Sy selv: Adventssokker fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Sy selv: Adventssokker

Hæng de fire julesokker op som adventskalender.

Af: Maud Sandqvist Foto: Thomas Hergaard og Fotograferne Søndergård
01. nov. 2014 | Håndarbejde | Hjemmet

Adventssokker

 

Mål:

25 x 18 cm

 

Materialer til 4 sokker:
80 x 25 cm rødternet, 80 x 25 cm grønternet, 90 x 30 cm ensfarvet grønt, 90 x 30 ensfarvet rødt, 25 x 80 cm tynd pladevat. Lidt hvidt brodergarn. Vliesofix (papir med lim).

Klippevejledning:

Tegn mønstet over på mønsterpapir. 7 mm sømrum er inkluderet i delene. Klip de ternede dele op til den stiplede linje 1. Klip pladevat uden sømrum til den stiplede linie 2. Klip delene i de ensfarvede stoffer op til den øverste linje 3. Stropperne måler 5 x 20 cm.

Syvejledning:

Stryg Vliesofix bag på stoffet, til de 4 hjerter. Tegn dem op og klip ud. Broder 1 og 3 på de to grønne hjerter og 2 og 4 på de to røde. Appliker hjerterne på
forsiden af sokkerne med tungesting. Ri pladevattet bag på de ternede stoffer. Quilt 2 hjerter forneden. Sy en rødternet og en grøn del sammen i den øverste kant. Gør det samme med en grønternet og rød del. Fold stroppen på langs, fold sømrummet ind og sy en stikning.

Læg de to dele til sokken ret mod ret med de to ternede og ensfarvede dele oven på hinanden, hold sammen med knappenåle. Læg stroppen ind mellem de to dele
på bagsiden af sokken, i den øverste del af det ternede stof. Sy hele vejen rundt, men lad en åbning stå i foerstoffet til at vende igennem. Vend retsiden ud og sy åbningen til. Stop foerstoffet ned i sokken, så der bliver en ensfarvet kant foroven.

Opskriften er fra Hjemmet nr. 48, 2006