Æbletern med marcipan

Æbletern med marcipan

(Ca. 12 styk)

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 250 g hvedemel
  • ¼ tsk hjortetaksalt
  • 2 æggeblommer
  • 50 g flormelis
  • Fyld:
  • 1 stort syrligt æble
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. vand
  • 100 g revet marcipan
  • Glasur:
  • 2 dl flormelis
  • 2 spsk. vand
  • evt. rød levnedsmiddelfarve
  • kagekrymmel

  1. Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt hjortetaksalt, æggeblommer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab. Rul dejen ud til et rektangel (18 cm bred og 40 cm lang), den skal være ca. ½ cm tyk. Skær dejen midt over, og læg den ene dejplade på en plade med bagepapir.
  2. Skræl æblerne, og fjern kernehus og stilke. Skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i vand med sukker ca. 5 min. Pisk mosen igennem, og lad den køle af. Rør marcipanen i æblemosen.
  3. Fordel æblemosen over dejen på bagepladen. Læg den anden dejplade over.
  4. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 25 min. på midterste ovnribbe. Skær kagen i mindre tern.
  5. Rør glasuren sammen, og smør den på de udskårne kager, mens de stadig er varme. Drys med kagekrymmel, og lad dem køle af.