sponsoreret indhold
Inspiration til spændende strikkeopskrifter
SPONSORERET indhold

Inspiration til spændende strikkeopskrifter

Det er populært at fordybe sig i strikkeprojekter, og både de udfordrende og de mere enkle strikkeopskrifter er en afslappende måde at koble helt af fra hverdagens stress.

Foto: Getty Images
21. sep. 2022 | Håndarbejde

Det kræver heller ikke meget mere end et par strikkepinde og noget garn, og du kan derfor altid have strikketøjet med dig, og strikke, mens du besøger veninder, ser fjernsyn eller blot har brug for en afslappende stund.

Vi har samlet en række spændende butikker, som kan inspirere til lækkert strik. 

Avanceret udtryk med Multipatentbettina_holmquist_alt.jpg

Bettina-Holmquist.dk finder du en lang række unikke og farverige tørklæde- og sjalsdesigns bl.a. indenfor den helt nye og spændende teknik MULTIPATENT.

Teknikken giver et avanceret udtryk i dit strik samtidig med, at det er sjovt og overskueligt - og der strikkes kun med en farve af gangen.

Bettinas designs kan strikkes i både håndfarvet/farveskiftende garn kombineret med ensfarvet, såvel som i helt ensfarvede garner, og du skaber din egen stil afhængig af mønster og farve-/garnvalg.

I Lookbooken kan du finde et bredt udsnit af tørklæder, sjaler og huer i MULTIPATENT, VÆVESTRIK og MØNSTERSTRIK, og flere modeller er på vej.

Drømme og eventyr i strikkeopskrifternedesignbytrine.jpg

Med eventyr i blodet og stor passion for strik, uld og for at leve fra hjertet, rejser Trine Eger Nielsen ud i verden og samler inspiration til sine design.

Ude under fremmede himmelstrøg fordyber Trine sig og lader skaberlyst og kreativitet få frit spil, og således sender hun drømme og eventyr helt ind i sine strikkeopskrifter.

Trines Design er strikket i garn fra andre breddegrader. Der findes links til disse i opskrifterne, og altid et garnalternativ, der kan købes i Danmark.

Trine holder også foredrag om strik, drømme, uld og kærlighed, og indtil videre om Irland og New Zealand.

Garn spundet af naturmaterialerEnglegarn_englegarn.jpg

Englegarn er en inspirerende webshop fyldt med garn, strikkeopskrifter, strikkepinde, strikketilbehør og alt til garnfarvning.

Englegarns eget kvalitetsgarnmærke er spundet af naturmaterialer - helt uden noget syntetisk – og de har også en grøn linje med økologisk garn.

De har altid nyt at byde på og skifter løbende varesortimentet ud, så her finder du nye impulser og de seneste trends indenfor strikning.

Indehaver, Pernille Cordes, er strikdesigner og har udgivet flere bøger om strik og hækling. Hun designer selv strikkeopskrifterne i webshoppen. Hun holder også kurser om strik, hækling og garnfarvning.  Kig ind og få inspiration til dit næste strikkeprojekt!

Spændende inspiration til NY strikhanne_larsen.jpg

Vil du gerne sætte dit eget præg på din strikkede bluse?
Det får du mulighed for, når du vælger én af Hannes strikkeopskrifter.
• Bruge dit eget garn – måske har du garnrester, der kan bruges.
• Komme i gang med at strikke med det samme – strikkeopskrifterne sendes automatisk til din e-mail.
• Ugens Strikkeopskrift - 25% rabat .
• GRATIS Strikkeopskrift – når du køber yderligere én strikkeopskrift.

Klik forbi hannelarsenstrik.dk, hvor du finder alle modellerne, som du selv kan strikke:
Hvis du søger inspiration til NY strik, så er der nok at kigge på.
Strikkeopskrifterne er gennemarbejdede og lettilgængelige.
Se andre strikkeres anbefalinger på webshoppen.

Når du besøger Hannes strikkeunivers, vil du opleve, at grafisk mønsterstrik i matchende farver er én af hendes favoritdiscipliner. Se alle strikkeopskrifter på www.hannelarsenstrik.dk – i gang med at strikke om 2 minutter.

NY inspiration til strik finder du på Facebook, hannelarsenstrik og Instagram, @hannelarsenstrik.

Design til den moderne familieknit.jpg

Knit Love Wear er en webshop med alt til strik!

Du finder lækre håndfarvede garner, som Maria håndfarver i mikrofarveriet i Lille Skensved. Hun inspireres af modens trend, naturen og egen hverdag med sin store sammenbragte familie med mand og fire børn.

Udover håndfarvede garner i alle regnbuens farver, finder du også afdæmpede nuancer smukt forenet.

Maria designer strik til den moderne familie og fører lækkert strikketilbehør samt kvalitetsgarner som bl.a. Katia og Lang.

Du kan møde Knit Love Wear på KREA Messen i Nørrebrohallen d. 08.10.2022. Bliv inspireret og hold dig opdateret på Knit Love Wear's Instagram- og Facebook- side.

Få inspiration til nye teknikker og tips til strikningventzelknit_22.jpg

Anne Ventzel er dansk beklædningsdesigner uddannet fra Designskolen Kolding. Hun har skrevet strikkebøgerne Nordisk Strejf (2016) og Nordisk Strejf 2 (2017) og udgiver i dag sine opskrifter enkeltvis på fem sprog via sin hjemmeside.

Du kan få indblik i hendes arbejdsproces og se de færdige projekter på Instagram.

Er der behov for strikkesupport, er der hjælp at hente via support mail og YouTube.com/anneventzel for videoer med teknikker og tips til strikning.

Strikkedesigns med struktur i lækre garnervesterbycrea.jpg

Thea Vesterby designer strik under aliaset VesterbyCrea og er kendt for strikkedesigns med struktur i lækre garner. Designs med snoninger, mønsterstrik og de mere almindelige strikkeformer som patent og vævstrik.

At udforske nye garner og strikketeknikker er med til at danne nye designs. VesterbyCrea har udviklet strikkedesigns til alle årstider med de fleste typer garn og primært til kvinder.

Alle strikkeopskrifter indeholder links til videoer og detaljerede beskrivelser, som sikrer at selv mindre øvede strikkere har mulighed for at strikke med.

Og skulle man have brug for hjælp, kan man altid skrive til Thea og spørge om hjælp.

Gør strikning til en legWadils_fc83f7d5.jpg

Med korte opskrifter, der ofte byder på store pinde og lige stykker uden komplicerede mønstre eller svære ind- og udtag, gør Wadils Design strikning til en leg - både for de utålmodige nybegyndere og de garvede fjernsyns-strikkere.

Nøglen til de mange lækre bluser, cardigans, tørklæder og børne-strik ligger nemlig ikke kun i de smukke faconer. Det er deres eget lækre garn, der giver strikketøjet en helt særlig charme og eksklusivitet. Uanset om du er til lammeuld, silkemohair eller alpaca, er Wadils det helt rette sted, hvad enten det er garn, opskrifter, strikkekits eller færdigstrik, du er på udkig efter.