Æblestang

Æblestang

Æblemarmelade i bagværk gør resultatet ekstra saftigt og lækkert. Servér stangen lun med en kugle vaniljeis, og du har en genial dessert eller luksus til kaffen.

2-4 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 45 min.
  • Bagetid: 25-30 min. (pr. plade)
  • 200 g smør
  • 5½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 150 g sukker
  • ca. 1 kg hvedemel
  • Fyld:
  • 1 glas æblemarmelade (ca. 4 dl)
  • Pynt:
  • perlesukker
  • 1 håndfuld mandler
  • Glasur:
  • 1 æggehvide
  • ca. 3 dl flormelis

  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker og mel, og ælt dejen glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine.
  2. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
  3. Hæld dejen ud af skålen, og form den til 2-4 pølser.
  4. Klip dybe snit i dejen, og bred snittene godt ud til siden. Lad stængerne hæve i 1 times tid.
  5. Fordél æblemarmeladen i en stribe midt på stangen, og drys perlesukker og hakkede mandler over.
  6. Bag æblestængerne midt i ovnen ved 190 grader i 25-30 min. Afkøl dem på en bagerist.
  7. Bland en glasur af æggehvide og flormelis, og pynt stængerne med lidt glasur på toppen.