Ananasfromage med frisk ananas
6 personer
Ingredienser
- ½ moden ananas (ca. 250 g)
- 1½ dl lys rørsukker
- 1 vaniljestang
- 5 blade husblas
- ½ dl rom
- 3 dl piskefløde
- 1½ dl græsk yoghurt 10 %
- eller syrnet fløde 9 %
- evt. 50 g kokosflager eller
- kokosmel
- Tørrede ananas:
- 8 meget tynde skiver ananas
- 2 spsk. sukker
- Blend ananas med sukker og korn fra vaniljestangen, og kog det sammen i en lille gryde 3-4 min. Læg husblas i blød i koldt vand ca. 5 min. Tag husblassen op af vandet, og pres overskydende væde bort. opløs husblassen i ananasmosen, når den er blevet lunken (ca. 37 gr.), og tilsæt rom.
- Pisk fløden til skum, og vend det i en helt kold ananasblanding sammen med yoghurt. Hæld fromagecremen over i en skål, og lad det stå koldt, til den skal spises (mindst 2 timer).
- Rist kokosflager eller kokosmel på en pande, til de er let gyldne.
- Læg ananasskiverne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 100 gr. I ca. 30 min. drys med sukker, og lad dem stå i ovnen ca. 20 min. mere. Sluk ovnen, og lad dem stå ved eftervarmen ca. 30 minutter.
- Lav gerne de tørrede ananas dagen før, de skal spises, så de kan tørre et døgn i fri luft.