asparges

Asparges & skinke: Aspargessymfoni

Lækker og skøn opskrift

4

Ingredienser

  • 300 g hvide asparges
  • 300 g grønne asparges
  • Nødderasp:
  • 2 tsk olivenolie
  • 25 g hakkede hasselnøddekerner
  • 2 skiver groftrevet fuldkornsbrød
  • salt, peber
  • 8 skiver lufttørret skinke,
  • gerne fra Iberico-gris
  • kørvel

Sådan gør du:

  1. Bræk den nederste træede del af begge slags asparges. Skræl de hvide asparges. Kom de hvide asparges i en gryde med kogende, letsaltet vand og kog dem 4-5 minutter, alt efter tykkelse. Kom de grønne asparges i gryden efter 2-3 minutters forløb og kog dem med, de skal ikke koge mere end ca. 2 minutter. Tag alle asparges op af gryden med en hulske og lad dem dryppe godt af. Varm olien og rist hasselnøddekerner og revet brød gyldent under omrøring. Afkøl og smag blandingen til med salt og peber. Anret aspargesene med skinke, frisk kørvel samt nødderasp og server.
  2. Energi pr. person: 360 kcal., fedt 26%, protein 20%, kulhydrat 54%