A la panna cotta
En italiensk klassiker i en ny og frisk udgave med citron og citrongræs samt safran.
4
Ingredienser
- 4 dl minimælk/ letmælk
- 1 dl fløde 9%
- Korn af 1 stang vanilje
- ½ g safrantråde eller 1 knsp gurkemeje
- 1 spsk fintsnittet citrongræs
- Reven skal af 2 økologiske citroner
- 35 g økologisk rørsukker
- 5 blade husblas
- Citron marineret melon-mango:
- Kødet af ca. ½ melon
- Kødet af ½ mango
- Kødet af 2 passionsfrugter
- 1-2 tsk rørsukker citronsaft
Sådan gør du:
- Kom mælk, fløde, vaniljekorn og -stang samt safrantråde, citrongræs og -skal i en gryde med sukker. Varm det hele under omrøring til kogepunktet og rør, til sukkeret er helt smeltet. Læg husblassen iblød i koldt vand, knug den af og smelt den i den varme, krydrede mælkeblanding. Rør, til husblassen er helt opløst. Sigt og fordel i 4 glas eller forme og stil dem koldt et par timer − evt. natten over. Topping: Skær melon og mango i små tern, bland og rør dem med passionsfrugtkød, sukker og citronsaft. Rør, til sukkeret er opløst. Vend desserterne ud af formene og server med den marinerede frugt.
- Energi pr. person: 180 kcal, fedt 21%, protein 14%, kulhydrat 65%.
- Tip! Du kan også lave desserten med appelsin i stedet for citron.