Æblepie med honning

Æblepie med honning

Honning giver god smag til både kager og brød, prøv at overraske dine gæster med den lækre tærte.

8 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 150 g koldt smør i terninger
  • 50 g flormelis
  • 250 g hvedemel
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 3-4 madæbler, 500 g skrællet vægt
  • 50 g smør
  • 4 spsk. flydende honning
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1-2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. revet usprøjtet citronskal
  • Desuden:
  • 1 sammenpisket æg

  1. Smuldr smørret sammen med flormelis og hvedemel. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min. Del dejen 1/3 til låg og 2/3 til formen. Rul den store portion tyndt ud, og læg den i et smurt tærtefad 20 cm i diameter med ca. 4 cm høj kant. Der skal hænge dej ud over kanten.
  2. Skær skrællede æbler i kvarte, og fjern kernehuset. Skær hver kvart i ½ cm tykke skiver.
  3. Smelt smørret på en stor pande, og tilsæt honning og sukker. Steg æblestykkerne på panden i blandingen 3-4 min. Drys hvedemel, kanel, vaniljesukker og citronskal over, og vend det godt rundt et par min. Fyld formen med de stegte æbler. Rul resten af dejen ud, og læg den over æblerne som låg. Fold dejen, der hænger ud over kanten, ind over låget, og klem kanten sammen med fingrene. Pensl med sammenpisket æg. Skær eller klip 4-5 små snit i låget.
  4. Bag kagen på midterste ovnribbe ved 175 gr. i ca. 40 min. Server kagen lun eller kold med flødeskum eller is til.