Syet nissepar fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Syet nissepar

Syede nisser med bevægelige arme og ben i sort og hvidstribet stof.

Af: Anne-Grethe Jensen Foto: Jacqueline Fluri
04. dec. 2014 | Håndarbejde | Hendes Verden

Materialer: Restestoffer i røde og pink stoffer, til kroppe og huer
To stykker lyst lærredsstof på ca. 30 x 60 cm, som baggrund til kroppe og huer ca. 10 x 20 cm lyst lærredsstof til skæg
Ca. 14 x 20 cm lyst lærredsstof til hår
Ca. 30 x 50 cm sort filt til vanter, sko og støvler
Fiberfyld
Vliesofix
Karton
16 knapper
Fire sorte perler til øjne
To store bjælder til huer
To små bjælder til støvler
Ca. 50 cm satinbånd til sløjfer på sko
Rouge og skumpensel, til kinder
Lidt rødt stof til næser

► Sy også: To fine julegæster

Vejledning: Overfør alle mønsterdelene (se side 57) til karton, og klip dem ud. Klip 2 stk. krop og 2 stk. huer groft ud i det lyse lærred, til hver nisse. Klip forskellige “skæve” strimler af de røde og pink stoffer, ca. 25 cm lange, og sy dem fast på de groft udklippede baggrundsstoffer til de er dækkede. Pres stykkerne let. Tegn efter kartonskabelonerne på vrangsiden af de syede stykker, 2 x 2 stk. kroppe og 2 x 2 stk. til huer. Klip ud i stregen. Tegn ansigterne over på vliesofix, og klip groft ud. Stryg dem over på lyst lærred, og klip ud i stregen. Stryg ansigterne over på kropsdelene ifølge markering. Appliker dem på med tætte zigzagsting. Fold stykket til skæg, på langs og pres folden. Klip skægget op med ca. 5 mm mellemrum, og sy det fast med en stikning langs ansigtets runding. Lav håret til nissepigen på samme måde, sy det fast langs huens kant, og klip pandehåret til.

► Sy også: Små tykmavede nisser

Forside: Sy hue og kropsdel sammen ret mod ret.

Bagside: Læg hue og kropsdel sammen ret mod ret, og sy sammen, ca. 2,5 cm ind fra hver side, så der bliver en åbning i midten, på ca. 6 cm til at vende igennem.

Læg for og bagside sammen ret mod ret, sæt nåle i, og sy sammen i kanten hele vejen rundt. Vend, og pres kanterne let. Stop kroppen jævnt ud med fiberfyld, men ikke i huen. Læg det stribede stof dobbelt ret mod ret, og tegn efter skabelonerne til arme og ben. Klip delene groft ud, sy sammen i stregen hele vejen rundt – men husk at lade en åbning stå. Klip sømrummet ned, og vend. Pres let, og stop ud med fiberfyld. Sy åbningen til. Sy arme og ben på ifølge markering, med en knap både for og bag. Klip vanter, sko og støvler ud i sort filt, og sy dem sammen ca. 2 mm fra kanten. Fold ca. 1 cm ned på alle dele langs de øverste kanter, og giv nisserne delene på. Pynt evt. sko og støvler med små bjælder og sløjfer. Sy en stor bjælde i spidsen af hver nissehue. Lim eller sy sorte perler på som øjne, og dup kinder med lidt rouge på en skumsvamp. Tegn munden forsigtigt op med en tynd rød tusch. Klip en cirkel (3,5 cm diameter) af rødt stof til næse. Sy en rynketråd i hele vejen rundt, læg lidt fiberfyld på stykket og rynk sammen. Sy eller lim næsen fast midt i ansigtet. Ret huen lidt til, og sy med et par sting.

Se skabelonerne til det syede nissepar her