Ananasfromage med frisk ananas

Ananasfromage med frisk ananas

6 personer

Ingredienser

  • ½ moden ananas (ca. 250 g)
  • 1½ dl lys rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 blade husblas
  • ½ dl rom
  • 3 dl piskefløde
  • 1½ dl græsk yoghurt 10 %
  • eller syrnet fløde 9 %
  • evt. 50 g kokosflager eller
  • kokosmel
  • Tørrede ananas:
  • 8 meget tynde skiver ananas
  • 2 spsk. sukker

  1. Blend ananas med sukker og korn fra vaniljestangen, og kog det sammen i en lille gryde 3-4 min. Læg husblas i blød i koldt vand ca. 5 min. Tag husblassen op af vandet, og pres overskydende væde bort. opløs husblassen i ananasmosen, når den er blevet lunken (ca. 37 gr.), og tilsæt rom.
  2. Pisk fløden til skum, og vend det i en helt kold ananasblanding sammen med yoghurt. Hæld fromagecremen over i en skål, og lad det stå koldt, til den skal spises (mindst 2 timer).
  3. Rist kokosflager eller kokosmel på en pande, til de er let gyldne.
  4. Læg ananasskiverne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 100 gr. I ca. 30 min. drys med sukker, og lad dem stå i ovnen ca. 20 min. mere. Sluk ovnen, og lad dem stå ved eftervarmen ca. 30 minutter.
  5. Lav gerne de tørrede ananas dagen før, de skal spises, så de kan tørre et døgn i fri luft.