Æblekage med kanelskum

Æblekage med kanelskum

Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af æblekage med kanelskum. Bon appetit.

1 kage eller 10-12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bagetid: 45 min.
  • 4-5 æbler
  • 1 citron
  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 1 tsk. citronskal
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • et drys salt
  • 100 g mandler (med eller uden skind)
  • ca. 50 g smør (til formen og klatter på toppen)
  • 2-3 spsk. perlesukker
  • Kanelskum:
  • ½ l piskefløde
  • 1-2 tsk. stødt kanel

  1. Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne ud i 6-8 både. Vend dem med citronsaft.
  2. Pisk æg med sukker og fintrevet citronskal til tykt skum i ca. 10 min. med en håndmikser.
  3. Bland hvedemel, kardemomme, bagepulver og salt sammen, og drys det igennem en si i dejen. Vend hakkkede mandler i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm. i diameter). Læg æblerne i dejen. Læg små smørklatter på æblestykkerne.
  5. Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Drys perlesukker hen over kagen de sidste 5-10 min. af bagetiden.
  6. Afkøl kagen lidt på en bagerist.
  7. Pisk fløde og kanel til skum, og servér det til den lune æblekage.