Æblekage med smuldredej

Æblekage med smuldredej

(6 personer)

Ingredienser

  • 1 kg æbler
  • 85 g sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • Desuden:
  • 125 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 85 g sukker
  • Pynt:
  • sigtet flormelis
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehus og stilk. Skær æblebådene tyndere ud, så hver båd bliver til ca. 3 både. Læg æblebådene i et smurt ovnfast fad.
  2. Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne.
  3. Smuldr smørret i melet og sukkeret, til det er som revet ost. Drys det over æblerne. Bag kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 40 min. Pynt med sigtet flormelis.
  4. Server kagen lun eller kold med flødeskum til.