Aspargessuppe

Aspargessuppe med grønne asparges

Suppen bliver suveræn, hvis du har den suppe, du har kogt en kylling eller et stykke oksekød i, men en smule terning (hellere for lidt end for meget) kan også gøre det.

4 pers.

Ingredienser

  • 1 1/2 l lys suppe
  • 400 g grønne asparges
  • 4 spsk. mel
  • smør, lidt mælk
  • 1 forårsløg eller 1 lille skalotteløg
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • småbrød

  1. Skær hovederne af de skyllede asparges, og stil dem til side. Skær en frisk snitflade nederst, og skræl den nederste fjerdedel af stilken for en sikkerheds skyld. Kog endeskiver og trevler 10 min. i 1/3 af suppen, si den og kasser aspargesresterne.
  2. Skær resten af stilkene i småstykker, og kog dem i al suppen i ca. 10 min. sammen med fintsnittet løg. Si det grønne fra, køl det gerne lidt af, og blend det til en glat pasta med lidt mælk.
  3. Smelt smørret, og rør det sammen med melet. Rør det godt igennem over god varme, det skal ikke tage farve. Tilsæt suppen under piskning og derefter aspargespureen og -hovederne. Kog suppen småt i 5 min., smag den til med salt og peber, og server den med lune småbrød.