværelse. For at skjule de mange rør har Morten bygget en væg til vægreol. Her opbevarer Katja alle de smukke prøver af papir og emballage, som hun finder rundt omkring i verden, og her slapper hun af med at klippe kort og lave collager. Tapetet er fra Cath Kidston.
Spisestuen er en tilbygning til det oprindelige hus og virker næsten som et atelier eller en lys udestue.
Spisestuen er en tilbygning til det oprindelige hus og virker næsten som et atelier eller en lys udestue. Det er her, alle måltider i huset indtages. Morten har tegnet og bygget det høje skab, som bruges til porcelæn. Skabet er bygget af vinduer fra en gammel ejendom. Den gustavianske stol er købt i Sverige, hvor Katja og Morten havde sommerhus engang, og stolen ved bordet er fra Kartell. Lampen er fra Illums Bolighus.
Den lille pejsestue, hvor Katja og Morten holder af at sidde og læse om aftenen.
Den lille pejsestue, hvor Katja og Morten holder af at sidde og læse om aftenen. Et rensdyrskind er lagt på den hvide sofa fra Lysberg, Hansen & Therp for optimal hygge. Morten har designet det hvide bord til Coop. Stolen er en Hvidt & Mølgaard fra 1950. Den sorte kurv i flet og læder er kunsthåndværk fra Senegal, som sælges i Milde Fe. Sommerfuglebilledet af Peter Holst Henckel er Katjas bedste køb nogensinde.
Da Flora på 12 år skulle have et nyt værelse, ønskede hun, at det skulle være i hotel-stil.
Da Flora på 12 år skulle have et nyt værelse, ønskede hun, at det skulle være i hotel-stil. Så væggene blev malet mørke, og den store seng fik et veloursengetæppe fra Ikea, som Katja har syet lidt om. Lampen i loftet er fra Kartell, og den lille natlampe er fra Holmegaard. Sminkebordet er antikt, og den lille puf på gulvet er fra Milde Fe og fås i mange farver og print.
I soveværelset er væggene tapetseret med smukt blomstret tapet fra svenske Sandberg.
I soveværelset er væggene tapetseret med smukt blomstret tapet fra svenske Sandberg. Kommoden er malet nougatbrun, og lampen er fra Rue Verte Plus. Lempicka-plakaten er købt på Louisiana. Det siges, at sangerinden Madonna har hele samlingen.
Badeværelset er et tidligere køkken, og da det gamle spisekammer blev revet ned, dukkede det fine vindue med det lille kors op.
Badeværelset er et tidligere køkken, og da det gamle spisekammer blev revet ned, dukkede det fine vindue med det lille kors op. Armaturet er fra Bad & Stil på Østerbrogade. Den gamle stige er ligesom trækassen med håndklæder fundet i Sverige.


3 tips om indretning a la Katja

1. Skift dine billeder ud tit. Det giver ny energi til rummet, og ofte kan man genbruge rammerne.

2. Brug masser af tapeter i boligen. Ikke bare til en enkelt væg, men gerne til hele rum. Man kan sagtens tapetsere små rum. Det giver rummet karakter og stemning. Flotte tapeter fås f.eks. hos Milde Fe, hos tapeteksperten.dk/sandberg og cathkidston.co.uk.

3. Bland gerne god kunst med plakater, egne tegninger, postkort og sjove billeder fra ferien.

Det er tydeligt at se, at Louis på 15 år er glad for musik.
Det er tydeligt at se, at Louis på 15 år er glad for musik. Den gigantiske opslagstavle er malet direkte på væggen, først med magnetmaling, derefter med sort maling. Hylden fra Ikea er malet med ind. Det røde sengebord er fra Kartell. Puderne er fra Milde Fe.


TIP
Mal en opslagstavle direkte på væggen. Tegn det ønskede område op, og dæk godt af rundt om det med maletape. Mal først feltet først med magnetisk maling og derefter med den ønskede overfladefarve.

Louis har flere guitarer, her ses den elektriske af slagsen.
Louis har flere guitarer, her ses den elektriske af slagsen foran vintage plakater, som hovedsageligt er købt på rejser i London og USA. Stumtjeneren er fra Milde Fe.

Hvem og hvor?

Hvem: Katja Bresson, beklædningsdesigner og indehaver af børneinteriør-butikken, Milde Fe, Katjas mand, Morten Røssell, møbeldesigner og produktudviklingsdirektør hos Plast Team, og deres børn Louis på 15 og Flora på 12 år.
Hvad: Funkisvilla fra 1930'erne på 220 kvadratmeter med tilhørende kælder.
Hvor: Dyssegårdkvarteret i Hellerup nord for København.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg