2 x nem og lækker pasta

2 x nem og lækker pasta

Åh, dejlige udskældte kulhydrater, hvor vi dog elsker jer! Pasta smager så skønt og så kan man lave utrolig nemme og hurtigeretter.

2 x nem og lækker pasta

Linguine med pecorino, persille og pancetta

(4 pers.)

400 g linguine (smal båndpasta)

2 tykke skiver pancetta i tern (el.lign. god bacon)

½ dl olivenolie

1 fed hvidløg, fintsnittet

100 g friskrevet tør pecorino (eller parmesan)

1 spsk. sort peber, knust i morter

1 håndfuld bredbladet persille

grofthakket salt

1. Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand. Rist pancettaen sprød på en pande. Tag af, og vask panden.

2. Steg hvidløg gyldent i lidt olie på panden.

3. Kom hvidløg, pancetta, pecorino, peber og olie i en stor skål sammen med pastaen, og vend godt rundt, så olie og ost lægger sig om pastaen. Drys persille over, krydr med salt, og server.

2 x nem og lækker pasta

Tagliatelle med citron og timian

(4 pers.)

400 g tagliatelle (båndpasta)

½ dl jomfruolivenolie

100 g friskrevet parmesan

1 spsk. frisk citrontimian saft fra to citroner og en lime

salt og peber fra kværn

1. Kog pastaen al dente. Kom de øvrige ingredienser i en stor skål.

2. Sigt pastaen, og kom den i skålen. Vend rundt og server med det samme.

Kog den perfekte pasta:

1. Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.

2. Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.

3. Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.

4. Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.

5. Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.

► SE OGSÅ: Courgettepasta med basilikum, citronolie, parmesan og mandler

► SE OGSÅ: Pasta med rodfrugtcreme

► SE OGSÅ: Pasta med romesco, tomater og sprød chorizo